Osteostrong, η επαναστατική μέθοδος

Η λέξη OsteoStrong τα λέει όλα από μόνη της: Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο, που δίνει αξιόπιστη λύση στα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος, ενώ αντιστρέφει και τα αποτελέσματα της οστεοπόρωσης. Και απ’ ότι μάθαμε, έφθασε ήδη στην Ελλάδα. 

Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα, έκαναν πρόσφατα το ντεμπούτο τους τα 4 υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα. Μιλάμε για τα μηχανήματα μυοσκελετικής ενδυνάμωσης Spectrum στα οποία βασίζεται η μέθοδος OsteoStrong. Ο Δρ. John Jaquish, εφευρέτης της μεθόδου της Οστεογονικής Φόρτισης, ο Kyle Zagrodzky, ιδρυτής και CEO της OsteoStrong Franchising L.L.C. και η Μυρτώ Μαυρολέων, εκπρόσωπος της OSTEOFIT A.E. μίλησαν για τα θεαματικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της, πιστοποιημένα από κλινικές μελέτες.

Osteostrong

Από αριστερά, Kyle Zagrodzky, Ιδρυτής και CEO Osteostrong, Mυρτώ Μαυρολέων, Εκπρόσωπος Osteofit AE, Dr. John Jaquish, Εφευρέτης της Μεθόδου Osteostrong, Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Ειδικός Παθολόγος, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης.

OsteoStrong για όλους

Η OsteoStrong, η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, από νέους αθλητές μέχρι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με οστεοπόρωση και ποικίλα μυοσκελετικά προβλήματα. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η OsteoStrong επιτυγχάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πόνους στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις, προβλήματα ισορροπίας, αλλά και την κακή στάση του σώματος. Κι όλα αυτά χωρίς κόπο, γυμναστική, φάρμακα ή ειδική διατροφή, σε μόλις 10 λεπτά την εβδομάδα!

 

OsteoStrong 1 φορά την εβδομάδα

Πως επιτυγχάνεται αυτό; Οι συνεδρίες της OsteoStrong γίνονται μία μόνο φορά την εβδομάδα και δεν διαρκούν περισσότερο από 10 λεπτά συνολικά και στα 4 μηχανήματα. Για την ακρίβεια, ο συνολικός καθαρός χρόνος ώθησης ή έλξης σε κάθε ένα από τα μηχανήματα δεν ξεπερνά τα 60 δευτερόλεπτα σε εβδομαδιαία βάση. Η διαδικασία δεν απαιτεί προετοιμασία, δεν είναι επίπονη, δεν προκαλεί ιδρώτα ή κούραση. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ενδυμασία (γίνεται με τα ρούχα της δουλειάς ή της καθημερινότητας), ενώ επιβλέπεται και καθοδηγείται σε όλη τη διάρκειά της από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η φιλοσοφία OsteoStrong

Osteostrong

Από αριστερά: Bazil Hunte, Consultant Health Psychologist & Operations Ηλίας Λαζός, Εκπρόσωπος Osteofit AE, Mυρτώ Μαυρολέων, Εκπρόσωπος Osteofit AE, Mιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος, Dr. John Jaquish, Εφευρέτης της Μεθόδου Osteostrong, Kyle Zagrodzky, Ιδρυτής και CEO Osteostrong

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία της μεθόδου, ο Δρ. John Jaquish είπε πως είναι γνωστή στους επιστήμονες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φυσιολογία εδώ και δεκαετίες. Σήμερα, χάρη σε εκατοντάδες νέες μελέτες και στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, μπορεί να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Εξήγησε ότι από την ηλικία των 30 χρόνων και μετά, το ανθρώπινο σώμα χάνει ετησίως το 1% της οστικής μάζας του. Αποτέλεσμα; Μια σειρά από μυοσκελετικά προβλήματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως σταδιακή μείωση της δύναμης και περιορισμό της ευκινησίας.

Η βασική αρχή της Osteostrong

Ο Δρ. John Jaquish αναφέρθηκε και στη βασική αρχή της μεθόδου OsteoStrong: «Το μυοσκελετικό σύστημα αντιδρά στην άρση βαρών και στις ισχυρές δυνάμεις που του ασκούνται από τη διαχείριση του ίδιου του του βάρους, αναπτύσσοντας νέα οστική και μυική μάζα. Η OsteoStrong δοκιμάστηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα σε χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από οστεοπόρωση ή βρίσκονται στα πρώτα στάδια της οστεοπενίας. Γι’ αυτό και η μέθοδος έχει χαρακτηριστεί από τον Dave Asprey, τον «πατέρα» του όρου, το «απόλυτο biohack», ένας θετικός τρόπος να αλλάξει κανείς τη ζωή και το σώμα του».

Γιατί ξεχωρίζει η Osteostrong

Ο Kyle Zagrodzky ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που κάνει το σύστημα OsteoStrong τόσο συναρπαστικό είναι ότι όσοι το εμπιστεύτηκαν βλέπουν ριζικά και μετρήσιμα αποτελέσματα καταβάλλοντας προσπάθεια μόλις 60 δευτερολέπτων, μία φορά την εβδομάδα, φορώντας τα καθημερινά τους ρούχα. Μετά τις συνεδρίες, δεν αισθάνονται κούραση, δεν ιδρώνουν και δεν «πιάνονται», συνεπώς συνεχίζουν το πρόγραμμά τους χωρίς καθυστέρηση ή επιβάρυνση».

OsteoStrong, από τα 30 μέχρι τα βαθιά γεράματα

Η Mυρτώ Μαυρολέων, Εκπρόσωπος Osteofit AE και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, Ολυμπιονίκης

Και συμπλήρωσε: «Στην OsteoStrong βλέπουμε νεαρούς αθλητές που βελτιώνουν τις επιδόσεις τους μετά από λίγες μόνον συνεδρίες. Μεσήλικες εξαλείφουν τον πόνο στις αρθρώσεις και στην πλάτη, ανακτώντας τη δύναμη και τη ζωτικότητά τους. Άτομα ηλικίας 70, 80 ή 90 ετών αναστρέφουν την οστεοπόρωση και  αποκτούν την οστική πυκνότητα ενός τριαντάχρονου. Είναι ένα πραγματικά πρωτοποριακό σύστημα που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους».

Η OsteoStrong αντικαθιστά την γυμναστική;

Απαντώντας στο ερώτημα εάν η OsteoStrong αντικαθιστά την άσκηση στο γυμναστήριο, οι δύο ομιλητές διευκρίνισαν ότι η OsteoStrong δεν συνιστά γυμναστική. Ωστόσο είναι απολύτως συμβατή με την άσκηση και επιπλέον αυξάνει τα οφέλη της. Βλέπετε, λειτουργεί προληπτικά σε τυχόν τραυματισμούς που μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρκειά της. Αναφερόμενοι στους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής είπαν ότι διαθέτουν την υψηλότερη οστική πυκνότητα μεταξύ όλων των αθλητών λόγω των τεράστιων φορτίων που δέχονται στα οστά τους. Ωστόσο, αναγκάζονται να αποσυρθούν από την ενεργό δράση πολύ νωρίς, ακόμα και στα 20 τους χρόνια, λόγω της υπερβολικής καταπόνησης των αρθρώσεών τους. Η OsteoStrong έχει αποδειχθεί ότι παρέχει όλα τα οφέλη της οστεογονικής φόρτισης, συμβάλλοντας στην οστεογένεση χωρίς όμως τραυματισμούς κι επιβάρυνση των αρθρώσεων.

Osteostrong

Από αριστερά, Mυρτώ Μαυρολέων, εκπρόσωπος Osteofit AE, Ηλίας Λαζός, εκπρόσωπος Osteofit AE και Nόρα Λάϊου, Osteostrong Hellas.

Από αριστερά, η Όλγα Μπαλαούρα, Obiotique Health Communication & Consulting, η Άννα Μαρία Παπίρη, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας και η Ελεάνα Παπαχαραλάμπους, Obiotique Health Communication & Consulting.

Για το λανσάρισμα της OsteoStrong στην Ελλάδα μίλησε η Μυρτώ Μαυρολέων: «Η Osteofit AE θυγατρική της Osteofit Entreprises Company Ltd με έδρα την Κύπρο, έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα ανάπτυξης του δικτύου της OsteoStrong για την Ελλάδα και την Κύπρο, είτε με ιδιόκτητα κέντρα είτε ως franchise. Δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων μας, χαρίζοντας σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη ελευθερία, ανεξαρτησία κινήσεων και ποιότητα ζωής. Όλοι μπορούμε να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, στο σώμα, στο πνεύμα και στις καθημερινές συνήθειες. Και η OsteoStrong μας δίνει αυτή τη δυνατότητα με τρόπο άμεσο και μετρήσιμο».

More info

Το πρώτο κέντρο της OsteoStrong λειτούργησε ήδη από τις 14 Ιανουαρίου, στο Μαρούσι (Σώρου 3-5). Στόχος της εταιρίας είναι η ανάπτυξη δικτύου σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο στην επόμενη πενταετία.