Καλοκαιρινό σχολείο «Περιπέτειες Μουσείου»

Το Καλοκαιρινό σχολείο «Περιπέτειες Μουσείου» που οργανώνεται και φέτος από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου ξεκινάει σε λίγες μέρες! Αν σας ενδιαφέρει για τα παιδιά σας αυτό το ξεχωριστό και ανατρεπτικό καλοκαιρινό σχολείο, θα πρέπει να κάνετε σήμερα την εγγραφή τους. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες τώρα. 

Καλοκαιρινό σχολείο

Πώς λειτουργεί αυτό το ανατρεπτικό καλοκαιρινό σχολείο; Έχουμε και λέμε λοιπόν: Δύο περιπετειώδεις ομάδες εξερευνούν τα μουσεία και τις συλλογές στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και όχι μόνο! Σημειώστε ότι γίνονται δεκτά παιδιά 6-12 χρόνων και θα χωριστούν σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους.  Απλά, έχετε υπόψη σας ότι αν είστε γονείς και ενδιαφέρεστε, θα πρέπει να κάνετε κράτηση/εγγραφή τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο 22 128175 μέχρι σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου.  

Καλοκαιρινό σχολείο σε ομάδες

Η πρώτη ομάδα ξεκινά την εξερεύνηση με τις προσωπικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες που προσεγγίζονται εναλλακτικά. Η αφετηρία είναι η νομισματική συλλογή και η ιστορία της Κύπρου όπως την αφηγούνται τα νομίσματα. Τα παιδιά, μέσω δημιουργικών παιγνιδιών, εξερευνούν επίσης τις άλλες βασικές αξίες των ανθρώπων. Το εκπαιδευτικό «ταξίδι», στο οποίο αναδεικνύεται η πολιτιστική πτυχή της κυπριακής υπαίθρου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να στήσουν μια μοναδική θεατρική παράσταση για τα ανεκτίμητα αγαθά της ζωής.

Καλοκαιρινό σχολείο

Η δεύτερη ομάδα ακολουθεί ένα «ταξίδι» ανακάλυψης και δημιουργίας της δικής της αφήγησης, με κρυμμένες ιστορίες μέσα και έξω από το Μουσείο. Τα παιδιά μελετούν τις συλλογές, ως άλλοι αρχαιολόγοι, και συλλέγουν ιστορίες, στοιχεία και παλιές-νέες συνήθειες για να σκαρώσουν τελικά τη δική τους αφήγηση. Το «ταξίδι» προσφέρει μια διαφορετική οπτική των φυσικών πτυχών του νησιού μας. Οι νέες ιστορίες των μικρών εξερευνητών του Μουσείου θα παρουσιαστούν με όχημα το ομαδικό τραγούδι!

Καλοκαιρινό σχολείο & οι εμψυχωτές

Καλοκαιρινό σχολείοΟι εμψυχωτές του Καλοκαιρινού Σχολείου είναι καταξιωμένοι στον τομέα τους (μουσική, θέατρο, κεραμική κ.ά.).

Κύριοι εμψυχωτές της όλης προσπάθειας είναι οι ακόλουθοι: 

Σταύρος Λαμπράκης, συγγραφέας και καθηγητής δημιουργικής γραφής

Μυρτώ Αριστείδου, εικαστικός/μουσειοπαιδαγωγός

Σουζάννα Πετρή, κεραμίστρια

Βασιλική Αναστασίου, τραγουδίστρια / μουσικός

Πάρις Ερωτοκρίτου, σκηνοθέτης

More infoΚαλοκαιρινό σχολείο

Το κόστος για κάθε παιδί ανέρχεται στα 115 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου πρωινού σνακ και μεσημεριανού φαγητού). Το καλοκαιρινό σχολείο Περιπέτειες Μουσείου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (στην οδό Φανερωμένης 86-90, στη Λευκωσία) θα διαρκέσει από την 1η μέχρι και την 5η Ιουλίου, από τις  07.00 το πρωί μέχρι και τις 15.30 το απόγευμα. Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 6- 12 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να  κάνουν κράτηση/εγγραφή τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο 22 128175 μέχρι σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου.  

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0