Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» δωρίζει ασθενοφόρο

Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ανακοίνωσε την αγορά ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου. Μάλιστα θα προσφερθεί ως δωρεά προς την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας, για να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα πρόωρα νεογνά και όχι μόνον. Ρίξτε μια ματιά για να καταλάβετε το λόγο που αυτά τα νεογνά χρειάζονται άμεση στήριξη.  

Σε εκδήλωση που, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στη Λευκωσία, ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ανακοίνωσε την αγορά και δωρεά προς την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας, ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου. Το ασθενοφόρο θα είναι ειδικά διαμορφωμένο για πρόωρα νεογνά, νεογνά με προβλήματα υγείας και παιδιά. Έτσι, θα μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς τις ειδικές Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας του νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Αυτό το ασθενοφόρο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα ασθενοφόρα που υπάρχουν στην Ευρώπη, όσον αφορά στη μεταφορά νεογνών και παιδιών. Η ειδική διαρρύθμιση τού ασθενοφόρου είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να το καθιστά εργονομικό, ευρύχωρο και να παρέχει, επίσης, την δυνατότητα στο προσωπικό να εργάζεται με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, άνεση και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες που μπορεί να επικρατούν κατά την διάρκεια της μεταφοράς του ασθενούς. Εκτός αυτών, διαθέτει συστήματα τηλεϊατρικής, υπερσύγχρονη θερμοκοιτίδα μεταφοράς νεογνών με ηλεκτρονικό, νεογνολογικό αναπνευστήρα, μόνιτορ παρακολούθησης νεογνών και άλλο εξειδικευμένο εξοπλισμό. Το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο αναμένεται να στοιχίσει περίπου €300.000, ενώ απαιτείται ένας χρόνος μέχρι την παράδοση του.

«Μωρά Θαύματα», «Μωρά… μαχητές» 

Σε ομιλία της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κα. Στέλλα Κυριακίδου, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι διαρκείς προσπάθειές του Συνδέσμου για στήριξη και ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων του νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ συνεχίζονται. Ο Σύνδεσμος παραμένει έτοιμος να συνεργαστεί με την πολιτεία αλλά και με άλλους οργανωμένους και ιδιωτικούς φορείς, με κύριο στόχο την παροχή αναβαθμισμένης φροντίδας στα πρόωρα νεογνά στη βάση Ευρωπαϊκών και Διεθνών προδιαγραφών.

Υπογράμμισε δε, πως οι χώροι και οι υποδομές της μονάδας πρέπει να είναι τέτοιοι που να επιτρέπουν την παραμονή των γονέων πλάι στα πρόωρα νεογνά επί 24ώρου βάσης και να διευκολύνουν την παροχή “kangaroo care” η οποία είναι ευεργετική για πρόωρα νεογνά.

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε για το θέμα ο Υπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Υπουργού Υγείας. 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης ο κ. Δημήτρης Αλετράρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, ως ο μέγας χορηγός του νεογνολογικού και παιδιατρικού ασθενοφόρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κα. Ιουλιέττα Καλλή- Λαούρη Παιδοψυχίατρος, Ψυχιοθεραπέυτρια Παιδιών και Εφήβων παρουσίασε το θέμα της, «Προωρότητα: ας μιλήσουμε για ψυχολογία».  Επίσης, ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε οικονομική στήριξη 20.000 ευρώ προς το αδελφό ίδρυμα Panos Evripidou Foundation. Έτσι, ενισχύεται ο στόχος του Ιδρύματος για τη βελτίωση της ζωής των πρόωρων παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω προωρότητας.

More info

Το ξέρετε ότι σε ολόκληρο τον κόσμο γεννιούνται κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια πρόωρα μωράκια; Εννοείται πως πάρα πολλά απ’ αυτά τα νεογνά χρειάζεται να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών για αρκετό διάστημα. Μάλιστα, αξίξει να θυμάστε ότι διεθνώς αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών. Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» είναι μια μη-κυβερνητική εθελοντική οργάνωση. Έχει δημιουργηθεί με στόχο τη Στήριξη της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία και την ανάγκη δημιουργίας νέας, σύγχρονης Μονάδας στον ίδιο χώρο. Επίσης, σας πληροφορούμε ότι μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς τον σύνδεσμο. Πώς; Γίνετε μέλος, κάντε εισφορά ή γίνετε χορηγός. Περισσότερα θα βρείτε κάνοντας κλικ στην ιστοσελίδα ή καλέστε στο τηλέφωνο 96820000.

Μάθετε περισσότερα για τον Σύνδεσμο κάνοντας κλικ εδώ 

http://www.morathavmata.com

https://www.facebook.com/morathavmata/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0