Η “RUN ON ART” & το Art stories Art secrets

RUN ON ART; Τι σημαίνει; Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την εικαστικό καλλιτέχνη Έφη Σπύρου, που έχει στόχο να υποστηρίξει την προώθηση του σύγχρονου καλλιτεχνικού έργου. Παράλληλα, στοχεύει να φέρει τις εγχώριες καλλιτεχνικές κοινότητες κοντά στο διεθνές κοινό με καινοτόμους τρόπους.

Μαρίνα Γεραλή

Η πρώτη παραγωγή της RUN ON ART στρέφει την κάμερα σε έντεκα Κύπριους Καλλιτέχνες  οι οποίοι γίνονται πρωταγωνιστές σε μια σειρά από συνεντεύξεις, video-spots. Κάθε προσωπική διαδρομή κρύβει μια μοναδική ιστορία. Όπως ακριβώς και οι αφηγήσεις Κύπριων καλλιτεχνών, που εκμυστηρεύονται τους στόχους και τα όνειρά τους, στην κάμερα της RUN ON ART, σε μια παραγωγή που ακολουθεί την πορεία τους και συναντιέται με το δημιουργικό τους σύμπαν. Ο φακός εστιάζει έτσι σε έντεκα εικαστικούς οι οποίοι γίνονται πρωταγωνιστές αντίστοιχων συνεντεύξεων-ψηφιακών σποτ.

Αλέξανδρος Γιωρκάτζης

Από που πηγάζει η έμπνευση; Πως λειτουργεί ένας καλλιτέχνης στο στούντιο του; Μετά το ταλέντο τι; Ποια τα μέσα, τα υλικά, οι αναζητήσεις; Οι απαντήσεις φτάνουν με απλότητα και αμεσότητα στο κοινό κι οι ιστορίες τους συναντάνε τις δικές του καθενός μας. Τα ψηφιακά σποτ στοχεύουν να αποτελέσουν το ξεκίνημα ενός εγχειρήματος προβολής της Kυπριακής σύγχρονης Τέχνης.

Theo-Mass Lexileictous

Με την υποστήριξη ενός δικτύου ανθρώπων και οργανισμών, εστιάζουν στην παρουσίαση και την ανάδειξη του εγχώριου πολιτιστικού πλούτου εντός και εκτός συνόρων. Ταυτόχρονα αποτελούν ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για σχολεία, πανεπιστήμια και χώρους Τέχνης.

Ελένη Φυλά

Στο project της RUNONART συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αλέξανδρος Γιωρκάτζης, Theo-Mass Lexileictous, Αναστασία Μηνά, Pashias, Δημήτριος Οικονόμου, Ελένη Παναγίδου, Ελένη Φυλά, Λευτέρης Τάπας, Μαριάννα Κωνσταντή, Μαρίνα Γεραλή και Χρίστος Μιχαηλίδης.

Έφη Σπύρου

Director του project είναι η Έφη Σπύρου, η οποία είναι και η “μητέρα” της ιδέας. Μιλάμε για την εικαστικό που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία της Run On Art, μία πρωτοβουλία για την υποστήριξη, την ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου καλλιτεχνικού έργου με καινοτόμους τρόπους.

Ελένη Παναγίδου

Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας, υπεύθυνη παραγωγής και φωτογράφος, είναι η Emma Louise Charalambous. Τις συνεντεύξεις υπογράφει η δημοσιογράφος Χριστίνα Σκορδή, η κινηματογράφηση-μοντάζ ανήκει στους SHFilms Cyprus LTD και η μουσική στον Zeyn Mroueh.

Χριστίνα Σκορδή

Το Creative communication δημιουργήθηκε από το διαφημιστικό γραφείο “The Lobsters”. Tα πορτραίτα καλλιτεχνών έγιναν από την φωτογράφο Emma Louise Charalambous. Το πορτραίτο της Έφης Σπύρου έγινε από τον φωτογράφο Νικόλα Λουκά.

More info 

Μέγας Χορηγός είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου-Πολιτιστικές Υπηρεσίες και ομάδα φίλων οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

 

MadameLeFo
0