Το Σαββατοκύριακο πάμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Το Σαββατοκύριακο πάμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας… Και θα δούμε θέατρο στα λεωφορεία του Δήμου, θα ακούσουμε μουσικές του κόσμου και θα κάνουμε λογοτεχνικούς περιπάτους στους δρόμους της πόλης… Θα απολαύσουμε street food festival στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου… Ναι, γι’ αυτό, αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας… Μάθε πιο κάτω όλο το πρόγραμμα αναλυτικά…

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, η μεγάλη γιορτή της πόλης συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκυρίακο με ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραγωγές για όλη την οικογένεια. Παρακολουθείστε θέατρο στα λεωφορεία του Δήμου, μουσικές και νανουρίσματα του κόσμου, λογοτεχνικούς περιπάτους στα δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας, απολαύστε μία τριήμερη γιορτή με street food από αγαπημένα μαγαζιά της πρωτεύουσας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και συναυλίες στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου.

Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Κάνε scroll και θα βρεις αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο

Παρασκευή 12, 20:30

«Αφιέρωμα στους Σόλωνα Μιχαηλίδη και Βασίλη Μιχαηλίδη»

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου


Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου Νοεμβρίου συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Κύπριο εθνικό συνθέτη Σόλωνα Μιχαηλίδη (1905-1979), αλλά και τον Κύπριο εθνικό ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη (1849 ή 1853-1917).

Παρασκευή 12 (19:30), Σάββατο 13, Κυριακή 14 (16:00) Νοεμβρίου

Γεύσεις από Μουσική

Τέσσερα αγαπημένα μαγαζιά της Λευκωσίας, το γνωστό για τα γλυκά του Hans & Gretel, η φημισμένη για τις ναπολιτάνικες πίτσες της πιτσαρία Quattrino, το νεανικό στέκι της Στασικράτους, ιδιαίτερα αγαπητό για τις γεύσεις και τα κοκτέιλ του Pull A Mango και το εναλλακτικό urban street στέκι της πόλης Strange Days θα διαθέτουν στους παρευρισκόμενους του Φεστιβάλ τα πιάτα και τις γεύσεις τους. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ναπολιτάνικες πίτσες, hot dogs, tacos, bao buns, churros, nachos, mini burgers, λαχταριστά γλυκά και κοκτέιλ με την υπογραφή του Pull A Mango. O προαύλιος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας θα μετρατραπεί σε ένα mini street food festival ενώ στο εσωτερικό του θεάτρου το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει μουσικές συναυλίες.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου, 17:00 (60΄)

Νανουρίσματα του Κόσμου

Δέκα κορυφαίες Κύπριες ηθοποιοί, σε συνεργασία με τον στιχουργό Σταύρο Σταύρου, παρουσιάζουν για πρώτη φορά ζωντανά τα «Νανουρίσματα του κόσμου», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας! Δέκα παραδοσιακά νανουρίσματα από ισάριθμες χώρες του πλανήτη, διασκευασμένα στα ελληνικά, που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν μελωδικά στα ηλιόλουστα μονοπάτια της παιδικής ηλικίας. Μια παράσταση αλλιώτικη, στην οποία η μουσική συναντά τον λόγο και οι συνεντεύξεις απλών ανθρώπων δένονται γλυκά με το video art.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου, 20:30 (80΄)

Βιρτουόζικα βιολιά και τραγούδια του κόσμου

Βιρτουόζικα βιολιά, μοναδικές λυρικές φωνές και μια δυνατή μουσική μπάντα οδηγός σε μαγικό ταξίδι στις μεγάλες κλασσικές crossover επιτυχίες που μας ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και παραπέρα. Χρώματα, αρώματα, αναμνήσεις και μέρη μαγικά που μόνο η μουσική και οι υπέροχες της μελωδίες μπορούν να προσεγγίσουν.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 17:00 (60’)

«Girl in a Crisis» by Andrew Fisher

Μία σόλο μουσικό-θεατρική παράσταση με ζωντανή ορχήστρα, η οποία έκανε το επιτυχημένο της ντεμπούτο για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2018 στο off-West End του Λονδίνου με την West End Σταρ Lorna Want όπου έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Η Φλικ, η ηρωίδα της παράστασης, βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση κρίσης.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 20:30

Η ψυχή μας εσείς

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης

Τα αδέλφια Κανσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης έπειτα από δύο χρόνια χωρίς μουσική, δύο χρόνια μακριά από το κοινό τους επανήλθαν σε νέο κύκλο εμφανίσεων συμπεριλαμβάνοντας ανάμεσά τους και το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας. Μαζί με τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη θα περιδιαβούμε στο μοναδικό κόσμο της μουσικής με μουσικές, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Μην χάσετε…

Σάββατο 13, Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 17:30, 19:00, 20:30 (45’)

Θέατρο στα λεωφορεία του Δήμου Λευκωσίας με «Routes λ2»

 

Ένα πρωτοποριακό θεατρικό δρώμενο που θα λάβει χώρα στα δημοτικά λεωφορεία του Δήμου όπου θα προβληθούν τα βιώματα ατόμων της ΛΟΑΤΙ+ κοινότητας, μέσα από ιστορίες που συχνά παραμένουν στο περιθώριο. Οι ιστορίες εκτυλίσσονται σε ένα μικρό εν κινήσει λεωφορείο, η δράση αποκτά «ρίζες» στην πόλη της Λευκωσίας συνδέοντας την με τον αστικό χώρο, τις ιστορίες και τις δυναμικές της.

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

Δραματουργία: Ελλάδα Ευαγγέλου

Παραγωγή: Ζωή Κακότα

Σκηνογραφική επιμέλεια-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Γραφικά: Πόπη Πισσουρίου

Ηθοποιοί: Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Κώστας Σιλβέστρος

Λογοτεχνικοί Περίπατοι 1821 στους δρόμους της Παλιάς Λευκωσίας

Σάββατο 13, Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 16:00 (60΄)


Ο περίπατος αρχίζει από την Πλατεία της Αρχιεπισκοπής και η πρώτη στάση είναι η Παλαιά Αρχιεπισκοπή με αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, τη δράση και τη θυσία του ιδίου και των άλλων ιεραρχών και των προκρίτων της Κύπρου, τον Ιούλιο του 1821. Αναφορά θα γίνει και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Η δεύτερη στάση θα είναι η οικία του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και τελευταία στάση θα είναι ο περίβολος του ναού της Φανερωμένης, όπου υπάρχει και το κενοτάφιο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και άλλων  μαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821. Οι περίπατοι συνδιοργανώνονται από το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας και την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture.

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art

Χρυσός Χορηγός Φεστιβάλ: Υφυπουργείο Τουρισμού

Αργυρός Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου

Χάλκινος Χορηγός: ECOMMBX

Χορηγοί Επικοινωνίας: Τηλεόραση Σίγμα, Check In Cyprus

Υποστηρικτές: Δήμος Αγίας Νάπας, Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής», Λεβέντειος Πινακοθήκη, Mayopoula Dine & Wine, Map Hotel, Nissi Beach Resort, Travelhouse, Vassos Psarolimano.

Πληροφορίες

Εισιτήρια: Καταστήματα Stephanis παγκύπρια & www.soldoutticketbox.com / τηλ. 70007705.

Πληροφορίες: 22797979

Η είσοδος στον προαύλιο χώρο του θεάτρου στην street food γιορτή είναι δωρεάν.

Βρες περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/NicosiaIntlFestival

MadameLeFo