«Ο Μικρός Πρίγκηπας»: Από το Broadway στη Λευκωσία

 «Ο Μικρός Πρίγκηπας» έρχεται από το Broadway στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας. Ναι, το αγαπημένο βιβλίο του Antoine de Saint-Exupéry, ζωντανεύει από το Broadway Entertainment Group, σε ένα μαγικό θεατρικό υπερθέαμα που έχει ήδη συναρπάσει «ενήλικα» και ανήλικα παιδιά, όπου κι αν παρουσιάστηκε. Εσύ θα χάσεις μια τέτοια μοναδική παράσταση; 

Ο Μικρός ΠρίγκηπαςΓενιές σε όλο τον κόσμο λατρεύουν τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Antoine de Saint-Exupéry. Το διεθνές εκδοτικό φαινόμενο έχει πουλήσει 200 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει γίνει το δεύτερο πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο στη σύγχρονη ιστορία σε 250 γλώσσες. Ογδόντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, ο «Μικρός Πρίγκιπας» ζωντανεύει από το Broadway Entertainment Group, στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, σε ένα μαγικό θεατρικό θέαμα που έχει ήδη συναρπάσει «ενήλικα» και ανήλικα παιδιά στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι και το Σίδνεϋ.

Τώρα μπορείτε κι εσείς να ζήσετε έναν αστερισμό συναρπαστικών χαρακτήρων και πολύχρωμων κοστουμιών. Να απογειωθείτε σε ένα ζωντανό σύμπαν σύγχρονου χορού, μουσικής, προβολών και ακροβατικών. Να βυθιστείτε σε μια μοναδικά καινοτόμο διεθνή παραγωγή που θα κατακτήσει την καρδιά σας και θα προκαλέσει τη φαντασία σας.

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» και η υπόθεση 

Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του στην έρημο Σαχάρα, όπου ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του ένα ασυνήθιστο παιδί, ο Μικρός Πρίγκιπας, όπως ο αφηγητής τον αποκαλεί, αφού η ταυτότητα του παραμένει ένα μυστήριο. Δημιουργείται μια φιλία μεταξύ τους κι ο Μικρός Πρίγκηπας του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι περισσότερο «ανθρώπινοι». Ο Μικρός Πρίγκηπας Ο Μικρός Πρίγκιπας ζητά από τον αφηγητή να του σχεδιάσει ένα αρνί. Τα σχέδια αυτά γίνονται η αιτία να συνειδητοποιήσει ο αφηγητής τη μοναδικότητα αυτού του παιδιού. Ακολουθούν συναντήσεις με το φίδι, την αλεπού και το τριαντάφυλλο, που εμπερικλείουν πολύ βαθύτερα νοήματα. Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στα λόγια της αλεπούς προς τον Μικρό Πρίγκιπα: «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια».

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» και οι διθυραμβικές κριτικές

Ο διεθνής Τύπος έχει γράψει διθυραμβικές κριτικές για την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκηπας». Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές είναι:

  • «Συναρπαστικό & Μαγευτικό – Η διαχρονική κλασική ιστορία είναι τώρα μια διεθνής θεαματική ζωντανή παράσταση», CNN Νέα Υόρκη.
  • «Το πρωτότυπο βιβλίο είναι σε μεγάλο βαθμό ένα παιδικό παραμύθι για ενήλικες: Μόνο καθώς μεγαλώνεις, θα συνειδητοποιείς τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτό. Αυτή η παραγωγή κρατάει την προσοχή των παιδιών στο κοινό μέσω των χρωμάτων και της κίνησής της, ενώ οι γονείς τους απορροφούσαν τις βαθύτερες αναφορές της», The Sunday Morning Herald, Αυστραλία.

Ο Μικρός Πρίγκηπας

  • «“Ο Μικρός Πρίγκιπας” είναι τόσο ευφυής στη σύλληψη και φαινομενικά αβίαστο στην εκτέλεση, που θα συνεχίσει να λάμπει μέσα στους θεατές που θα το δουν», LIMELIGHT Music, Arts & Culture, Αυστραλία.
  • «Απλά μαγικό», France 3 TV, Γαλλία
  • «Συνδυάζει χορογραφία, εναέρια και επίγεια ακροβατικά και νέες τεχνολογίες σε ένα ονειρικό και ποιητικό σύμπαν. Ένα άλμα σε μια μαγική παιδική ηλικία», Le Figaro, Γαλλία.
  • «Λατρεύουμε τη μαγεία και τη συγκίνηση που δημιουργούν επί σκηνής οι ηθοποιοί και οι προβολές», Le Parisien, Γαλλία.

Διασκευή: Chris Mouron

Συν-σκηνοθεσία: Anne Tournié & Chris Mouron

Χορογραφία: Anne Tournié

Μουσική: Terry Truck

Σχεδιασμός βίντεο: Marie Jumelin

Κοστούμια: Peggy Housset

Σχεδιασμός φωτισμού: Stéphane Fritsch

Σχεδιασμός ήχου: Tristan Viscogliosi

Παραγωγή: Broadway Entertainment Group

More info

Παραστάσεις: Ο Μικρός Πρίγκηπας

Παρασκευή 17/11/2023, 20:00

Σάββατο 18/11/2023, 20:00

Κυριακή 19/11/2023, 18:30

(110′)

Εισιτήρια: http://bit.ly/NIF2023_tickets Καταστήματα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00).

Τιμή εισιτηρίου

ΖΩΝΗ Α €70 / €65, ΖΩΝΗ Β €55 / €50,ΖΩΝΗ Γ €40 / €35, ΖΩΝΗ Δ €25 / €20

Για πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00).

 

Ταυτότητα του Φεστιβάλ

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.

Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία

Αργυρός χορηγός: Στέγη Ωνάση

Χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal

Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel

Festival espresso bar powered by Nespresso

Σχετικά με το Broadway Entertainment Group

Το Broadway Entertainment Group (BEG) είναι ένας διεθνής οργανισμός παραγωγής και διανομής παραστάσεων ψυχαγωγίας. Αυτή τη στιγμή περιοδεύει τον «Μικρό Πρίγκιπα» και το «Shrek the Musical» των DreamWorks. Μερικές από τις μουσικές παραγωγές του είναι: The Phantom of the Opera στο Dubai Opera, DreamWorks’ SHREK the Musical, The Wizard of Oz, Disney’s Beauty and the Beast, Sister Act, Andrew Lloyd Webber’s CATS and Evita, Broken Wings, Thriller! Aznavour, Spamalot, Ghost the Musical, Kinky Boots, The Illusionists και The Kite Runner.

Μάθε περισσότερα για το Broadway Entertainment Group FZ LLC στη διεύθυνση: www.broadwayentertainmentgroup.com  

MadameLeFo