Πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη»

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η ESSO, μαζί στο Πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη»

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η εταιρεία εισαγωγής πετρελαιοειδών ESSO συνεχίζουν και φέτος το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Υγεία και Πρόληψη». Έτσι, προσφέρουν και πάλι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για πίεση, σάκχαρο και χοληστερόλη. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και η ESSO αγκαλιάζουν την κοινωνία υλοποιώντας και το 2019 το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Υγεία και Πρόληψη». O κλάδος Νοσηλευτικής του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει ενεργά από το 2008 στο πρόγραμμα της ESSO «Υγεία και Πρόληψη». Έμπειρο νοσηλευτικό ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές/τριες του Νοσηλευτικού Κλάδου, συμμετέχουν στην δωρεάν μέτρηση των επιπέδων χοληστερόλης, γλυκόζης του αίματος και αρτηριακής πίεσης.

Πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη»

Οι εκδηλώσεις που έχουν καταστεί ετήσιος θεσμός πραγματοποιούνται σε πρατήρια της ESSO σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Κατά μέσο όρο διοργανώνονται γύρω στις 20 εκδηλώσεις τον χρόνο. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η πρόληψη, γι’ αυτό όσοι παρουσιάσουν αποτελέσματα που παρεκκλίνουν από τα επιτρεπτά, παροτρύνονται να επισκεφθούν τον γιατρό τους για περαιτέρω εξετάσεις.

Το πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και στηρίζεται επιστημονικά από το Τμήμα Επιστημών Υγείας (Πρόγραμμα Νοσηλευτικής) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.