«Ο Λόγος της Τζαζ» στο Φεστιβάλ FANEROMENI19

Μια διαφορετική τζαζ βραδιά, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις, την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, στις 9.00 το βράδυ… Αρκεί να επιλέξεις να επισκεφθείς την Αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Faneromeni 19. Σημείωστε ότι το φεστιβάλ διεξάγεται πάντα με δωρεάν είσοδο. 

τζαζΑν σου αρέσει η τζαζ, η παράσταση «Ο Λόγος της Τζαζ» είναι για σένα! Πρόκειται για μια θεματική ιδέα κατά την οποία παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή στην μουσική τζαζ του 20ου αιώνα, γραμμένη για τζαζ ορχήστρα. Περιλαμβάνει κλασικά κομμάτια της δεκαετίας του ’30 και εντεύθεν, μουσική «Λάτιν», μοντέρνες σπανιότερες συνθέσεις Ευρωπαίων συνθετών, αλλά και τζαζ διασκευές κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών. Έτσι, την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα μεταμορφωθεί σε μια μικρή Νέα Ορλεάνη… Μόνον για μια βραδιά, και θα σε παρασύρει στους χορευτικούς ρυθμούς της τζαζ.

Τζαζ και Jazzologia Cyprus Big Band

Η ομάδα, η οποία θα ερμηνεύσει τα ξεχωριστά τζαζ κομμάτια, δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τον γνωστό σαξοφωνίστα Γιώργο Κρασίδη. Το όλο πρότζεκτ είναι μια συλλογική, εθελοντική προσπάθεια 18 εξαιρετικών μουσικών με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για την τζαζ μουσική και πιο συγκεκριμένα για την μουσική JAZZ BIG BAND. Το ρεπερτόριο του Jazzologia Cyprus Big Band αποτελείται από συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων της Μουσικής Big Band. Επίσης παρουσιάζει σύγχρονα έργα γραμμένα για ορχήστρες του συγκεκριμένου τύπου.

Ποιοί είναι οι Jazzologia

τζαζΤα μέλη της μπάντας Jazzologia, κατάγονται από την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ολλανδια, τον Λίβανο, τη Βρετανία και είναι οι:

  • Τενόρο Σαξόφωνο : Γιώργος Κρασίδης (Διευθυντής Ορχήστρας), Μάριος Παπαρές, Σίμος Τζιακούρης.
  • Alto Σαξόφωνο : Αχιλλέας Τομασίδης, Αλέξανδρος Παπαχαραλάμπους, Νικόλας Γεωργίου.
  • Βαρύτονο Σαξόφωνο : Άρης Κυριακίδης
  • Τρομπέτα: Ηλίας Ιωάννου, Μιχάλης Μιχαήλ, Φαίδωνας Δημητρίου, Χρήστος Λοϊζίδης.
  • Τρομπόνι: Νίκος Κουκουβίνος, Burkhard Fischer, Michel Verwer
  • Κιθάρα: George Issa
  • Πιάνο: Νικόλας Γενεθλίου
  • Μπάσο: Ιωάννης Καρσεράς
  • Ντραμς: Αντρέας Κόμπος

Το Jazzologia Cyprus Big Band έχει γίνει γνωστό από την παρουσία του σε αριθμό Φεστιβάλ και παραστάσεων στην Κύπρο. Παρουσιάστηκε στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017 Jazz Encounters, το Old Port Jazz Festival 2017, τη Jazzologia στο Παττίχειο Θέατρο 2018, τις Καλοκαιρινές συναυλίες στο Τεχνόπολις 20, στην Πάφο κτλ.

More info

Ημερομηνία:  Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα: 21:00

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128157

Είσοδος ελεύθερη

Τα βράδια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Faneromeni19, τα μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος και η έκθεση «1940: Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος και Ελλάδα» θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.τζαζ

MadameLeFo