Ο εικαστικός Γιώργος Ζενιέρης σε πρώτη ατομική έκθεση

Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στην Παλιά Αγορά της Παλλουριώτισσας η πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού Γιώργου Ζενιέρη, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας τη ζωή». Κάνε scroll και θα βρεις όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. 

Ο Γιώργος Ζενιέρης,  ξαφνιάζει με το ταλέντο του αλλά και τη μαεστρία  με την οποία χειρίζεται πινέλα, χρώματα, καμβάδες.  Με έμπνευση «την κίνηση ή την αδράνεια,  τη σιωπή ή τον θόρυβο,  την έκφραση του προσώπου ή του σώματος, από ιστορικά γεγονότα ή και την ομορφιά της φύσης», δημιουργεί έργα τέχνης σκυμμένος στους καμβάδες του στο καταφύγιο/εργαστήριο του σε  ένα στενό δρομάκι στην Παλιά Λευκωσία.

Χαρακτηριστικό των έργων του είναι ότι τίποτε δεν μένει στατικό. Είτε η τέχνη και η τεχνική του, είτε το ταξίδι στο οποίο οδηγεί το μυαλό του θεατή κάθε πίνακας, βέβαιο είναι πως παρασύρει σε ένα αέναο όνειρο χρωμάτων και παραστάσεων μοναδικών για τον καθένα.

Ο Γιώργος Ζενιέρης και οι πηγές της έμπνευσης του

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει, έμπνευση για τα έργα του αποτελούν, στιγμές, η ομορφιά τη φύσης, η κίνηση ή η αδράνεια η έκφραση ενός προσώπου ή σώματος, η σιωπή ή ο θόρυβος. «Ρεαλισμός και συναισθήματα,  μου δίνουν έμπνευση για δημιουργία. Εμπνέομαι, αναφέρει, από τα συναισθήματα που πηγάζουν από το πρόσωπο, το σώμα, την κίνηση και γενικά ότι με φέρνει αντιμέτωπο με σκηνές οι οποίες  δημιουργούν  και σε μένα συναισθήματα που βγαίνουν από τη ζωή. Γι’ αυτό συνήθως, δε θα δει κανείς στα έργα μου τοπία».  Σημειώνει επίσης ότι τα έργα του είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής φιλοσοφικής προσέγγισης, ότι δηλαδή,  «η ζωή είναι πολλές ζωγραφιές μαζί και όχι μία μόνο».

«Η μια ζωγραφιά, τονίζει, οδηγεί στο ιδανικό, στο όμορφο, στο ωραίο.  Έτσι πρέπει φυσικά να είναι, αλλά η ζωή είναι ένας καμβάς με πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα, με  τα πάνω και τα κάτω, τα εύκολα και τα δύσκολα, τις χαρές και τις λύπες.  Πολλές ζωγραφιές σου δίνουν πιο αντιπροσωπευτικά το νόημα της ζωής και τις εκφάνσεις της.  Όλα κινούνται, τίποτε δεν μένει στατικό».

Σ’ αυτή την φάση της δημιουργίας του ο καλλιτέχνης υπηρετεί, όπως αναφέρει, την ρεαλιστική ζωγραφική.  Είναι κάτι που του εμφύτευσε ο δάσκαλος του  Βασίλης Μίτας, τον οποίο θαύμαζε σαν ζωγράφο πριν  γίνει μαθητής του.

Στην έκθεση θα παρουσιασθεί και το βιβλίο/λεύκωμα του καλλιτέχνη, στο οποίο αποτυπώνονται  όλοι οι πίνακες που θα εκτεθούν και οι οποίοι συνοδεύονται από ένα ποίημα εμπνευσμένο από τα συναισθήματα που του προκαλούσε η κάθε ζωγραφιά.

 Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής στις 7 μ.μ.

 

 

MadameLeFo