Βάλε τη βιωσιμότητα στο σπίτι σου με τη Lidl Κύπρου

Βάλε τη βιωσιμότητα στο σπίτι σου… Πώς; Απλά τα πράγματα… Η Lidl Κύπρου αναλαμβάνει να σου δείξει το δρόμο για να την εντάξεις και στη δική σου καθημερινότητα…  

βιωσιμότητα Ο πλανήτης μας χρειάζεται βοήθεια κι αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Η ανάγκη για βιωσιμότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε… Και η προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει, πρέπει να γίνει από όλους μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ακόμα και οι πιο μικρές, καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η βιωσιμότητα και ο ρόλος της Lidl Κύπρου

βιωσιμότηταΗ Lidl Κύπρου παίρνει σοβαρά την αλληλεπίδρασή της με τους ανθρώπους και το περιβάλλον,  έτσι δημιούργησε την digital πρωτοβουλία #LidlEcoHacks η οποία προστίθεται στο πλαίσιο δράσεων #ProjectZero. Οι επιλογές μας και ο τρόπος ζωής μας διαμορφώνουν το σπίτι μας… Όμως, δεν είναι μόνο αυτό που κατοικούμε, αλλά και ο πλανήτης που μας φιλοξενεί, το πραγματικό σπίτι όλων μας! Όσο πιο οικολογικά ζούμε τόσο συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, αρκεί να υιοθετήσουμε κάποιες καθημερινές συνήθειες. Εδώ έρχεται η Lidl Κύπρου με τα Lidl Eco Hacks και μας προτρέπει να κάνουμε όλοι την καθημερινότητα μας λίγο πιο πράσινη!

Δες το σχετικό video κάνοντας κλικ εδώ ⇓

Βιωσιμότητα & οι πράσινοι ambassadors της Lidl Κύπρου

Για τη νέα αυτή πράσινη ενέργεια της Lidl Κύπρου, ένωσαν τις δυνάμεις τους νέοι άνθρωποι από Κύπρο και Ελλάδα με οικολογικές ευαισθησίες φτιάχνοντας έτσι τα Lidl Eco Hacks. Τα Lidl Eco Hacks καταπιάνονται με θεματικές όπως το food waste, zero waste, την επαναχρησιμοποίηση, τη μεταποίηση παλιών, πρώτων και άλλων υλών, με στόχο την μείωση του ατομικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος για μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα.

βιωσιμότητα

♥ Η αρχιτέκτονας Νατάσα Χρίστου είναι sustainability consultant και συνιδρύτρια στο Gardens of the Future. Ετοίμασε δύο βίντεο για τα Lidl Eco Hacks και μας δείχνει πώς να φτιάξουμε φυσικό λίπασμα στο σπίτι. Παράλληλα, μας λέει πώς να φτιάξουμε τον δικό μας λαχανόκηπο από απομεινάρια της κουζίνας μας!

βιωσιμότητα

♥ Η σεφ Μαρία Μαρκιτανή προσπαθεί να μην πετάει τίποτα από την κουζίνα της. Κι έτσι βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να μετατρέπει τα περισσεύματα σε κάτι νέο! Στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks μας δείχνει ιδέες για να εκμεταλλευτούμε το ψωμί που μας περίσσεψε!

βιωσιμότητα ♥ Η Έλενα Ολυμπίου, ραδιοφωνική παραγωγός, ηθοποιός και πρέσβειρα του οργανισμού Unrf Unic για την κλιματική αλλαγή, μας δείχνει εύκολες συμβουλές για να μειώσουμε την σπατάλη του νερού στο σπίτι!

βιωσιμότητα

♥ Η Χαρά Οδυσσέως είναι διατροφολόγος και συγγραφέας βιβλίου με vegan συνταγές. Στο δικό της επεισόδιο Lidl Eco Hacks μας δείχνει πώς να αποθηκεύουμε τα λαχανικά μας. Με τα χρήσιμα tips της θα διαρκούν περισσότερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας έτσι την σπατάλη φαγητού!

βιωσιμότητα

♥ H fashion & textile designer Zωή Φιλίππου και δημιουργός του brand Cherry & Mint, στο δικό της #LidlEcoHacks επεισόδιο μας βάζει στο νόημα της φιλοσοφίας του upcycling. Και μας δείχνει πώς να δώσουμε νέα πνοή στα παλιά μας ρούχα.

♥ Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίδρα Σαρικάκη είναι φιλόζωος και γνωστή σκυλομαμά. Γνωρίζει βέβαια, πως το πλαστικό είναι ίσως το πιο ρυπογόνο υλικό στον πλανήτη. Έτσι στο δικό της βίντεο για τα Lidl Eco Hacks, μας δείχνει εναλλακτικές λύσεις για το πώς να μειώσουμε δραστικά τη χρήση του στην καθημερινότητά μας!

βιωσιμότητα

♥ Τα παιδιά της makeART φτιάχνουν εντυπωσιακές δημιουργίες. Έχουν όμως και περιβαλλοντική συνείδηση και είναι υπέρμαχοι της φιλοσοφίας του upcycling. Ποτέ δεν πετάνε παλιά ή σπασμένα έπιπλα, αλλά βρίσκουν τρόπους να τους δώσουν νέα ζωή μεταμορφώνοντας τα σε κάτι άλλο ή δίνοντας τους νέες χρήσεις. Στο δικό τους επεισόδιο, μας δείχνουν πώς να δώσουμε νέα χρήση σε κάτι φαινομενικά άχρηστο!

Η πρωτοβουλία #LidlEcoHacks αποτελεί μέρος των δράσεων της ευρύτερης στρατηγικής της Lidl Κύπρου, για την προστασία του περιβάλλοντος. Γίνε κι εσύ πράσινος ambassador του πλανήτη μας και άρχισε να αλλάζεις τον κόσμο!

Δες όλα τα επεισόδια στο #LidlEcoHacks  στα social media της Lidl Κύπρου!

MadameLeFo