Νέα δημιουργικά εργαστήρια “The SΤΕΑΜers”

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), ανακοίνωσε την έναρξη των εγγραφών στο πρόγραμμα “The SΤΕΑΜers” για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023 σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Κάνε scroll για να μάθεις όλες τις σχετικές πληροφορίες. 

Το πρόγραμμα “The STEAMers” είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και νέους μέχρι 35 ετών, το οποίο συνδυάζει τις Τέχνες με τις Επιστήμες και την Τεχνολογία. Τα αρχικά S.T.E.A.M. αναφέρονται στους τομείς ‘Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics’ και αποτελούν τη βάση των προσφερόμενων θεματικών εργαστηρίων, τα οποία είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική, ο Προγραμματισμός, η Πληροφορική, η Φωτογραφία, το Graphic Design, η Δημιουργική Γραφή, η Μουσική, ο Χορός, το Θέατρο και η Ζωγραφική.

Χρησιμοποιώντας ένα άμεσο, πρωτοποριακό και βιωματικό σύστημα ανθρωποκεντρικής εκπαίδευσης που βασίζεται στην ομαδικότητα και την κριτική σκέψη, όλα τα θεματικά εργαστήρια του προγράμματος “The STEAMers” έχουν ως στόχο να εφοδιάσουν τους εκπαιδευόμενους με γνώσεις αλλά κυρίως με δεξιότητες ζωής, όπως είναι η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η εκφραστικότητα και η αυτοπεποίθηση.

Συγκεκριμένα, μέσα από τα προσφερόμενα εργαστήρια, οι εκπαιδευόμενοι θα καταφέρουν να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, να παίξουν, να πειραματιστούν και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, αποσαφηνίζοντας παράλληλα έννοιες με πρακτικούς τρόπους. Τα εργαστήρια αναλαμβάνουν προσοντούχοι εκπαιδευτές στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΟΝΕΚ, στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου όπου και διεξάγονται τα μαθήματα, σ’ ένα νεανικό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον.

More info για τα STEAMers

Διευκρινίζεται ότι, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε όσα εργαστήρια επιθυμεί, αναλόγως της διαθεσιμότητας. Ο συνολικός αριθμός των συναντήσεων ανά εργαστήριο, είναι 30 ετησίως. Τα μαθήματα ξεκινούν  τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαΐου 2023. Τα δίδακτρα είναι 60 ευρώ για όλη την περίοδο, ενώ ισχύουν εκπτώσεις για αδέρφια και λήπτες ΕΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να καλέσεις στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 7777 7051.

 

Για υποβολή αίτησης μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.onek.org.cy/.

 

Έλα στους STEAMers και γίνε το δικό σου ταλέντο!

 

MadameLeFo