Ψυχαγωγία και Γνώση στις καλοκαιρινές σχολές του ΟΝΕΚ

Ψυχαγωγία και Γνώση πρόσφεραν στους μαθητές όλων των ηλικιών οι καλοκαιρινές σχολές του ΟΝΕΚ, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, δηλαδή… Μάθε πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες. 

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), διοργάνωσε με επιτυχία τρεις καλοκαιρινές δραστηριότητες οι οποίες λειτούργησαν παγκύπρια και στόχο είχαν να κάνουν τις ελεύθερες ώρες των παιδιών, πιο δημιουργικές, πιο εποικοδομητικές και ευχάριστες.

Καλοκαιρινή Σχολή Ενδυνάμωσης Μαθητών

Η Καλοκαιρινή Σχολή Ενδυνάμωσης Μαθητών για παιδιά ηλικίας 14-17 ετών, πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά, με φυσική παρουσία και για δύο εβδομάδες (4 – 15 Ιουλίου), σε όλα τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων παγκυπρίως. Με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και τη συναισθηματική ενδυνάμωση, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα θεματικών που δεν έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στο σχολείο, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως παιχνίδια και ασκήσεις ομαδικότητας, εργαστήρια περιβαλλοντικών θεμάτων, διαχείρισης συναισθημάτων, φωτογραφίας, δημιουργίας βίντεο μέσω smart phone, εργαστήρια επιστήμης, τέχνης, μαγειρικής και διατροφής, δημιουργίας κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά κ.α., πάντα υπό την εποπτεία και καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.

Μέσα από το ποικίλο πρόγραμμα της φετινής Σχολής Ενδυνάμωσης, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα, ταλέντα και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, αναπτύσσοντας πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας και καλλιεργώντας δεξιότητες χρήσιμες για τη μετέπειτα τους πορεία ως ενεργοί πολίτες.

SΤΕΑΜers Summer School

Το 2ο SΤΕΑΜers Summer School του ΟΝΕΚ, απευθυνόμενο σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, υλοποιήθηκε σε 3 διαδοχικά δεκαπενθήμερα, με ένα καινοτόμο και διασκεδαστικό πρόγραμμα στα πρότυπα των διαθεματικών δραστηριοτήτων STEΑM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), συνδυάζοντας έτσι την ψυχαγωγία με τη γνώση.

Στο φετινό SΤΕΑΜers Summer School, τα παιδιά έζησαν στιγμές δημιουργικής και επιμορφωτικής απασχόλησης, με δραστηριότητες όπως ρομποτική, προγραμματισμό, γραφικές τέχνες, φωτογραφία, ζωγραφική, μουσική, κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ πραγματοποίησαν επίσης επίσκεψη στο 1ο Μουσείο Ιστορίας των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Young Makers Summer Workshops

H νέα καλοκαιρινή δράση του Youth Makerspace Larnaka του ONEK, για παιδιά από 7-17 ετών, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σε 3 διαδοχικές εβδομάδες ανά ηλικιακή ομάδα, και είχε ως κύριο στόχο την εκμάθηση και καλλιέργεια των απαραιτήτων δεξιοτήτων που απαιτεί η εποχή μας, όπως η επίλυση προβλημάτων και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης, μέσω συνεργασίας και δημιουργικότητας.

Τα παιδιά που συμμετείχαν, ανέπτυξαν δεξιότητες και τεχνολογικές γνώσεις, σε ένα φιλικό, σύγχρονο κι ασφαλές περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τεχνολογικό εξοπλισμό και λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες δραστηριότητες κι εργαστήρια από το φάσμα των διαθεματικών κατηγοριών STEAM, όπως 3D printing, laser cutting, Virtual Reality, Arduinos, και ρομποτική.

Οι τρεις καλοκαιρινές σχολές του ΟΝΕΚ, αποτελούν μια ευχάριστη και δημιουργική πρόταση για ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των καλοκαιρινών ημερών και συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες, να ανακαλύψουν ταλέντα και να κερδίσουν γνώσεις, εμπειρίες αλλά και νέους φίλους.

 

Όλα τα προγράμματα του ΟΝΕΚ εντάσσονται στο πλαίσιο δράσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.

 

 

MadameLeFo