Έπιπλα εξωτερικού χώρου: Φροντίδα με tips της ΙΚΕΑ!

Φρόντισε τα έπιπλα που έχεις στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου και θα γίνουν σαν καινούρια… Αρκεί βέβαια, να ακολουθήσεις τις συμβουλές που μας προσφέρει σήμερα η ομάδα της ΙΚΕΑ!

Το καλοκαίρι, τα έπιπλα εξωτερικού χώρου έχουν την τιμητική τους! Και βρίσκονται σχεδόν παντού… Στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου, εκεί όπου περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας… Με την παρέα και την οικογένειά σου, ειδικά τώρα κατά τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη ή στο εξοχικό σου. Όμως, ξέρεις πώς να τα φροντίσεις πριν τα αποθηκεύσεις, έτσι ώστε να τα έχεις για πολύ καιρό ακόμη; H IKEA προτείνει εύκολες λύσεις και οδηγίες για την προστασία των επίπλων εξωτερικού χώρου, ώστε να τα απολαμβάνεις για πολλά χρόνια.

Αυτά τα έπιπλα, που είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, πλαστικό, πλαστικό ρατάν ή ατσάλι είναι πολύ ανθεκτικά… Και η συντήρησή τους είναι πολύ εύκολη! Μπορείς να τα κρατήσεις καθαρά χρησιμοποιώντας μόνο ένα ήπιο μαλακό διάλυμα… Και όταν θα πρέπει να τα αποχαιρετίσεις για τον χειμώνα τί κάνεις; Θα τα αποθηκεύσεις σε ένα δροσερό ξηρό μέρος όπως είναι το γκαράζ σου ή η αποθήκη… Κι έτσι δεν θα τα επηρεάσει ούτε οι βροχές, ούτε ο κρύος χειμώνας.

έπιπλα

Πρακτικά tips για τα ξύλινα έπιπλα

Εκείνο το υπέροχο σετ όμως από ξύλο που πήρες για την αυλή, χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα… Ναι, θέλει κάτι παραπάνω από ένα απλό σκούπισμα με πανί για να διατηρηθεί. Ειδικά, ξύλα όπως η ακακία, ο ευκάλυπτος και άλλα μασίφ ξύλα, χρειάζονται μια μεγαλύτερη προσπάθεια από σένα για να προστατευθούν! Όλα τα έπιπλα βέβαια της ΙΚΕΑ είναι ήδη επεξεργασμένα με χρώμα ή γυαλιστικό. Ωστόσο, μπορείς να τα βάφεις κι εσύ τακτικά για να αποτρέψεις τις ρωγμές. Για παράδειγμα, τα έπιπλα που βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους χρειάζονται νέα επίστρωση με χρώμα. Ειδικά, όταν οι σταγόνες της βροχής απορροφώνται, όταν βαφτούν δεν θα σχηματίζουν μικρές κηλίδες στην επιφάνεια του ξύλου.

έπιπλα

Μπογιές & βερνίκια για έπιπλα 

Άρα, μέχρι τώρα, για να κρατήσεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σου για πιο πολλά χρόνια, χρειάζεσαι ένα δροσερό μέρος όπως μια αποθήκη ή ένα γκαράζ, αλλά και βερνίκια και μπογιές που θα βρεις στην ΙΚΕΑ! Τι μπορείς να κάνεις όμως για την ομπρέλα σου όταν δεν την χρησιμοποιείς για τη σκιά της; Εκείνη τη μέρα που θα την αποθηκεύσεις, φρόντισε να την καθαρίσεις σχολαστικά. Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι στέγνωσε καλά πριν την φυλάξεις. Μπορείς να της βάλεις ένα αδιάβροχο κάλυμμα για προστασία και να την αποθηκεύσεις σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος μέσα στο σπίτι.

Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι έχεις πολλά μαξιλάρια στο μπαλκόνι και στον κήπο σου, για να μην χρειάζεται να παίρνεις άλλα κάθε χρονιά παρά μόνο να τα κρατάς φρέσκα και καθαρά, τί κάνεις; Απλά, μπορείς να τα καθαρίζεις τακτικά, τόσο τα καλύμματα όσο και το εσωτερικό, και να τα αποθηκεύεις σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος όταν τελειώνει η σεζόν! Ειδικά αν τα τοποθετείς σε κουτιά αποθήκευσης, θα φαίνονται σαν καινούρια, κάθε καλοκαίρι!

έπιπλαΠρος το παρόν, απόλαυσε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σου όσο μπορείς… Και φρόντισε να ζεις τέλειες στιγμές στον κήπο και στο μπαλκόνι σου! Φύλαξε αυτό το άρθρο και όταν θα χρειαστεί να τα αποθηκεύσεις, διάβασέ το ξανά και βρες περισσότερες οδηγίες εδώ: Πώς να φροντίσετε σωστά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου | IKEA Κύπρος

MadameLeFo
0