Ντοκιμαντέρ ανοίγει τη συζήτηση για το θρησκευτικό μίσος

Ένα ντοκιμαντέρ που ανοίγει τη συζήτηση για το θρησκευτικό μίσος. Η πρεμιέρα του «The Divinity of Oneness» θα γίνει κατά τη διάρκεια του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες γιατί θα ακολουθήσει και ανοιχτή συζήτηση

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI) και το Research and Education in Social Empowerment and Transformation (RESET) σας προσκαλούν στην πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ «The Divinity of Oneness» (Η Θειότητα της Ενότητας), οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού 2022. Είναι η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ το οποίο ευελπιστεί να προβληθεί και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη.

H προβολή έχει προγραμματιστεί για σήμερα 4 Αυγούστου, στις 18:30 στον Χαρουπόμυλο Λανίτη (Ceronia Hall) και η είσοδος για το κοινό στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι δωρεάν.

Το ντοκιμαντέρ, μια παραγωγή του Κέντρου Κοινωνικής Καινοτομίας και του Κέντρου RESET σε συνεργασία με την Filmhouse Pictures, έχει γυριστεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Project «PROSECUW» (Protection and Security for Places of Worship) για την προστασία και ασφάλεια στους χώρους λατρείας. Σε αυτό καταγράφονται ιστορίες θυμάτων θρησκευτικού μίσους σε Γερμανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρο, και δίνονται απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα γύρω από την έξαρση της λεηλασίας ιερών μνημείων και χώρων λατρείας, την άνοδο του μίσους για «τον άλλον», αλλά και σε ερωτήματα που αφορούν τη δημιουργία μιας κοινωνίας που διακατέχεται από διαθρησκευτικό σεβασμό και ανοχή.

Μέσα από μία πολυγωνική προσέγγιση, από θεολογικές, πνευματικές, διανοητικές και πολιτικές οπτικές γωνίες, το ντοκιμαντέρ The Divinity of Oneness πυροδοτεί ένα ταξίδι αυτοστοχασμού, κριτικής σκέψης και μεγαλοψυχίας.

Για το λόγο αυτό, μετά την προβολή θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση στην οποία το κοινό καλείται να συμμετάσχει από κοινού με ακαδημαϊκούς, θρησκευτικούς ηγέτες, πολιτικούς και άλλους εκπροσώπους του δημόσιου βίου και της κοινωνίας των πολιτών.

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, μπορείς να δηλώσεις εγκαίρως τη συμμετοχή σου εδώ:

https://forms.gle/DVovYWgxCM7SDBTy6.

 

MadameLeFo
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop