Πανάδες: Mάθε τον «εχθρό» σου και θα τον ξεφορτωθείς

Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά σήμερα υπάρχει τρόπος να τις απαλλαγείς ή τουλάχιστον να μειώσεις την όψη τους! Οι πανάδες, εκείνες οι ενοχλητικές καφέ κηλίδες που απέκτησες μετά την αλλόγιστη έκθεσή σου στον ήλιο (χωρίς αντηλιακό), και αμαυρώνουν την εμφάνισή σου, είναι ένα σχετικά δύσκολο πρόβλημα. Εμείς όμως, σου βρήκαμε τη λύση, και επειδή αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να επιχειρήσεις να τις ξεφορτωθείς, θα σου εξηγήσουμε τα πάντα για να μην την ξαναπάθεις! Καταρχήν, πρέπει να μάθεις που οφείλονται, πως θα προστατέψεις το δέρμα σου για να μην ξαναεμφανιστούν, και φυσικά θα σου πούμε και όλα τα καλά νέα.

KENTRIKH (2)

Για όλα φταίει η μελανίνη σου!

Καταρχήν μάθε ότι η μελανίνη είναι η υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματός σου και, επομένως, για το ωραίο μαύρισμα που αποκτήσες πέρσι το καλοκαίρι. Ωστόσο, η μελανίνη ενοχοποιείται  και για τη δημιουργία κηλίδων και πανάδων στο δέρμα σου, που εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, τα χέρια και το ντεκολτέ. Σε αυτά τα σημεία του δέρματος η παραγωγή μελανίνης αυξάνεται απότομα- με κύρια αιτία την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, χωρίς την απαραίτητη αντηλιακή προστασία. Επομένως, αν έκανες το λάθος να μην φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, την έπαθες! Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που ευθύνονται για την δημιουργία των πανάδων, όπως η ηλικία (καθώς παρουσιάζονται συνήθως μετά τα 35), η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης, η χρήση ορισμένων φαρμάκων (αντισυλληπτικών, αντιβιοτικών κλπ.), αρωμάτων και κάποιων καλλυντικών (με αιθέρια έλαια ή με ρετινοειδή). Και έστω κι αν οι πανάδες αυτές καθαυτές δεν κρύβουν κινδύνους για την υγεία σου, σίγουρα επηρεάζουν την εμφάνισή σου… Γι’ αυτό και βρίσκουμε τρόπους να τις αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο! Έχε υπόψη σου λοιπόν ότι οι καφέ κηλίδες είναι πιο επιφανειακές και «προτιμούν» τα πιο σκουρόχρωμα δέρματα, ενώ αντίθετα οι πανάδες (ή μέλασμα, κατά το… επιστημονικότερο) δημιουργούνται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και φεύγουν πολύ δύσκολα. Πως αντιμετωπίζονται λοιπόν; Τι κάνεις για να τις προλάβεις ή να μην πολλαπλασιαστούν αυτές που ήδη απέκτησες;

Σύγχρονες μέθοδοι

Οι ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με το δέρμα (δερματολόγοι και ερευνητές της κοσμετολογίας) επιβεβαιώνουν ότι η υπερμελάγχρωση του δέρματος είναι μια διαταραχή των κοκκίων μελανίνης, της χρωστικής ουσίας του δέρματος. Και χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση της μελανίνης, η οποία «αποφασίζει» να παράγεται σε μεγαλύτερες ποσότητες από τα μελανοκύτταρα, μετά από την επίδραση που δέχονται από διάφορους ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες. Εννοείται, ότι η έντονη ηλιοφάνεια που έχουμε στην Κύπρο ολόχρονα, ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα, επιδρά καθοριστικά στην εμφάνιση των πανάδων κυρίως στο πρόσωπό σου. Γι’ αυτό και θα πρέπει να φοράς μια καλή αντηλιακή κρέμα χειμώνα – καλοκαίρι. Έτσι θα προστατέψεις το δέρμα σου από τις αρνητικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και θα έχεις ένα σίγουρο “φύλακα… άγγελο” που θα σε προστετεύει από την δημιουργία πανάδων.

KENTRIKH

Πως θα τις ξεφορτωθείς

Εάν όμως, δεν έκανες όσα έπρεπε και τελικά απέκτησες πανάδες, μάθε ότι για να τις ξεφορτωθείς τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Για να απαλλαγείς λοιπόν από την υπερμελάγχρωση υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι, όμως, η σύγχρονη προσέγγιση δεν θέλει πια τα επιθετικά μέσα, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξαναεμφανιστεί. Έτσι, η εξέλιξη της κοσμετολογίας προτιμά τις μη επεμβατικές μεθόδους για τον αποχρωματισμό του δέρματος. Και όταν λέμε μη επεμβατικές μεθόδους εννοούμε γρήγορη αποκατάσταση του δέρματος, χωρίς έντονο ξεφλούδισμα και ερυθρότητα. Δηλαδή, μετά τη θεραπεία μπορείς να συνεχίσεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Βρήκα τη M.E.L.A. μου!

Η ισπανική pΗformula, η πρώτη φαρμακο-κοσμετολογική εταιρία που βασίζεται στην αναγεννητική ιατρική για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών αναδόμησης δέρματος, έχει τη δική της μέθοδο για να αντιμετωπίσεις τις πανάδες λόγω της υπερμελάγχρωσης. Η έρευνα και ανάπτυξη στα εργαστήρια της pΗformula στη Βαρκελώνη οδήγησε στην εξέλιξη των παραδοσιακών χημικών peeling σε νέα, πιο αποτελεσματικά συστήματα, χωρίς παρενέργειες και με μηδενικό χρόνο αποκατάστασης. Για παράδειγμα, η θεραπεία και τα προϊόντα M.E.L.A. αποτελούν την πιο πρόσφατη τεχνολογική καινοτομία στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δερματικών δυσχρωμιών με οξέα. Μετά από μακροχρόνια έρευνα λοιπόν, οι επιστήμονες της pΗformula κατάφεραν να συνδυάσουν τα οξέα, με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά συστατικά, αλλά κυρίως πέτυχαν την ελεγχόμενη απορρόφησή τους στα βαθύτερα στρώματα, ώστε η ήπια απελευθέρωσή τους να επιτυγχάνει την ελεγχόμενη χημική αναδόμηση του δέρματος χωρίς παρενέργειες. Και έτσι αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και οριστικά οι μελαγχρωματικές βλάβες.

 

1 jarsΗ μοναδική φόρμουλα των προϊόντων M.E.L.A powerclay, που χρησιμοποιούνται κατά την θεραπεία σε medical spa και ινστιτιούτα αισθητικής, είναι μια ισχυρή θεραπεία αναδόμησης για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης, που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της συσσωρευμένης μελανίνης, τοπικά στην επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην αναστολή της ενζυμικής δραστηριότητας της τυροσινάσης, η οποία ερεθίζει το μελανοκύτταρο να παράγει μελανίνη, η οποία σταδιακά ανεβαίνει προς την κεράτινη στιβάδα και δημιουργεί την πανάδα (υπερμελάγχρωση). Αυτός ο καινοτόμος και αποτελεσματικός τρόπος δράσης της δίνει εξαιρετικά ορατά αποτελέσματα χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Δηλαδή, δεν ξεφλουδίζεις ή αν ξεφλουδίσεις το ξεφλούδισμα είναι πολύ ανεπαίσθητο και φεύγει πολύ σύντομα. Η θεραπεία εφαρμόζεται τον χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης (τώρα δηλαδή, είναι η καλύτερη εποχή), και θα χρειαστείς πάνω κάτω 4 επισκέψεις, ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημά σου.

Εννοείται, μετά τη θεραπεία, θα συνεχίσεις και στο σπίτι κατά την ιεροτελεστεία της περιποίησης της επιδερμίδας σου να χρησιμοποιείς τα προϊόντα της συλλογής M.E.L.A. της pHformula που θα σου συστήσει η αισθητικός σου.

6 mela groupMore info: Τις θεραπείες και τα προϊόντα M.E.L.A. της pHformula θα τα βρεις αποκλειστικά σε εξειδικευμένα σε medical spa και ινστιτιούτα αισθητικής σε όλη την Κύπρο. Αναζήτησε ακόμη περισσότερες πληροφορίες στο www.phformula.com.cy