«Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα», οι νικητές

Στην τελετή βράβευσης του πρώτου διαδικτυακού διαγωνισμού «Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα» μάθαμε τους νικητές… Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τον ΠΑΣΥΚΑΦ και την Universal Life. Μάθε κι εσύ ποιοί ήταν οι τυχεροί και τι θα ακολουθήσει. 

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε  στο αμφιθέατρο Plato του Intercollege στη Λευκωσία, η τελετή βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού μαγειρικής «Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα». Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από την Universal Life και την ομάδα αντιμετώπισης γαστρεντερικών καρκίνων «αλθέα» του ΠΑΣΥΚΑΦ. Πρόκειται για τον πρώτο διαδικτυακό διαγωνισμό μαγειρικής στην Κύπρο ο οποίος αποτελεί μέρος των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Universal Life, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού γύρω από το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ για τους γαστρεντερικούς καρκίνους.

«Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα»

Ο διαγωνισμός «Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα» είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία αφού σ’ αυτόν δήλωσαν συμμετοχή εκατοντάδες άτομα. Οι συνταγές που υποβλήθηκαν αξιολογήθηκαν από μια επίλεκτη κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από μάγειρες και διατροφολόγους, επιλέγοντας τους 8 πρώτους διεκδικητές για να μαγειρέψουν σε ζωντανή σύνδεση τις συνταγές τους. Μέσα από τις αξιολογήσεις της επιτροπής αλλά και μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία ανοιχτή προς το κοινό, επιλέχθηκαν οι τρεις πρώτες συνταγές και οι δημιουργοί τους βραβεύτηκαν στην εκδήλωση.

Οι νικητές 

Η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η Χριστίνα Χριστοφόρου, η οποία κέρδισε ένα ταξίδι για δύο άτομα στην παραμυθένια Πράγα προσφορά της TOP KINISIS. Τη συνταγή της, “Κοτόπουλο Φρίντα Κάλο” μπορείς να τη βρεις στη σελίδα του διαγωνισμού, κάνοντας κλικ εδώ

Δες εδώ το βίντεο με την συνταγή της Χριστίνας Χριστοφόρου

Στη δεύτερη νικήτρια, Λένα Λοϊζίδη, απονεμήθηκε ένα δωροκουπόνι αξίας 500 ευρώ, προσφορά των υπεραγορών Αλφαμέγα. Η Λένα μαγείρεψε σολομό με σάλτσα εσπεριδοειδών με άγριο ρύζι και baby καρότα. Τη συνταγή της μπορείς να τη βρεις κάνοντας κλικ εδώ 

Δες το σχετικό βιντεάκι εδώ

Το τρίτο βραβείο που ήταν μια διαμονή για δύο άτομα στο ξενοδοχείο Aphrodite Hills Atlantica κέρδισε ο Ανδρέας Παναγιώτου. Ο Ανδρέας παρουσίασε το πιάτο Seven Seas και τη συνταγή του μπορείς να τη βρεις εδώ Δες και το σχετικό βιντεάκι κάνοντας κλικ πιο κάτω 

«Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα», το βιβλίο

Κατά την τελετή βράβευσης ανακοινώθηκε επίσης η συλλεκτική έκδοση του βιβλίου μαγειρικής «Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα». Το βιβλίο, το οποίο αποτελεί ακόμα μια ευγενή προσφορά της Universal Life προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ, περιλαμβάνει όλες τις συνταγές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό καθώς και συμβουλές από διατροφολόγους για μια υγιεινή διατροφή. Το βιβλίο θα διατίθεται στην τιμή των €3 και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του ΠΑΣΥΚΑΦ.

«Αλθέα», Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων 

Σε χαιρετισμό της, η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Άννα Αχιλλεούδη ευχαρίστησε θερμά την Universal Life για την αμέριστη στήριξη στη διοργάνωση ενός τόσο πρωτοποριακού διαγωνισμού. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων «αλθέα». Αποστολή της «αλθέα» είναι η μείωση των νέων περιστατικών των συγκεκριμένων μορφών καρκίνου στην Κύπρο. Παράλληλα, τόνισε ότι η υγιεινή διατροφή ανήκει στους σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των γαστρεντερικών καρκίνων. Ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχία του διαγωνισμού. Εξέφρασε και τον ενθουσιασμό της για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου ο οποίος αγκάλιασε το διαγωνισμό και συμμετείχε με νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

Μάθε κι αυτό… 

Η «Αλθέα» είναι η ομάδα αντιμετώπισης γαστρεντερικών καρκίνων του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ). Δημιουργήθηκε το 2016, ως αντίμετρο στην αυξητική τάση που καταγράφεται στα περιστατικά γαστρεντερικών καρκίνων (παχέος εντέρου, παγκρέατος, στομαχιού, ήπατος και οισοφάγου) την τελευταία δεκαετία στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχείου Καρκίνου, το 2005 καταγράφηκαν 453 νέες περιπτώσεις ασθενών με γαστρεντερικό καρκίνο. 10 χρόνια μετά, το 2015, τα νέα περιστατικά έφτασαν τα 665 – μια δραματική αύξηση της τάξης του 46,8%.

 

MadameLeFo