Καν’ το ν’ ακουστεί & η τηλεοπτική τελετή βράβευσης

Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020… Ναι, ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη» έχει νικητές. Και αύριο συντονιζόμαστε για να παρακολουθήσουμε τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα από τις συχνότητες της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ3, την τελετή βράβευσης. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες κάνοντας scroll πιο κάτω. 

Καν’ το ν’ ακουστεί

Photo Credits: Arek Socha από το Pixabay

Tο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στο πλαίσιο προώθησης της Παιδείας για τα Μέσα, συνδιοργάνωσε τον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020» μαζί με την επιστημονική εταιρεία European School Radio και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας της Ελλάδας.

Καν’ το ν’ ακουστεί & η αυθεντική δημιουργία

Καν’ το ν’ ακουστεί

Photo Credits: Tumisu από το Pixabay

Με τίτλο «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη», ο διαγωνισμός φέτος είχε στόχο να αναδείξει, μέσα από την αυθεντική δημιουργία, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της μαθητικής κοινότητας για το περιβαλλοντικό ζήτημα. Πολλοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες αγκάλιασαν τον διαγωνισμό, δημιουργώντας ευφάνταστα τραγούδια και ραδιοφωνικά μηνύματα, τα οποία εμπνέουν και συγκινούν τους ακροατές τους.

Καν’ το ν’ ακουστεί  & οι συμμετοχές

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 210 συμμετοχές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της Ομογένειας. Τα σχολεία της Κύπρου υπέβαλαν 31 συμμετοχές, τρεις από τις οποίες βρίσκονται ανάμεσα στις βραβευθείσες της κατηγορίας τους. Πρόκειται για τα σχολεία: Γυμνάσιο Αγλαντζιάς με το ραδιοφωνικό μήνυμα «Ένα μήνυμα από το δικό σου μέλλον», Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας με το τραγούδι «Nature’s Hurting» και Γυμνάσιο Καθολικής με το τραγούδι «Κοίτα γύρω σου». Αρκετές άλλες συμμετοχές από κυπριακά σχολεία βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες δεκάδες κατάταξης. Μπορείτε να ακούσετε τις συμμετοχές των σχολείων στην ιστοσελίδα,  http://europeanschoolradio.eu/7fest.

Καν’ το ν’ ακουστεί

Photo Credits: Gerd Altmann από το Pixabay

Η Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο δράσεων του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio στην Κέρκυρα, τον περασμένο Απρίλιο, αναβλήθηκε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Αντί διά ζώσης,  η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα από τις συχνότητες της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ3 (https://webtv.ert.gr/ert3/) με ειδική τρίωρη εκπομπή, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στις 10:00 π.μ.

Καν’ το ν’ ακουστεί

Photo Credits: Nicole Avagliano από το Pexels

Για την τηλεοπτική εκπομπή έχουν συνδράμει μέλη των Κριτικών Επιτροπών, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, στελέχη της εκπαίδευσης αλλά και οι μαθητές/μαθήτριες από τα 25 σχολεία που βραβεύονται. Την τελετή θα χαιρετίσει και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Αύριο στην ΕΡΤ3 στις 10π.μ. 

Συντονίζουμε τους δέκτες μας στην ΕΡΤ3, τo Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 στις 10:00 π.μ. Τότ θα μάθουμε την τελική κατάταξη των βραβευμένων συμμετοχών. Και θα γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές του φετινού διαγωνισμού. Με τις πρωτότυπες ραδιοφωνικές και μουσικές τους δημιουργίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου, αγκαλιάζοντας τη Γη.

 

ΠΗΓΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0