Gucci, Off the Grid, η βιωσιμότητα είναι trendy

Gucci, Off the Grid, η βιωσιμότητα είναι trendy κι όμορφη… Τι πάει να πει αυτό; Κι όμως, ο ιταλικός οίκος Gucci, με τη νέα συλλογή του, δίνει το στίγμα της στο πόσο όμορφη είναι η βιωσιμότητα στις εμφανίσεις μας. 

Δες εδώ το υπέροχο βίντεο της νέας συλλογής 

 

Η συλλογή Off the Grid και η διαφημιστική καμπάνια της αποτελούν το πρώτο μέρος της Gucci Circular Lines. Πρόκειται για μια σειρά εκστρατειών που στηρίζουν το όραμα της κυκλικής παραγωγής – χωρίς δημιουργία αποβλήτων και περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η συλλογή Off the Grid σχεδιάστηκε από τον δημιουργικό διευθυντή του οίκου, τον Alessandro Michele. Και για τις δημιουργίες της genderless collection  χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα, οργανικά, βιολογικά και βιώσιμα υλικά, συμπεριλαμβανομένου και του ECONYL®, ενός αναγεννημένου νάιλον. Ένα νήμα που προέρχεται από νάιλον απόβλητα που δημιουργήθηκαν πριν και μετά την χρήση τους (εγκαταλελειμμένων διχτυών και χαλιών) μετασχηματίζοντας πλαστικά που βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή και παλιά υλικά που πιθανότατα θα κατέληγαν σε χώρους υγειονομικής ταφής και τώρα σε ένα νέο νήμα υψηλής ποιότητας.

Ο οίκος Gucci ήταν η πρώτη μάρκα πολυτελείας που χρησιμοποίησε το νάιλον νήμα ECONYL® σε δημιουργίες της από το 2016. Ενώ απαγορεύει την κυκλοφορία της γούνας από το 2017. Η μάρκα έχει επίσης δεσμευτεί να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στις αλυσίδες εφοδιασμού της και να αντισταθμίσει τις υπόλοιπες εκπομπές για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Gucci & βιωσιμότητα

 

Αυτή η δέσμευση για μετασχηματιστική βιωσιμότητα γιορτάζεται μ’ αυτή την  εκστρατεία που διευθύνει ο Harmony Korine. Ο διάσημος σκηνοθέτης και φωτογράφος έχει συνεργαστεί στενά με τον Alessandro Michele και σε προηγούμενες καμπάνιες.

Με ένα εντυπωσιακό καστ που αποτελείται από τους Jane Fonda, Lil Nas X, King Princess, Miyavi και David de Rothschild, η καμπάνια ακολουθεί μια παρέα φίλων που κατοικούν στην ίδια πολυσύχναστη πόλη… Κι έχουν κατασκευάσει ένα δεντρόσπιτο για να είναι το νέο τους σπίτι στην καρδιά της πολυσύχναστης μητρόπολης…

Αυτοί οι άνθρωποι φαίνονται χαρούμενοι και όμορφοι καθώς έρχονται σε επαφή με τη φύση και ανακαλύπτουν εκ νέου τις σχέσεις τους σε αυτήν. Σε όλη την ταινία και τη φωτογραφία, που έχουν την “υπογραφή” του Harmony Korine, οι εικόνες αντλούν δύναμη από μια όμορφη ένταση μεταξύ των φυσικών στοιχείων του ξύλου και των φύλλων και των κατασκευών του ανθρώπου από χάλυβα, γυαλί και τσιμέντο. Ντυμένοι με ανακυκλωμένα Gucci, τα αστέρια και η αισιόδοξη ενέργεια τους ταιριάζουν απόλυτα με τις αρμονικές συνθέσεις του Harmony Korine.

Η καμπάνια έχει ήδη μια τεράστια επιτυχία και δίνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα από μόνη της, αφού αποτελεί μια σημαντική στιγμή στο ευρύτερο πλαίσιο του ιταλικού οίκου μόδας. Όλες οι εικόνες του Gucci βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αίσθηση της φαντασίας, μπαίνουν σε έναν ονειρικό κόσμο που αντικατοπτρίζει τις εσωτερικές ιδέες της ομορφιάς αντί της εξωτερικής πραγματικότητας.

Προστασία & σεβασμός της φύσης

Αυτή η εκστρατεία, αποδεικνύει τον σεβασμό για τη φύση και την προσήλωση στη βιωσιμότητα… Δεν είναι απλώς μια οικολογική φαντασία… Ένα μακρινό ιδανικό… Είναι η πραγματική ανάγκη εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στη γη για πολύ περισσότερα χρόνια. Είναι καιρός οι μάρκες – στη βιομηχανία της μόδας και σε κάθε άλλη βιομηχανία – να χρησιμοποιούν τη δύναμη και τους πόρους τους για να πραγματοποιήσουν μια εντελώς βιώσιμη και χωρίς άνθρακα μέθοδο παραγωγής.

Συνολικά η φιλοσοφία και η ισορροπία του ιταλικού οίκου αποτελείται από δύο πυλώνες: Τον άνθρωπο και το περιβάλλον (People and Planet), το οποίο περιλαμβάνει την δέσμευση του Gucci και των ανθρώπων του για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την προστασία της φύσης μ’ όσον τον δυνατόν καλύτερο τρόπο, υποστηρίζοντας παράλληλα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αποδοχή και τον σεβασμό. Τώρα πια η παγκόσμια Gucci κοινότητα είναι ελεύθερη να εκφράσει τον αυθεντικό και διαφορετικό εαυτό της.

Ο οίκος Gucci έχει αρχίσει να κάνει σημαντικά πρώτα βήματα και ελπίζουμε ότι οι σπόροι που έχουν φυτέψει θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0