Λεβέντειος Πινακοθήκη: Γιορτάζει τα 9α γενέθλια της

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη στη Λευκωσία γιορτάζει τα 9α γενέθλια της… Ναι, αφού εγκαινιάστηκε στις 23 Μαρτιου 2014… Και από τότε, προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό και όχι μόνο… 

Η Λεβέντιος Πινακοθήκη αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην πόλη και φέτος συμπληρώνει εννέα χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο φιλότεχνο κοινό και όχι μόνο. Με προσωρινές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε λάτρη της τέχνης και του πολιτισμού, η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανανεώνει τη δέσμευσή της να έχει στο επίκεντρο τον συνεχή διάλογο με τον επισκέπτη και να βρίσκει πάντα νέους τρόπους να αναδείξει και να προσφέρει στον επισκέπτη το μεγαλείο της ευρωπαϊκής τέχνης και πολιτισμού.

Με αφορμή την επέτειο των 9 χρόνων της Λεβεντείου Πινακοθήκης, παρουσιάζεται μια νέα έκδοση σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης μουσεία και ακαδημαικούς τέχνης.

Titian: Themes and Variations [Τισιανός: θέματα και παραλλαγές]

Επιμέλεια: Peter Humfrey

Ήταν πάντοτε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του ο μεγάλος Βενετός ζωγράφος Τισιανός (π. 1490-1576) δημιούργησε αρκετές παραλλαγές βασισμένες στις πιο επιτυχημένες συνθέσεις του. Μερικές φορές αυτές εκτελούνταν εξ ολοκλήρου από τον δάσκαλο τον ίδιο, αλλά πιο συχνά γίνονταν με τη συνεργασία των βοηθών που είχε στο εργαστήριό του. Οι πρακτικές λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας για τη δημιουργία παραλλαγών και αναπαραγωγών προσελκύουν ολοένα και περισσότερο το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, με την έρευνα να εφαρμόζει τόσο παραδοσιακούς τρόπους μελέτης των έργων όσο και καινοτόμους επιστημονικές μεθόδους.

Με αφετηρία το έργο «Η Βάπτιση του Χριστού» που συγκαταλέγεται στις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης, η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει μια σειρά μελετών για συγκεκριμένα έργα του καλλιτέχνη, καθώς και άλλες μελέτες για την τεχνοτροπία με την οποία ο Τισιανός προσπάθησε να διαφοροποιήσει και να προωθήσει τους πίνακές του, ενισχύοντας την ήδη πολύ μεγάλη φήμη του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη.

More info 

Για τον εορτασμό των 9 χρόνων της Λεβεντείου Πινακοθήκης, η Λεβέντειος Πινακοθήκη και το AGLG Shop, θα είναι ανοιχτά το Σάββατο 25 Μαρτίου, με ειδική προσφορά 20%, σε τρία βιβλία: Το ‘Titian: Themes and Variations’, το ‘Director’s Choice’ και το ‘Highlights’

 

MadameLeFo