Πορεία Χριστοδούλας 2023 – Να είσαι εκεί!

Πορεία Χριστοδούλας 2023 – Να είσαι εκεί! Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και Τράπεζα Κύπρου καλούν όλους μας να «είμαστε εκεί» στην 48η Πορεία Χριστοδούλας. Κάνε scroll για να μάθεις όλες τις σχετικές λεπτομέρειες τώρα.

Πορεία Χριστοδούλας

Φωτογραφία από την Πορεία Χριστοδούλας 2022

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουν για 48η συνεχή χρονιά την Πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο. Η Πορεία Χριστοδούλας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 10:30 π.μ., σε όλες τις πόλεις. Στη Λευκωσία η εκκίνηση της Πορείας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Στη Λεμεσό η πορεία θα ξεκινήσει στο Μόλο (Yellow Cafe). Στη Λάρνακα η εκκίνηση θα γίνει από την εξέδρα στις Φοινικούδες. Στην Αμμόχωστο θα ξεκινήσει στο Δημαρχείο Δερύvειας. Τέλος, στην Πάφο η πορεία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Πάφου.

Η Πορεία Χριστοδούλας θα πλαισιωθεί από την εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου από τις 27 Μαρτίου έως 9 Απριλίου με εράνους σε διάφορα σημεία καθώς και οδικό έρανο στις 6 Απριλίου.

Πιστός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εδώ και 25 χρόνια είναι η Τράπεζα Κύπρου, που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια.  Την εκστρατεία στηρίζει το SupportCY, ενώ το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή» της Τράπεζας Κύπρου, ενισχύει το έργο του Συνδέσμου, προσφέροντας €0.05  στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για κάθε συναλλαγή στις επιχειρήσεις του Σχεδίου Ανταμοιβή.

Σε διάσκεψη Τύπου για την εξαγγελία της Πορείας Χριστοδούλας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου, τόνισε ότι η εξέλιξη της ιατρικής, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, μας επιτρέπουν, πλέον, να απορρίπτουμε όρους όπως «ανίατη ασθένεια» ή «επάρατη νόσος» όταν μιλάμε για τον καρκίνο. «Πολλές μορφές καρκίνου μπορούν να ιαθούν και οι ασθενείς, αν και θα διανύσουν ένα δύσκολο ταξίδι, αυτό που χρειάζονται είναι να είμαστε εκεί, δίπλα τους, με σεβασμό, αγάπη και φροντίδα. Γι’ αυτόν τον λόγο φέτος αλλάζουν τα μηνύματα της εκστρατείας μας. Γι’ αυτό καλούμε όλους να είναι εκεί! Να είναι εκεί στην Πορεία Χριστοδούλας. Να είναι εκεί δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο. Να είναι εκεί για τους Επαγγελματίες Υγείας που προσφέρουν άοκνα πολύτιμες υπηρεσίες στήριξης. Να είναι εκεί, μαζί μας, στηρίζοντας το φιλανθρωπικό έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου».

Στο χαιρετισμό του ο Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Διευθυντής Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου, τόνισε ότι «η έγνοια μας για τα θέματα των ασθενών με καρκίνο δεν αρχίζει σήμερα ούτε  τελειώνει στις 9 Απριλίου 2023 με την πραγματοποίηση της Πορείας Χριστοδούλας». «Η προσφορά και στήριξή μας είναι συνεπής και ολόχρονη» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «είμαστε δίπλα σας σε αυτόν τον αγώνα κατά του καρκίνου». «Κοινός στόχος μέσα από την εκστρατεία αυτή, αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου κόσμος για την ασθένεια του καρκίνου και φυσικά η οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, για να συνεχίσει να αναβαθμίζει και να προσφέρει δωρέαν όλες τις υπηρεσίες προς κάθε ασθενή με εμπειρία καρκίνου στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία και στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό» σημείωσε.

Οι ενέργειες για την Πορεία Χριστοδούλας 

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Πορείας Χριστοδούλας προγραμματίζονται και άλλες ενέργειες με τη στήριξη διάφορων κοινοτήτων, φορέων και ομάδων εθελοντών:

Λευκωσία

Πορεία Χριστοδούλας

Φωτογραφία από την Πορεία Χριστοδούλας 2022

Κυριακή 2 Απριλίου, 2023 | 10:30π.μ. – 5:30μ.μ.

Fun Day στο Nicosia Mall – Φιλανθρωπική εκδήλωση για όλη την οικογένεια με δραστηριότητες για τα παιδιά, φαγητό και ποτό.

Κυριακή 2 Απριλίου, 2023 | 9:30π.μ. – 3:00μ.μ.

Ποδηλασία από την Κακοπετριά μέχρι το Nicosia Mall για συμμετοχή στο Fun Day – Ποδηλατικός Όμιλος Θ.Ο.Ι Φιλιάς υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Κυριακή 2 Απριλίου, 2023 | 9:30π.μ. – 3:00μ.μ.

Σκυταλοδρομία Ομάδας Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» από το Δάλι μέχρι τα Λατσιά.

Λεμεσός

Πορεία Χριστοδούλας

Φωτογραφία από την Πορεία Χριστοδούλας 2022

Κυριακή 2 Απριλίου, 2023 | 10:30π.μ.

Πεζοπορία – Θα οργανωθεί πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Δυτικής Λεμεσού και τον Δήμο Ύψωνα. Η εκκίνηση θα γίνει από τον Αστυνομικό Σταθμό Βάσεων SBA και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Τιμίου Προδρόμου στην Ερήμη. Η πεζοπορία είναι αφιερωμένη εις μνήμη του τέως κοινοτάρχη της Ερήμης, Πανίκου Χατζηχαμπή.

Λάρνακα

Πορεία Χριστοδούλας

Φωτογραφία από την Πορεία Χριστοδούλας 2022

Κυριακή 9 Απριλίου, 2023 | 10:30π.μ.

Πεζοπορία – Θα οργανωθεί πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και Δασάκι Άχνας.

Κυριακή 9 Απριλίου, 2023 | 10:30π.μ.

Πεζοπορία – Θα οργανωθεί πεζοπορία από την Πλατεία Αγίου Μάμα στους Τρούλλους.

Αμμόχωστος

Κυριακή 9 Απριλίου, 2023 | 11:30π.μ.

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Χριστοδούλας στον Δήμο Σωτήρας.

Πάφος

Πορεία Χριστοδούλας

Φωτογραφία από την Πορεία Χριστοδούλας 2022

Κυριακή 9 Απριλίου, 2023 | 10:30π.μ.

Πεζοπορία στην Πόλη Χρυσοχούς από την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα με τερματισμό το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς. Τους πεζοπόρους θα  πρoσφωvήσει  o  Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς κ. Παναγιώτης Παπαχριστοφή.

More info

Για περισσότερες πληροφορίες για τις Πορείες και τις εκδηλώσεις, μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα www.bankofcyprus.com/NaEisaiEkei ενώ μπορείς να κάνεις την εισφορά σου στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τους πιο κάτω τρόπους:

  • Ηλεκτρονικές εισφορές στο www.anticancersociety.org.cy
  • Μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.

Φωτογραφία από την Πορεία Χριστοδούλας 2022

Όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται για την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Διενέργειας Εράνου Νόμου του 2014 και τη σχετική Άδεια Εράνου με αριθμό Ν.Π. 71/2022 που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο 01/01-30/06/2023.

MadameLeFo