Η φετινή πορεία με τις Ροζ Φιγούρες στις 9 Οκτωβρίου

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, θα είμαστε “Ενωμένοι μαζί, ακόμα πιο δυνατοί”, στην 17η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες της Europa Donna. Θα περπατήσουμε προσαρμοσμένοι στις νέες συνθήκες της πανδημίας, χωρίς τη συμμετοχή του κοινού, αλλά με το ίδιος σθένος για να στηρίξουμε κάθε συνάνθρωπό μας, που δίνει τη δική του μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

Ροζ Φιγούρες

Στιγμιότυπο από την μαζική πορεία με τις Ροζ Φιγούρες του 2019 (Εικόνα Αρχείου)

Αν και τίποτα δεν θα θυμίζει αυτή την εικόνα – από την μαζική πορεία του 2019- φέτος, η πορεία με τις Ροζ Φιγούρες θα είναι και πάλι διαφορετική. Παρόλα αυτά, «Μαζί, δυνατοί για δικαίωμα στην εξειδίκευση», είναι το μήνυμα το οποίο θα στείλουμε στη φετινή 17η πορεία της Europa Donna Κύπρου, τη μεγαλύτερη εκδήλωση συμπαράστασης στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Η εκδήλωση φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 με τη μορφή λαμπαδηδρομίας, με τη συμμετοχή μελών του ΔΣ και εθελοντών της Europa Donna Κύπρου, εκπροσώπων της ΑstroΒank και 12 άλλων οργανωμένων συνόλων, που θα τρέξουν στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας, της δύναμης και της ζωής.

Ροζ Φιγούρες

Μαζί λοιπόν με Europa Donna και AstroBank, θα βρίσκονται η Αστυνομία Κύπρου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών, η Πολιτική Άμυνα, το Σωματείο Δρομέων «Περικλής Δημητρίου», οι Δρομείς «Ομόνοιας», οι Δρομείς Σωματίου «ΑΠΟΕΛ», η Γυναικεία Πρωτοβουλία Μαρωνιτών, ο ΟΠΑΠ και ΟΠΑΚ Κύπρου, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.

Το πρόγραμμα της πορείας με τις Ροζ Φιγούρες

Ροζ Φιγούρες

Γραφικό από την πρόσκληση της πορείας του 2018 (Εικόνα Αρχείου)

H λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από το σπίτι της Europa Donna Κύπρου στην οδό Αρκαδίου 7, στην Έγκωμη (τηλ. 22 490849). Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς τη Λεωφ. Γρίβα Διγενή, όπου θα γίνει στάση όπως κάθε χρόνο, μπροστά από το κτίριο της AstroΒank, που είναι και ο Στρατηγικός Συνεργάτης της Πορείας. Η λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στον υπόγειο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας για την εκδήλωση λήξης. Εκεί θα συναντηθούν με τις υπόλοιπες 10 ομάδες που θα ξεκινήσουν νωρίτερα από διάφορα σημεία της πρωτεύουσας και μαζί θα ενώσουν τις φωνές τους, γιατί σ’ αυτή τη δύσκολη διαδρομή της ζωής κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να είναι μόνος. Κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, που θα μεταδίδεται τηλεοπτικά, το κοινό καλείται να τοποθετήσει κάτι ροζ έξω από το σπίτι του, αφού δεν θα μπορεί να συμμετέχει με φυσική παρουσία.

Ροζ Φιγούρες

Στον χαιρετισμό της, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου Στέλλα Μάστορα, χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά, διαφορετική, παγωμένη και δύσκολη, λόγω της πανδημίας. «Προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε τους παλιούς μας ρυθμούς, όσο αυτό ήταν εφικτό, αφού τα μέτρα για τον κορωνοϊό άλλαζαν σύμφωνα με τις αυξομειώσεις των περιστατικών, τις μεταλλάξεις του ιού αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Παρόλα αυτά, η Europa Donna Κύπρου με υπευθυνότητα, συνέπεια αλλά και ευαισθησία, άνοιξε τα σπίτια της, και παρείχε τόσο δια ζώσης όσο και ηλεκτρονικά, τις υπηρεσίες των προγραμμάτων μας “ΣτηρίΖω”, “Επιστήθιες Φίλες”, “ΦροντίΖω” και “ΓνωρίΖω’’».

Ροζ Φιγούρες

Στιγμιότυπο από την πορεία του 2016 (Εικόνα Αρχείου)

Η κα Μάστορα παρότρυνε το κοινό να συμμετέχει, με διαφορετικό και αυτή τη χρονιά τρόπο, ανακοινώνοντας ότι μπορεί να ξεκινήσει από τώρα, μέσα από την ιστοσελίδα της Europa Donna Κύπρου, www.europadonna.com.cy, όπου υπάρχει διαθέσιμη η πλατφόρμα με τις λεπτομέρειες για την πορεία. «Εκεί ο καθένας από μας μπορεί να γράψει το δικό του μήνυμα στις φιγούρες, όπως επίσης και να κάνει την εισφορά του εάν το επιθυμεί. Επιπλέον, με τη χρήση του #europadonnacy2021 στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορεί να αναρτήσει φωτογραφίες, φορώντας τα ροζ φουλάρια, με την οικογένεια, φίλους ή συναδέλφους. Αυτές οι αναρτήσεις αποτελούν τη στήριξή σας στη φετινή μας εκστρατεία για ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού», είπε.

Race for The Cure

H Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου Στέλλα Μάστορα ανέφερε επίσης πως φέτος η Europa Donna Κύπρου για πρώτη φορά, διοργανώνει το Race for The Cure στις 31 Οκτωβρίου 2021. Μια αθλητική διοργάνωση που έχει πανευρωπαϊκή εμβέλεια και στην οποία μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας, είτε συμβολικά κάνοντας την εγγραφή στο www.raceforthecure.eu επιλέγοντας ως χώρα την Κύπρο, είτε κάνοντας εγγραφή για συμμετοχή στο τρέξιμο των 5 χιλιομέτρων ή/και στο περπάτημα των 3 χιλιομέτρων ή σε άλλους διαθέσιμους αγώνες.

Επίσης, το κοινό θα μπορεί να δημιουργήσει και να εγγράψει την ομάδα του σε διαφορετικά αθλήματα. Επιπλέον, με την εγγραφή, θα δοθούν συλλεκτικά μπλουζάκια. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην ιστοσελίδα της Europa Donna.

Δημιουργήστε το δικό σας ροζ buzz!

Επίσης, φροντίστε να δημιουργήσετε το δικό σας ροζ, διαδικτυακό buzz! Μοιραστείτε τις προπονήσεις σας, τις ρoζ εμφανίσεις σας, τις προετοιμασίες και τις συναντήσεις σας στα κοινωνικά σας δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #RFTC2021 και εμπνεύστε και άλλα άτομα να πάρουν μέρος. Συνεχίζουμε, μοιραζόμαστε τη χαρά του αγώνα και στηρίζουμε τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη!

Η ΑstroBank στρατηγικός συνεργάτης της πορείας για 12η χρονιά

Ροζ ΦιγούρεςΣε ομιλία του, ο CEO της Astrobank Aριστείδης Βουράκης, χαρακτήρισε τη συνεργασία με την Europa Donna, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Τράπεζας. «Όχι μόνο επειδή είναι μία σχέση που ξεπερνά τα επαγγελματικά μας όρια και τις καθημερινές απαιτήσεις του Τραπεζικού Τομέα, αλλά κυρίως επειδή μέσα από την πορεία των 12 χρόνων με την Europa Donna, έχουμε επιτυχία με σημαντικά και έμπρακτα αποτελέσματα». Ο κος Βουράκης, στάθηκε ιδιαίτερα στο σκέλος της διαχρονικότητας, καθώς στρατηγική της Τράπεζας είναι η παρουσία δίπλα σε οργανισμούς σε βάθος χρόνου, προκειμένου εκείνοι να εξελίσσονται  παράλληλα με την Τράπεζα και να μεγαλώνουν μαζί! Επιβεβαίωσε δε ότι η Τράπεζα θα είναι συνοδοιπόρος με την Europa Donna μέχρι την μέρα που ο Καρκίνος του Μαστού δεν θα είναι λόγος για καμία απώλεια ζωής.

Ροζ Φιγούρες

Στιγμιότυπο από την πορεία με τις Ροζ Φιγούρες του 2019 (Εικόνα Αρχείου)

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, η συμμετοχή του κοινού στην πορεία της Europa Donna Κύπρου, ξεπερνούσε κάθε προσδοκία. Κατά την τελευταία χρονιά πραγματοποίησής της με κοινό, το 2019, περπάτησαν πάνω από 10,000 άτομα όλων των ηλικιών, εκδηλώνοντας έτσι την έμπρακτη στήριξη τους στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο, στέλνοντας το ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.     ­­­­­­

Στις 9 Οκτωβρίου λοιπόν, στις 17:00 το απόγευμα, δίνουμε ξανά το παρών μας διαδικτυακά στην Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες… Γιατί, “Ενωμένοι μαζί, ακόμα πιο δυνατοί”.

More info

MadameLeFo