Εξοικονόμησε ενέργεια, με την βοήθεια της ΙΚΕΑ

Εξοικονόμησε ενέργεια στο σπίτι σου… Ναι, αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας… Πώς όμως, μπορούμε να το πετύχουμε; Σήμερα θα σου δώσουμε ορισμένες πρακτικές λύσεις που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες… Και μη νομίσεις ότι τις σκεφτήκαμε όλες από μόνες μας! Η αλήθεια είναι ότι είχαμε για “βοηθό” μας την ΙΚΕΑ…

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλες τις πτυχές της ζωής τους! Με αυτό το δεδομένο, και πίστη στο όραμά της να συμβάλλει σε μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς ανθρώπους όπου και εάν δραστηριοποιείται, η ΙΚΕΑ στοχεύει να έχει ένα θετικό αντίκτυπο στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στην κοινωνία, μέσα από τις λύσεις και τα προϊόντα που προτείνει, για μια καινούρια, καλύτερη μέρα… για το σπίτι μας.

Βιώσιμη καθημερινή ζωή με βοηθό σου την ΙΚΕΑ

Για μια προσβάσιμη, βιώσιμη καθημερινή ζωή, η ΙΚΕΑ επικεντρώνεται σε τρία σημεία από τα οποία προκύπτουν και οι δεσμεύσεις της για να πετύχει το όραμά της:

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Υγεία & Βιωσιμότητα
  [bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Κυκλικότητα & Φροντίδα για τον Πλανήτη
[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Δικαιοσύνη & Ισότητα

Απλή αλλά σημαντική πρακτική προς μια βιώσιμη καθημερινότητα, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Μέσα από τις δραστηριότητες μιας οικογένειας, το σπίτι μπορεί να καταναλώνει ρεύμα άσκοπα. Αλλάζοντας μερικές από τις συνήθειές σου, μειώνεις τη σπατάλη ρεύματος, συμβάλεις στο καλό του πλανήτη και εξοικονομείς και χρήματα. Μια καλή αρχή για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι να επανεξετάσεις τον φωτισμό, τον τρόπο που μαγειρεύεις, τη θέρμανση του σπιτιού και τις οικιακές συσκευές.

Ξοδεύεις λιγότερο ρεύμα χωρίς καμία προσπάθεια με 5 απλά tips 

1. Προτιμάς τις λάμπες LED ΙΚΕΑ που έχουν διάρκεια ζωής 20 φορές μεγαλύτερη από τις συμβατικές, και εξοικονομούν μέχρι και 85% της ενέργειας.
2. Με ένα πλυντήριο πιάτων ΙΚΕΑ αξιοποιείς την έξυπνη λειτουργία για φυσικό στέγνωμα και εξοικονομείς ενέργεια.
3. Επιλέγεις τις επαγωγικές εστίες ΙΚΕΑ για την προετοιμασία του φαγητού. Έτσι, μαγειρεύεις κατά 50% πιο γρήγορα και άρα πιο οικονομικά.
4. Βάζεις στα παράθυρα κυψελοειδή στόρια ΙΚΕΑ που βοηθούν στη μείωση της θέρμανσης, αφού ο αέρας στο εσωτερικό της κυψελοειδούς κατασκευής δημιουργεί μόνωση.
5. Αξιοποιείς την ηλιακή ενέργεια και μια απλώστρα ΙΚΕΑ για το στέγνωμα των ρούχων, αντί να χρησιμοποιήσεις το στεγνωτήριο.

Λιγότερη ενέργεια με λάμπες LED

Οι λάμπες LED IKEA καταναλώνουν έως και 85% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 20 φορές περισσότερο από τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως. Μπορείς επίσης να εξοικονομείς καθημερινά ακόμη περισσότερη πολύτιμη ενέργεια σβήνοντας το φως καθώς φεύγεις από ένα δωμάτιο, ή ρυθμίζοντας την έντασή του ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις. Ένας χαμηλός, ζεστός φωτισμός μπορεί να σε χαλαρώσει, και είναι καλύτερος για τον πλανήτη αλλά και για την τσέπη σου! 

Προτίμησε το πλυντήριο πιάτων

Κι όμως, επιλέγοντας ένα πλυντήριο πιάτων εξοικονομείς πολύτιμους πόρους. Κατά μέσο όρο, καταναλώνεται 5 φορές μικρότερη ποσότητα νερού σε σχέση με το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι. Επιλέγοντας ένα πλυντήριο πιάτων ΙΚΕΑ εξοικονομείς και ενέργεια αξιοποιώντας μια έξυπνη λειτουργία του: Στο τέλος κάθε πλύσης, η πόρτα ανοίγει αυτόματα, έτσι ώστε να στεγνώσουν τα πιάτα με φυσικό τρόπο, αποφεύγοντας την περιττή κατανάλωση ενέργειας.

Εξοικονόμησε ενέργεια με επαγωγικές εστίες

ενέργειαΗ ζωή στο σπίτι βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, και τις συνήθειες σου δεν τις απολαμβάνεις πλέον μόνο στους καθορισμένους τους χώρους. Μια φορητή, προσιτή και εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτική εστία ΙΚΕΑ, είναι η καλύτερη λύση για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου και να συμβάλει σε μια βιώσιμη καθημερινότητα και στην κουζίνα. Οι επαγωγικές εστίες είναι γρηγορότερες και πιο ενεργειακά αποδοτικές από τις κεραμικές ή τις εστίες αερίου. Οπτικά μοιάζουν με τις κεραμικές, όμως ο τρόπος λειτουργίας τους είναι διαφορετικός. Δεν θερμαίνονται οι ίδιες όταν τις ενεργοποιείς, αλλά δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο που ζεσταίνει τη βάση του ειδικού μαγειρικού σκεύους όταν έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Αλλάζουν γρήγορα θερμοκρασία, χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, είναι απόλυτα ασφαλείς και καθαρίζονται εύκολα.

Επέλεξε ενεργειακά στόρια

ενέργειαΈνας επιπλέον τρόπος για εξοικονόμηση ενέργειας, είναι να αξιοποιήσεις τα ενεργειακά στόρια ΙΚΕΑ. Ο αέρας στο εσωτερικό της κυψελοειδούς κατασκευής τους δημιουργεί ένα στρώμα μόνωσης, συγκρατεί την ηλιακή θερμότητα και ζεσταίνει το χώρο παρέχοντας ιδιωτικότητα. Μια απλή, προσιτή και καλοσχεδιασμένη λύση για κάθε χώρο του σπιτιού.

Επέστρεψε στο φυσικό στέγνωμα ρούχων

ενέργειαΑν αναλογιστείς πως, από τη μία, το στεγνωτήριο καταναλώνει μεγάλο ποσοστό ενέργειας στο σπίτι, και από την άλλη, πως έχεις τη χαρά να απολαμβάνεις πολλές ηλιόλουστες ημέρες στο νησί μας, τότε θα υιοθετήσεις εύκολα την εξής βιώσιμη πρακτική: Το φυσικό στέγνωμα των ρούχων σε μια ελαφριά και φορητή απλώστρα ρούχων ΙΚΕΑ. Τι καλύτερο από το να μειώνεις την κατανάλωση ενέργειας αλλά και να βλέπεις διαφορά στο κόστος των λογαριασμών;

ενέργεια

Ξεκινώντας με μικρές αλλαγές και εντάσσοντας στη ζωή σου βιώσιμες πρακτικές, συμβάλλεις μαζί με όλους μας στο καλό του πλανήτη. Είτε κρεμάς τα ρούχα για να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο, είτε μαγειρεύεις σε εστία υψηλής ταχύτητας… Ή χρησιμοποιείς στόρια εξοικονόμησης ενέργειας… Αυτά είναι κάποια μικρά πράγματα που στο τέλος θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.
Στην ΙΚΕΑ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να κάνεις το σπίτι σου πιο βιώσιμο. Δεν έχεις παρά να κάνεις την αρχή και να εμπνευστείς από τα προϊόντα και τη φιλοσοφία της  ΙΚΕΑ για την καινούρια, καλύτερη μέρα που ξεκινάει από το δικό σου σπίτι! Και εννοείται, μαθαίνεις και στα παιδιά σου τι είναι και πόσο πολύτιμη είναι η εξοικονόμηση ενέργειας- και μάλιστα μέσα από τα καθημερινά παιχνίδια τους…

ενέργεια

MadameLeFo
0