1466, νέα Γραμμή Βοήθειας από το «Hope For Children»

Το 1466, είναι η νέα Γραμμή Βοήθειας από το «Hope For Children» CRC Policy Center για τα παιδιά της Κύπρου. Μάθε πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες, και στήριξε την όσο μπορείς κι εσύ…

«Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στα παιδιά της Κύπρου έκανε το «Hope For Children» CRC Policy Center», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Hope For Children ανακοινώνοντας την εγκαθίδρυση της τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας 1466. Η γραμμή απευθύνεται σε παιδιά και οικογένειες για παροχή ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής στήριξης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης για θέματα που αφορούν στη προστασία των παιδιών.

Για την προστασία των παιδιών

Το επίτευγμα αυτό χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο κος Δημήτρης Συλλούρης εγκαινίασε σήμερα τη Γραμμή Βοήθειας Hope For Children 1466. Δήλωσε μάλιστα, ότι «Η ύπαρξη της Γραμμής αυτής αποκλειστικά για παιδιά και οικογένειες, ιδιαίτερα τη κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε, είναι μέγιστης σημασίας. Είναι απαραίτητο να δίνονται στα παιδιά και στις οικογένειες όλα τα μέσα για να ζητήσουν βοήθεια ή καθοδήγηση για προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς χρέωση σε όποιον καλεί. Οι κλήσεις που πρόκειται να δέχεται η γραμμή βοήθειας θα μεταφέρονται στο εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού. Το προσωπικό περιλαμβάνει ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νομικούς, αναλόγως των αναγκών των ατόμων που καλούν. Το Hope For Children, με στόχο την εφαρμογή πολυθεματικής και εξατομικευμένης προσέγγισης, εργοδοτεί 95 άτομα πλήρους απασχόλησης, ποικίλων ειδικοτήτων με εξειδίκευση σε θέματα προστασίας παιδιού. Η Γραμμή θα παρέχει στήριξη σε παιδιά που βιώνουν κάθε είδος βίας και παραμέλησης όπως σχολικό εκφοβισμό, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, εκφοβισμό μέσω διαδικτύου, κ.α., και σε γονείς που αναζητούν καθοδήγηση για θέματα που αφορούν στα παιδιά τους.

Hope For Children

Ο Οργανισμός ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), κο. Γιώργο Μιχαηλίδη, για την εκχώρηση του τετραψήφιου αριθμού. Επίσης, την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου – CYTA για τη στήριξη στη τηλεπικοινωνιακή υποδομή. Και τέλος τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κο Δημήτρη Συλλούρη, που στήριξε την προσπάθεια για την επίτευξη αυτής της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας. Μιας πρωτοβουλίας που αντανακλά το όραμα και την αποστολή του Hope For Children.

More info

Η λειτουργία της Γραμμής Βοήθεια 1466 χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Hope For Children. Γι’ αυτό καλό θα ήταν εταιρείες, φορείς και οποιοσδήποτε επιθυμεί να στηρίξει τη λειτουργία της γραμμής βοήθειας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό καλώντας στο 22 103234.

MadameLeFo