Γυαλιά ηλίου, οι “ασπίδες” για την όραση

Γυαλιά ηλίου… Ένα τεράστιο κεφάλαιο, στο οποίο πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Οι τεράστιοι σκελετοί και οι χρωματιστοί φακοί αποτελούν και φέτος κορυφαία επιλογή ανάμεσα στα πολλά στιλ των γυαλιών ηλίου. Εσύ τί γυαλιά θα επιλέξεις; Έτσι κι αλλιώς, όποιο τύπο γυαλιών κι αν φορέσεις, όλος ο κόσμος θα φαίνεται ακόμη καλύτερος μπροστά στα μάτια σου! Εμείς ρωτήσαμε τους ειδικούς και μας δίνουν τις πολύτιμες συμβουλές τους, για να προστατέψεις τα μάτια σου από τον ήλιο που τα απειλεί.

Από τη συλλογή SS2020 της Chloe

Να αγοράζεις καλά γυαλιά ηλίου που προστατεύουν περισσότερο,  μόνο από καταστήματα οπτικών. Να ελέγχεις το ταμπελάκι που υπάρχει πάνω στα γυαλιά ή στο κουτί τους, όπου αναφέρεται το ποσοστό απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας (υπεριώδους και μπλε). Το ιδανικό είναι να την απορροφούν κατά 100%. Καλύτερα να επενδύεις σε πολύ καλούς φακούς. Προσοχή! Τα γυαλιά «μαϊμού» (από τα οποία σημειώνονται κάθε χρόνο πολλά εγκαύματα στα μάτια) μπορεί να αναφέρουν και ψεύτικες προδιαγραφές.

Γυαλιά ηλίου

Γυαλιά ηλίου από τη συλλογή SS2020 του οίκου Etro

Να αντικαθιστάς κάθε χρόνο τουλάχιστον τα γυαλιά με πλαστικούς φακούς. Οι πλαστικοί φακοί των γυαλιών ηλίου, αν και έχουν εξελιχθεί και είναι σήμερα αρκετά σκληροί και ανθεκτικοί, φθείρονται και γρατζουνίζονται.

Γυαλιά ηλίου από τη συλλογή SS2020 του οίκου Dior

Φρόντισε τα γυαλιά ηλίου που θα επιλέξεις να είναι μεγάλα, για να προστατεύουν περισσότερο. Και θα είσαι ακόμη πιο trendy!

Τα γυαλιά ηλίου είναι καλύτερα να έχουν καμπυλότητα στο πλάι, ώστε να καλύπτουν και από το πλάι τα μάτια.

Γυαλιά ηλίου με χρώμα; 

Γυαλιά ηλίου

Γυαλιά από τη συλλογή SS2020 του οίκου Stella McCartney

Διάλεξε το χρώμα των γυαλιών που σου ταιριάζει περισσότερο. Το χρώμα δεν παίζει ρόλο στην απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας. Ακόμα και γυαλιά χωρίς χρώμα απορροφούν το ίδιο, εάν είναι καλοί οι φακοί τους. Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από την ώρα και τον τόπο όπου χρησιμοποιεί κανείς τα γυαλιά.

Γυαλιά ηλίου

Γυαλιά ηλίου από τη συλλογή SS2020 του οίκου Versace

Κίτρινα γυαλιά, π.χ., είναι καλύτερα για όσους οδηγούν την αυγή και το σούρουπο, αλλά και για το χιόνι. Γκρι προς πράσινο χρώμα είναι καλύτερο για τη θάλασσα. Κίτρινοι ή πορτοκαλί φακοί γυαλιών είναι καλύτεροι για όσους έχουν παθήσεις της ωχράς κηλίδας. Το κόκκινο χρώμα ξεκουράζει ορισμένους περισσότερο.

Γυαλιά ηλίου

Γυαλιά από τη συλλογή SS2020 του οίκου Guy Laroche

Και για αθλητικούς τύπους…

Όσοι κάνουν θαλάσσια σπορ, ενδείκνυται να αγοράζουν τα ειδικά γυαλιά για αθλητές. Αυτά τα γυαλιά είναι ανθεκτικά στις συγκρούσεις και υπάρχουν σε καταστήματα οπτικών και καλά καταστήματα αθλητικών ειδών. Κάθε χρόνο πολλοί τραυματισμοί ματιών ακόμα και απώλειες- συμβαίνουν από ακατάλληλα γυαλιά ηλίου κατά την άθληση.

Γυαλιά ηλίου

Γυαλιά από τη συλλογή SS2020 του οίκου Versace

Φρόντισε να φοράς τα γυαλιά ηλίου και μέσα στη θάλασσα και κάτω από την ομπρέλα.

Τα μωρά και τα παιδιά γενικότερα, πρέπει να φορούν καπέλο και γυαλιά καλής ποιότητας όταν βρίσκονται εκτεθειμένα στον ήλιο.

Photo Credits: Bob Dmyt από το Pixabay

Να μην εκτίθεσαι στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες.

Όσοι φορούν φακούς επαφής, να έχουν μαζί τους στη θάλασσα τεχνητά δάκρυα (που είναι το καλύτερο φάρμακο για την προστασία των ματιών).

Γυαλιά ηλίου

Γυαλιά ηλίου από τη συλλογή SS2020 της MaxMara

Οι φακοί επαφής να καθαρίζονται σχολαστικά ή να αντικαθίστανται τακτικά.

Εάν αισθανθείς δάκρυα, πρήξιμο των βλεφάρων, θόλωση της όρασης και έντονο πόνο (από ιώσεις), να απευθυνθείς αμέσως σε οφθαλμίατρο. Μόνον έτσι μπορείς να προλάβεις την επιμόλυνση από μικρόβια.

Γυαλιά ηλίου

Γυαλιά από τη συλλογή SS2020 του οίκου Fendi

Μετά απ’ όλα αυτά να θυμάσαι: Η προστασία των ματιών μας από καλής ποιότητας γυαλιά που «μπλοκάρουν» την υπεριώδη ακτινοβολία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό φρόντισε να συμβουλευτείς τον οπτικό σου και τον οφθαλμίατρό σου πριν πας την επόμενη φορά στη θάλασσα χωρίς τα γυαλιά ηλίου που πρέπει.

 

Μάθε περισσότερα για τα γυαλιά ηλίου κάνοντας κλικ πιο κάτω 

Γυαλιά ηλίου, για να δείτε τον κόσμο με άλλο μάτι!

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0