Όλα όσα θες να ξέρεις για την άσκηση σου

Όλα όσα θες να ξέρεις για την άσκηση σου… Ναι, αφού την στερήθηκες για αρκετό καιρό, από την 1η Μαρτίου θα μπορείς επιτέλους να επιστρέψεις στο γυμναστήριο σου… Ωστόσο και πάλι, ισχύουν όροι και προϋποθέσεις! Γι’ αυτό ρίξε μια πολύ προσεχτική ματιά σε όσες απαντήσεις εξασφαλίσαμε για τις ερωτήσεις που σε απασχολούν…

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Καταρχήν, για μετακίνηση για σκοπούς ατομικής άθλησης/προπόνησης σε γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και μονοπάτια της φύσης, θα πρέπει να στέλνεις γραπτό μήνυμα στο 8998 επιλέγοντας τον αριθμό 6.

άσκηση

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Επιτρέπεται η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών; Η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών επιτρέπεται μόνο για σκοπούς άθλησης. Βέβαια, θα πρέπει να στέλνετε γραπτό μήνυμα στο 8998 με επιλογή του αριθμού 6. Και να τηρείτε το εύλογο χρονικό διάστημα των τριών (3) ωρών.

άσκηση

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η φυσική άσκηση/ατομική άθληση; Η φυσική άσκηση/ατομική άθληση επιτρέπεται σε χώρους όπου η πρόσβαση επιτρέπεται με βάση το εν ισχύι Διάταγμα. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, μονοπάτια της φύσης και παραλίες.

άσκηση[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Πρόσωπα δικαιούνται να μεταβαίνουν για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση μόνο στους πιο πάνω χώρους, με την προϋπόθεση ότι στέλνουν στο 8998 SMS με το Νο6, τηρούν την ανάλογη μέγιστη διάρκεια χρόνου (3 ώρες), και αθλούνται μαζί μέχρι δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Όσον αφορά πάρκα, γραμμικά πάρκα, μονοπάτια της φύσης και παραλίες, νοείται ότι η παρουσία ατόμων εκεί δεν επιτρέπεται για κανέναν άλλο λόγο πέραν από την άθληση.

άσκησηΤονίζεται ότι σε οποιονδήποτε χώρο όπου άτομα βρίσκονται για να αθληθούν, οφείλουν όλοι να αποφεύγουν οποιαδήποτε κοινωνικοποίηση με άλλα άτομα που δεν διαμένουν μόνιμα στην ίδια οικία με αυτούς.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Χρειάζεται να αποστείλω sms για να μεταβώ σε αθλητικές εγκαταστάσεις ή/και γυμναστήριο, ή/και σχολή χορού ή/και σχολές άλλων αθλημάτων για σκοπούς ατομικής προπόνησης; Ναι, η αποστολή sms για μετάβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις ή/και γυμναστήριο ή/και σχολή χορού ή/και σχολές άλλων αθλημάτων για σκοπούς ατομικής προπόνησης, απαιτείται από τα άτομα που αθλούνται, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για σκοπούς ατομικής προπόνησης πρέπει να αποστέλλεται sms στο 8998 με επιλογή το νούμερο 6. Για τα ανήλικα άτομα που δεν έχουν κινητό τηλέφωνο, ο γονέας/νόμιμος κηδεμόνας πρέπει να προσκομίζει ενυπόγραφη βεβαίωση για τη μεταφορά του παιδιού στον χώρο άθλησης/προπόνησης. άσκηση

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων; Στη βάση πρωτοκόλλου και οδηγιών που θα εκδοθούν από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων όλων των αθλημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα μεγέθη των αθλητικών κλειστών χώρων, ως εξής:

άσκηση

  • Η εκγύμναση θα γίνεται μόνο για σκοπούς ατομικής εκγύμνασης με προσωπικό γυμναστή τηρουμένων των αποστάσεων.
  • Κλειστές αθλητικές αίθουσες μέχρι 80 τ.μ. η εκγύμναση θα γίνεται με δύο άτομα συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή (ένας προς ένα).
  • Κλειστές αθλητικές αίθουσες πέραν των 80 τ.μ. και μέχρι 200 τ.μ., φυσική παρουσία 3 ατόμων (1 προς 2 αθλούμενους).
  • Κλειστές αίθουσες ενιαίου χώρου πέραν των 200 τ.μ. φυσική παρουσία 5 ατόμων (1 προς 4 αθλούμενους).

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Τι ισχύει για τους γονείς που χρειάζεται να μεταφέρουν τα ανήλικα παιδιά τους για σκοπούς δραστηριότητας, η οποία επιτρέπεται σύμφωνα με το Διάταγμα; Οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες που μεταφέρουν τα ανήλικα παιδιά τους για σκοπούς δραστηριότητας, η οποία επιτρέπεται σύμφωνα με το Διάταγμα (προπόνηση, σε φροντιστήρια, εκπαιδευτικά κέντρα, ωδεία, κοκ). Όμως, οφείλουν να προσκομίζουν αποδεικτικό στοιχείο της ημερομηνίας και ώρας δραστηριότητας του παιδιού, καθώς και το Έντυπο Β.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Επιτρέπονται οι προπονήσεις και οι αγώνες των ομαδικών αθλημάτων Γ’ Κατηγορίας; Οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Γ Κατηγορίας επιτρέπονται υπό τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα ομαδικά πρωταθλήματα Κατηγοριών Α και Β, και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και του ΚΟΑ. Νοείται ότι τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ η χρήση αποδυτηρίων επιτρέπεται μόνο την ημέρα των αγώνων. Οι αθλητές και το προπονητικό και βοηθητικό προσωπικό των ομάδων οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ (PCR ή rapid test) εβδομαδιαία.

άσκηση

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Τι ισχύει για τις προπονήσεις των άλλων Κατηγοριών των επαγγελματικών πρωταθλημάτων των ομαδικών αθλημάτων; Επιτρέπεται η προπόνηση των αθλητών ομάδων που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων με τη συμμετοχή μέγιστου αριθμού πέντε (5) ατόμων, περιλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή (4+1), και μέγιστο αριθμό τριών (3) ομάδων ανά γηπεδική εγκατάσταση. Οι αθλητές και το προπονητικό και βοηθητικό προσωπικό των ομάδων οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ (PCR ή rapid test) εβδομαδιαία.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Ποιος έχει την ευθύνη για την επιτήρηση της τήρησης των μέτρων; Την ευθύνη για την επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων έχει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και αρμόδιες Ομοσπονδίες.

MadameLeFo
0