Δεν εμβολιάστηκες; Έτσι θα επαναπρογραμματίσεις το ραντεβού σου

Δεν εμβολιάστηκες και θέλεις να βάλεις το εμβόλιο τώρα; Ε, λοιπόν, υπάρχει μια σχετική διαδικασία… Γι’ αυτό, μάθε ΤΩΡΑ από το @MadameLeFo πως θα επαναπρογραμματίσεις το ραντεβού σου… Ο επαναπρογραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για σοβαρό λόγο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί κατά τον χρόνο διευθέτησης του ραντεβού σου όταν ήταν η ηλικιακή σειρά σου. 

Εμβολιασμός κατά του COVID-19. ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ ΓΤΠ

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό αιτημάτων για επαναπρογραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό, για λόγους που κρίθηκε ότι είτε δεν είναι σοβαροί είτε αυτοί θα μπορούσαν να προβλεφθούν κατά τον χρόνο που διευθετήθηκε το ραντεβού (π.χ. προγραμματισμένο επαγγελματικό/προσωπικό ταξίδι, προγραμματισμένη συμμετοχή σε εξετάσεις, προγραμματισμένες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσεις, κοκ). Η πιο πάνω κατάσταση επιβραδύνει τους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ www.canva.com

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα αιτήματα για επαναπρογραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού υποβάλλονται σε διεξοδικό έλεγχο και για αποφυγή καθυστερήσεων θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα με σχετική τεκμηρίωση. Αποδεκτά θα γίνονται μόνο τα αιτήματα που αφορούν σοβαρό λόγο, ο οποίος δεν μπορούσε να προβλεφθεί κατά τον χρόνο διευθέτησης του ραντεβού, για τα οποία έχει υποβληθεί επαρκής τεκμηρίωση (π.χ. έκτακτοι ιατρικοί λόγοι, κρούσμα κορωνοϊού, επαφή κρούσματος, κ.τ.λ.).

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ www.canva.com

Όσα αιτήματα δεν εμπίπτουν στο πιο πάνω πλαίσιο θα απορρίπτονται και σε περίπτωση που το άτομο που αφορά το ραντεβού δεν προσέλθει στο Εμβολιαστικό Κέντρο, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα αυτό να προγραμματιστεί σε μελλοντικό χρόνο και θα ακυρώνεται. Νοείται πως, μετά την ακύρωση του ραντεβού, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να διευθετήσει νέο ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού όταν θα έχει προτεραιότητα η ηλικιακή του ομάδα.

Εμβολιασμοί κατά του COVID-19. ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ ΓΤΠ

Στο πλαίσιο αυτό, το κοινό καλείται να μην προγραμματίζει τον εμβολιασμό του σε χρόνο που εκ των προτέρων γνωρίζει ότι θα έχει κώλυμα και να αναβάλλει το ραντεβού που εξασφαλίζει μόνο εάν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Πως εμβολιάζεσαι με το εμβόλιο κατά του COVID-19. ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ ΓΤΠ

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο ειδικά για τα άτομα που φοιτούν σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Ως εκ τούτου, καλούνται οι φοιτητές να μην προγραμματίζουν ραντεβού εφόσον δεν θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα επαναπρογραμματισμού.

Έτσι θα επαναπρογραμματίσεις τον εμβολιασμό σου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ www.canva.com

Για επαναπρογραμματισμό του ραντεβού σου λόγω σοβαρού κωλύματος, μπορείς να αποστέλλεις πλήρως συμπληρωμένα και τεκμηριωμένα τα πιο κάτω στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση vacrescheduling@mphs.moh.gov.cy:

Ονοματεπώνυμο

Αρ. Δελτίου Ταυτότητας        

Ημερομηνία γέννησης 

Ημερομηνία και ώρα του ραντεβού  

Εάν ο επαναπρογραμματισμός αφορά την 1η ή τη 2η δόση

Εμβολιαστικό Κέντρο  

Είδος εμβολίου

Αρ. Τηλεφώνου επικοινωνίας

Λόγος που ζητείται αλλαγή του ραντεβού (π.χ. κρούσμα κορωνοϊού, στενή επαφή κρούσματος, κοκ)

Πότε είναι επιθυμητός ο επαναπρογραμματισμός

MadameLeFo
0