Μάσκες από τη Lidl για τη μάχη κατά του COVID-19

 Μάσκες πρόσφερε η Lidl Κύπρου για τη μάχη κατά του COVID-19. Οι 50.000 μάσκες δόθηκαν για τις ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας, της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Παγκύπριας Συμμαχίας Ασθενών με Σπάνια Νοσήματα.

Η Lidl Κύπρου, με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και λαμβάνοντας υπόψη τις επιτακτικές ανάγκες των τοπικών και περιφερειακών φορέων της χώρας, προχώρησε σε δωρεά 50.000 επαναχρησιμοποιούμενων μασκών, συμβάλλοντας στον αγώνα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, η Lidl Κύπρου παρέδωσε υφασμάτινες μάσκες στο Υπουργείο Άμυνας με σκοπό τη διάθεσή τους στην Εθνική Φρουρά για την προστασία των νεοσύλλεκτων, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Άμυνας. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η εταιρία παραχώρησε μάσκες στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Αγάπη, Caritas, Cyprus Refugee Council, Refugee Support Cyprus και Oasis για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Μάσκες παρέλαβε και η Παγκύπρια Συμμαχία Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις (ΠΑΣΣΠ) για τη στήριξη και τη φροντίδα των μελών της.

Μάσκες για τη στήριξη των συνανθρώπων μας

«Η στήριξη των συνανθρώπων μας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για εμάς στη Lidl Κύπρου, κάτι που αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις προς την κυπριακή κοινωνία. Γνωρίζουμε πως η μάχη κατά του Covid-19 δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος. Έτσι, σε κάθε δύσκολη στιγμή που προκύπτει θεωρούμε καθήκον μας να σταθούμε αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει από την πανδημία», ανέφερε σχετικά η Βασιλική Αδαμίδου – Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Lidl.

Μάσκες, με έξτρα αντιβακτηριδιακή εσωτερική επίστρωση

Αυτές οι μάσκες, με έξτρα αντιβακτηριδιακή εσωτερική επίστρωση ΒeSoDry και βακτηριοστατική επίστρωση BeSoFresh, είναι κατασκευασμένες από υδατοαπωθητικό ύφασμα με χλωριούχο άργυρο ως αντιμικροβιακό παράγοντα και φέρουν τη διεθνή πιστοποίηση Standard 100 by Oeko-Tex για απουσία βλαβερών ουσιών. Παράλληλα, συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων από τη χρήση μασκών μιας χρήσης.

Οι δράσεις της Lidl Κύπρου

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, η Lidl Κύπρου έχει προχωρήσει σε σημαντικές δράσεις άμεσης ανακούφισης για την αντιμετώπιση του Covid-19. Συγκεκριμένα, η εταιρία προσέφερε €40.000 για τις έκτακτες ανάγκες του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού με σκοπό τη στήριξη των ατόμων τρίτης ηλικίας και των ευάλωτων ομάδων, αλλά και την αποστολή ενημερωτικού υλικού Παγκύπρια. Παράλληλα, η Lidl παρείχε πακέτα σε επαναπατρισθέντες που βρέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα, ενίσχυσε φορείς και οργανώσεις σε όλη τη χώρα με προϊόντα.

Και με πιστοποίηση Covid Shield, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πελατών της 

Πρόσφατα, διακρίθηκε με την πιστοποίηση Covid Shield από τον οργανισμό TÜV AUSTRIA Hellas, στο ανώτατο επίπεδο Excellent, για το σύνολο των διαδικασιών που εφάρμοσε σχετικά με την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του ιού. Κι αυτό, γιατί ακολουθώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές, εγγυάται την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των πελατών της και τη διαφύλαξη ενός προστατευμένου μικροπεριβάλλοντος από τον Covid-19.

Η Lidl Κύπρου, εμπνεόμενη από τις διαχρονικές, εταιρικές της αξίες αναγνωρίζει ως καθήκον της τη λήψη πρωτοβουλιών που προάγουν ένα καλύτερο αύριο για όλους.

 

Μάθε περισσότερα για τη Lidl Κύπρου στα πιο κάτω link

https://corporate.lidl.com.cy

ww.lidl.com.cy

www.facebook.com/lidlcy

www.instagram.com/lidl_cyprus

www.twitter.com/Lidl_Cyprus_

www.linkedin.com/company/lidl-cyprusw

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0