“Gefsis” δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

Gefsis” δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου… Μια λέξη που επισφραγίζει Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα a la carte… Κι εμείς ξεφυλλίζουμε την έκδοση που έρχεται για να βάλει το δικό της στίγμα στην ανάδειξη των μοναδικών ελληνικών γεύσεων. 

Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της Φιλοξενίας. Μια έκδοαση που απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες, υμνεί την ελληνική δημιουργική κουζίνα, ξυπνά μνήμες και τις αισθήσεις…

“Gefsis” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, το οποίο  προλογίζει ο Δημοσιογράφος Γαστρονομίας Τάσος Μητσελής και θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου σε παγκόσμια αποκλειστικότητα από τις Εκδόσεις Gastronomy Essentials (έως τότε υπάρχει δυνατότητα προ-παραγγελίας με ειδική έκπτωση).

 

“Αυγό με ανθόγαλο και τρούφα ή με κρέμα Σταμναγκάθι, Καλοκαιρινό μποστάνι, Γιουβαρλάκια σκορπίνας, Κανελόνι παστιτσάδα, Αρνί με Αμπελόφυλλο, Αμυγδαλόπιτα…” Διαβάζοντας μερικούς μόνο από τους τίτλους συνταγών, ο αναγνώστης καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για ένα ταξίδι με γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα. Από τον τίτλο και μόνο του βιβλίου προετοιμάζεται για μία μοναδική γευσιγνωσία, γεμάτη με ελληνική φύση.

 

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, παρουσιάζοντας περισσότερες από 50 συνταγές, πετυχαίνει να ισορροπήσει τέλεια, το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό και το ξινό, καταγράφοντας έτσι τις “Gefsis” της Ελλάδας που ξυπνούν μνήμες, διεγείρουν τις αισθήσεις, γεννούν συναισθήματα. Αγκαλιάζει όλο το ελληνικό φυσικό περιβάλλον, από τη γη και τη θάλασσα, μέχρι τη φάρμα και το ισχυρό ένστικτο της φιλοξενίας: Καλοσωρίσματα, Αυγό, Γλυκά, Συνοδευτικά.

«Και να ‘μαστε λοιπόν με μια σπουδαία κατάθεση για επαγγελματίες μάγειρες που ξεχειλίζει από Ελλάδα. Φέρνει και πάλι με δημιουργικότητα στο προσκήνιο μια συναρπαστική κουζίνα, γεμάτη ιστορικότητα, ποικιλομορφία, δικά της αρώματα, εξαίσια υλικά, και μια πλούσια παράδοση που λειτουργεί σαν πυροκροτητής της σύγχρονης ελληνικής γεύσης και της θέσης που δικαιούται να έχει στο παγκόσμιο στερέωμα της γαστρονομίας.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ως ένας από τους κυριότερους εκφραστές της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, μας ανοίγει άλλο ένα διάπλατο παράθυρο στον κόσμο μιας ανοιχτόκαρδης και φιλόξενης κουζίνας που είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μιας κουζίνας που έχει βαθιές, παγκόσμιες ρίζες, προκαλεί συναισθήματα, ξέρει να συγκινεί με την απλότητα της, αλλά και να μας ενθουσιάζει όταν την απολαμβάνουμε στην πιο μοντέρνα της εκδοχή. Μιας κουζίνας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη κουζίνα στον κόσμο». Τάσος Μητσελής.

Ανεξίτηλες αναμνήσεις δημιουργούνται σε κάθε μπουκιά του βιβλίου “Gefsis”, που συνδυάζει τη γεύση με την καθαρή απόλαυση στον ουρανίσκο. Αναδεικνύει το μεγαλείο της Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας, αντιμέτωπίζοντάς την ως κόσμημα του γαστρονομικού μας πολιτισμού, από την προετοιμασία της, μέχρι το σερβίρισμά της. Οι παραδοσιακές συνταγές, λειτουργούν ως φάρος για τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο, που με τη βοήθειά τους χτίζει την εξελικτική τους πορεία, προσαρμόζοντάς τες στο σήμερα.

“Αυτό το βιβλίο, αποτελεί ένα όνειρο ετών. Κάθε κείμενο συνταγής, κάθε πιάτο, εσωκλείει τις προσωπικές μου αναμνήσεις κι εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία προσπάθεια χρόνων δική μου, αλλά και των συνεργατών μου και ιδιαίτερα του Χρήστου Παπαθεοδώρου που ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Ελπίζω οι γεύσεις αυτού του βιβλίου, να γίνουν το ταξίδι σας σε όλα αυτά τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε, προτού καν προλάβετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας”. Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.

“Gefsis” από τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο 

Ο Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή – Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη. Από το Τμήμα Μαγειρικής -και μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης- πήρε υποτροφία για τη Γαλλική Ακαδημία Μαγειρικής Le Cordon Bleu του Λονδίνου. Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Executive Chef της ANEMI HOTELS (AthensWas και Anemi Hotel – SENSE restaurants). Παράλληλα είναι ο Food & Styling Chef της τηλεοπτικής εκπομπής Master Chef Greece, ενώ έχει υπάρξει Consulting Chef επί σειρά ετών στα εστιατόρια MAZI στο Λονδίνο και Jolly Joker στη Λευκωσία.

Έχει διατελέσει Chef de cuisine στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI (δύο αστέρια FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος) και SENSE Restaurant του ξενοδοχείου AthensWas (επίσης δύο αστέρια FNL BRA Awards), όπου έλαβε πρόσφατα τη διάκριση Michelin Plate από τον παγκοσμίου φήμης οδηγό Guide Michelin. Έχει εργαστεί σε ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδας και του Λονδίνου. Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής SENSES (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου MAZI-Modern Greek Food (εκδόσεις Mitchell Beazley) και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis. Tα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται, επίσης, ως εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Assistant Chef: Χρήστος Παπαθεοδώρου

Σελίδες: 350 περίπου

Διαστάσεις: 23×28.5 εκ.

Γλώσσα: Ελληνικά & Αγγλικά

Αποκλειστικότητα για όλο τον κόσμο: Εκδόσεις Gastronomy Essentials

* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με τον κ. Χάρη Χαραλαμπίδη: τηλ.: 6972444820, E-mail: gastronomy_essentials@mail.com, website: www.Cucina.gr

MadameLeFo