Έξυπνες προτάσεις για eco friendly gifts

Σήμερα επανερχόμαστε με ένα νέο eco friendly gift list, που είναι αφιερωμένο στους λάτρεις της οικολογίας, σ’ αυτούς που σέβονται το περιβάλλον και σε όσους δίνουν όλο τους το είναι στην προστασία του. Τι λες λοιπόν; Ρίξε μια ματιά, γιατί σίγουρα σε αφορά!

Για όλους αυτούς που σέβονται το περιβάλλον και σίγουρα βρίσκονται μέσα στις λίστες σου, θα σου  προτείνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες  ιδέες για να τους χαρίσεις δώρα που θα τους προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση. Πήγαμε λοιπόν, μια βόλτα στα καταστήματα και επιλέξαμε πριν από σένα για τους φίλους σου και όχι μόνον! Ακολούθησε μας έστω και νοητά και θα βρεις τις λύσεις που έψαχνες!

 Από την Κοζάνη με… αγάπη

Και ποια δεν χρησιμοποίησε μόλις πρωτοκυκλοφόρησε; Λίγες χρυσές σταγόνες από το χρυσό ελιξίριο της νεότητας, το Golden Krocus Ageless Saffron Elixir Serum του Κορρές, είναι αρκετές για να προσφέρουν lifting και τέλεια επιδερμίδα. Τώρα όμως, επειδή ο Korres σκέφτεται πριν από μας για εμάς, μας προτείνει και το  Golden Krocus Ageless Saffron Eye Elixir, ένα πολύτιμο, χρυσό ελιξίριο ματιών με την τεράστια δύναμη του φρέσκου εκχυλίσματος Κρόκου Κοζάνης, πρώτης ημέρας. Τα πολύτιμα στίγματα του Κρόκου (ελληνικό σαφράν) μαζεύονται προσεκτικά με το χέρι και το εκχύλισμα ενσωματώνεται στη φόρμουλα μέσα σε 24 ώρες, ώστε να διατηρεί το μέγιστο της αντιοξειδωτικής δύναμης του. Η ισχυρή φόρμουλα με αντιοξειδωτικά Κρόκου, Β-γλυκάνες, πεπτίδια και αμινοξέα ενισχύει το δέρμα και την αντοχή του στις καθημερινές βλάβες και συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης όλων των σημείων γήρανσης και κόπωσης γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Αποδεδειγμένα μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων στο πόδι της χήνας, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, φωτίζει την περιοχή των ματιών και χαρίζει ένα αναζωογονημένο look. Θα το δωρίσετε στην αγαπημένη σας φίλη και θα απολαμβάνει μερικές χρυσές σταγόνες κάθε μέρα για ανανεωμένο, χωρίς ηλικία και νεανικό δέρμα.

Μάθε περισσότερα για το κατάστημα Korres εδώ

Προορισμός μας, ο «παράδεισος» της ομορφιάς

It’s tea time!

Για τη φίλη σου που λατρεύει το τσάι, αλλά όχι οποιοδήποτε τσάι, σού βρήκαμε τη λύση… Και άκου την ιστορία! Για αιώνες, οι Yogi που ζούσαν ψηλά στα Ιμαλάια  κατασκεύαζαν νόστιμους και αποτελεσματικούς συνδυασμούς βοτάνων και μπαχαρικών, που θεραπεύουν το σώμα και καταπραΰνουν το μυαλό και πνεύμα. Ο Yogi Bhajan έφερε αυτή την παράδοση στη Δύση, το καλοκαίρι του 1969, διδάσκοντας γιόγκα και αποκαλύπτοντας τη γνώση των Yogi για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Η πιο δημοφιλής συνταγή του ήταν ένας συνδυασμός πέντε μπαχαρικών που οι μαθητές του ονόμαζαν ‘Yogi tea’.

Μάθε περισσότερα για τα Yogi tea®  κάνοντας κλικ εδώ

Απόλαυση και ευεξία σ’ ένα φλιτζάνι

Σήμερα λοιπόν, μπορείς να προσφέρεις στη φίλη σου την εμπειρία να και να δοκιμάσει κάποια από την τεράστια συλλογή των Yogi tea® . Για να καταλάβεις καλύτερα, θα σου πω ότι στα  Yogi tea® θα ανακαλύψεις πάνω από 30 διαφορετικά βοτανικά μίγματα της ξεχωριστής συλλογής τους. Κι έτσι θα την βοηθήσεις να απολαύσει τη συγχώνευση της μοντέρνας γνώσης με την αρχαία σοφία. Τα εξωτικά αρώματα και γεύσεις αυτών των ισχυρών οργανικών μιγμάτων θα  την ευφράνουν και να την ικανοποιήσουν στο σώμα, στο μυαλό και στην ψυχή. Μην ξεχάσεις όμως, να συμπεριλάβεις και τη χριστουγεννιάτικη έκδοση του Yogi tea®. Βλέπεις, κάθε χρόνο τέτοια εποχή η Yogi tea® κυκλοφορεί ειδικά για την εορταστική περίοδο την Χριστουγεννιάτικη έκδοση τσαγιού, για να γιορτάσουμε την πιο απολαυστική εποχή του χρόνου με ένα μίγμα βοτάνων και μπαχαρικών. Φέτος περιλαμβάνει φύλλα του νοτιοαφρικανικού θάμνου honeybush, κανέλα, και star anise… Και το πιο ενδιαφέρον; Αυτή η έκδοση κρύβει σε κάθε φακελάκι της μια ιδιαίτερη αγάπη , αφού στηρίζει την απασχόληση ατόμων με αναπηρίες. Η κανέλα που περιέχει στο Ayurvedic μίγμα του το τσάι της Χριστουγεννιάτικης έκδοσης, προέρχονται από τη Σρι Λάνκα, όπου η Yogi tea® στηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της αγροτικής κοινότητας Medadumbara Organic. Ένα πρόγραμμα που βοηθά τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο, και τα στηρίζει να ανοίξουν τις πόρτες για ένα καλύτερο μέλλον. Θα πάρεις λοιπόν, ένα καλαθάκι ή ένα κουτί ειδικό για τσάι, και θα το γεμίσεις με διάφορα μίγματα της Yogi tea® που θα βρεις στα φαρμακεία. Και η φίλη σου θα σε ευγνωμονεί!

Δώρισε την αγάπη σου για τα fresh

Η αγαπημένη σου πεθερούλα έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο σταφύλι… Ναι, αλλά αυτή την εποχή δεν βρίσκει εύκολα το αγαπημένο της φρούτο… Κι όμως, τώρα, στη Fresh Line μπορείς να βρεις την ιδανικότερη λύση για την αγαπημένη σου πεθερούλα! Το Grand Set περιποίησης Μαλλιών & Σώματος ΣΤΑΦΥΛΙ & ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ θα γίνει το αγαπημένο της! Κι αυτό γιατί περιλαμβάνει προϊόντα που θα κάνουν και το σώμα και τα μαλλιά της μεταξένια. H πολύ κομψή συσκευασία του, κρύβει στο εσωτερικό της το αφρόλουτρο, γαλάκτωμα σώματος και Body Water από τη σειρά Σταφύλι & Νεκταρίνι. Μαζί τους θα βρει ένα σαμπουάν και μια μαλακτική κρέμα από τη σειρά Κλειώ, και την Βανίλια Hand cream, μια πραγματική θεραπεία για τα χέρια.  Το κατάστημα Fresh Line βρίσκεται στη Λεμεσό, αλλά μπορεί να σου στείλει τις επιλογές σου στο σπίτι σου με courier.

Στη ζεστασιά των κεριών…

Προβληματίζεσαι τι θα χαρίσεις στην διακοσμήτρια/ξαδέλφη σου που γιορτάζει σε λίγες μέρες; Ε, λοιπόν και γι’ αυτή την περίπτωση σου έχουμε τη λύση! Τα κεριά Quote candles της συλλογής HomeLife, HomeLove,  του EcoHome είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι! Φτιαγμένα στην Κύπρο, από αγνά υλικά που σέβονται το περιβάλλον, τα Quote candles, σε μαύρο ποτηράκι, θα την συγκινήσουν. Και να θυμάσαι να της πεις, ότι η συλλογή quote candles στήθηκε με βάση την αγάπη για τα quotes (μηνύματα), την αγάπη για το σπίτι, την αγάπη  για τη ζωή και τον μινιμαλισμό. Το βασικό μότο του brand άλλωστε, είναι να μεταδίδει ενδιαφέροντα μηνύματα, με τα οποία επιθυμεί να συνδέει, να ενθαρρύνει τη βαθύτερη σκέψη και να επιτρέψει την περαιτέρω εξωστρέφεια και εσωτερική επικοινωνία! Το ECOhoME STORE, βρίσκεται στην οδό Κυπράνορος 36, στη Λευκωσία, τηλ. 22380707 

Μάθε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Κάτω από το φως των κεριών

It’s time for eco friendly cooking

Για την φίλη σου που λατρεύει τη μαγειρική, αλλά προτιμά να χρησιμοποιεί φυτικά έλαια, μην αγχώνεσαι! Σου βρήκαμε το Organic Raw Virgin Coconut Oil. Μιλάμε για ένα 100%  βιολογικό έλαιο καρύδας από επιλεγμένες φρέσκα ινδοκάρυδα, ψυχρής έκθλιψης, χωρίς τη χρήση θερμότητας κατά την παραγωγή.Αυτό το βιολογικό λάδι καρύδας είναι υψηλής διατροφικής αξίας και αποτελεί ένα από τα καλύτερα λάδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής προσφέροντας υπέροχο άρωμα και γεύση στα φαγητά και στα γλυκά. Θα το βρεις σε βαζάκια, σε στερεή μορφή, και μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο χαρίζοντας μοναδική κρεμώδη γεύση στα υγιεινά γεύματα. Και κάτι ακόμα! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό σε θρεπτικά smoothies.

Και για να μη σε πιάσει η φίλη σου αδιάβαστη, μάθε ότι το έλαιο καρύδας έχει ιδιότητες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ενυδατική κρέμα σώματος και μαλλιών, χαρίζοντάς τους θρέψη και τόνωση.

Μάθε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Το λάδι καρύδας κάνει θαύματα!

Προληπτική eco friendly ομορφιά…

Η αγαπημένη σου ανηψιά που μόλις πάτησε τα 30 έχει το λόγο της να αγαπά τα φυσικά καλλυντικά. Ε, λοιπόν, για την περίπτωσή της σου προτείνουμε το Rejuvenating gift box της Youth Lab. Πρόκειται για ένα σετ ολικής αναδόμησης για την ολοκληρωμένη περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών της. Μέσα στο κοψμό κουτάκι του, περιλαμβάνει την Wrinkles Erasure Cream (50ml), που είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος και πρόκειται για μια 24ωρη ενισχυμένη κρέμα που επαναφέρει τη νεανική λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματος, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και ενεργοποιεί τις βιολογικές λειτουργίες των κυττάρων, επιταχύνοντας την κυτταρική ανανέωση.  Είναι κατάλληλη για γυναίκες μετά τα 30+ που εμφανίζουν τα πρώτα σημαδάκια γήρανσης.

Μαζί με την κρέμα όμως, θα έχει και το μοναδικό ξηρό λαδάκι Dry Oil (σε κανονικό μέγεθος των 100ml), που είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και κάνει θαύματα στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας, λειαίνει τις ρυτίδες, επαναφέρει την ελαστικότητα, έχει αντιοξειδωτική δράση για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση. Είναι όμως, αποτελεσματικό και στην περιποίηση των μαλλιών, αφού καταπολεμά τον στατικό ηλεκτρισμό, προστατεύει το χρώμα, ενυδατώνει την τρίχα εκ των έσω, παρέχει θερμική προστασία και αυξάνει την ελαστικότητα μειώνοντας σημαντικά το σπάσιμο στις άκρες. Και το σημαντικότερο; Δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας, απορροφάται αμέσως και έχει ευχάριστο διακριτικό άρωμα από λουλουδένιες και ξυλώδεις νότες. Η σύνθεσή του είναι Δερματολογικά ελεγμένη, χωρίς παραβένες και γλουτένη.  Το gift set θα το αναζητήσεις σε επιλεγμένα φαρμακεία και θα το βρεις στην τιμή των €49,50.

Stylish & eco friendly trend

Για τη stylish φίλη σου, που λατρεύει τα διάσημα brands, αλλά ταυτόχρονα είναι fan της προστασίας του περιβάλλοντος, σου έχουμε καλά νέα: Στη νέα συλλογή της Trussardi jeans θα βρεις μικρές, κομψές τσαντούλες και belt bags, από faux δέρμα και βελούδο, που θα προσθέσουν μια glam νότα στις εμφανίσεις της. Μιλάμε για μια συλλογή, που μόνον επιτομή της κομψότητας μπορεί να χαρακτηριστεί. Βλέπεις, η creative director Gaia Trussardi έδωσε μια νοσταλγική προσέγγιση στη συλλογή της, γιορτάζει τις ρίζες της εκσυγχρονίζοντας το μοντέρνο, αστικό στιλ της με αναφορές στις ευγενείς καταβολές της. Μια επίσκεψη στη Labels boutique και θα ανακαλύψεις πραγματικούς και trendy eco θησαυρούς. Η Labels boutique βρίσκεται στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ Νο65, στη Λευκωσία, τηλ. 22 375090

Μάθε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Trussardi Jeans, it’s true chic 

Προσωπική eco friendly απόλαυση…

Για σένα την ίδια όμως, τι θα χαρίσεις; Σ’ αυτή την περίπτωση, αξίζεις τα καλύτερα… Γι’ αυτό θα σου προτείναμε να κάνεις δώρο στον εαυτό σου και τις φίλες σου, μια επίσκεψη στο Hamam Omerye. Σου συστήνουμε να δοκιμάσεις το Kesse Borek, μια αξέχαστη και μοναδική τελετουργία που θα σε ταξιδέψει πίσω στους αιώνες. Πρόκειται για μια από τις πιο χαρακτηριστικές και μοναδικές τελετουργίες στον ξεχωριστό κόσμο των Hamam της Κωνσταντινούπολης και σήμερα στο Hamam Omerye στην παλιά Λευκωσία. Θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το παραδοσιακό Οθωμανικό μασάζ με αφρό που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Δες εδώ το σχετικό βίντεο

Μιλάμε για μια τελετουργία που η κάθε της κίνηση αποτελεί βιωματική εμπειρία. Σημαντική προϋπόθεση είναι η αρχική παραμονή σου (για 30 λεπτά το λιγότερο) στον υγρό ζεστό χώρο του λουτρού, είτε επιλέγοντας την ζεστή πολύγονη μαρμάρινη πλάκα είτε κρύα, ή ακόμα στο δάπεδο του λουτρού, δίπλα από τις ιστορικές γούρνες, τους ήχους των τρεχούμενων νερών, για την ενεργοποίηση του κυκλοφοριακού και αποβολής των τοξινών από το δέρμα. Ο θεραπευτής «τελλάχης» χρησιμοποιώντας ειδικό παραδοσιακό γάντι ξεκινά με ελαφρύ μασάζ σε όλο το σώμα  για 20᾽ ώστε να καθαρίσει σε βάθος τους πόρους του δέρματος και να αποβάλει όλες τις τοξίνες. Η συνέχεια φαντασμαγορική! Η δεξιοτεχνία του τελλάχη εκπληκτική! Ένας ανάλαφρος sparkling αφρός, θα αγκαλιάσει κάθε σπιθαμή του κορμιού σου. Όλο το σώμα, το μυαλό, η ψυχή και οι αισθήσεις ξυπνούν στο κάλεσμα αυτού του μασάζ με αφρό για 30᾽. Το απόλυτο της φροντίδας και της απόλαυσης το βρίσκεις μόνο στο Kesse Borek.

Και μόνο στο παραδοσιακό Λουτρό του Hamam Omerye μπορείς να τo βιώσεις. Το τελετουργικό ολοκληρώνεται με λούσιμο των μαλλιών και το ξέπλυμα του σώματος με άφθονο ζεστό και κρύο νερό, δίπλα από τις παραδοσιακές γούρνες. Μετά την μοναδική αυτή εμπειρία θα νιώσεις πραγματικό Borek δηλαδή «μπουρέκι»! Και η τελετουργία μπορεί να συνεχίσει επιλέγοντας κρύο ντους και ακόμα 10᾽ χαλάρωση στο λουτρό ή στον ειδικό χώρο του Οντά, με κέρασμα ένα φλιτζάνι ζεστό αρωματικό ανατολίτικο τσάι και λουκούμι! Η τιμή για όλη αυτή τη ιεροτελεστία που διαρκεί πάνω κάτω 55 λεπτά, είναι €69. Επίσης, υπάρχουν πακέτα, και gift vouchers, που μπορείς να χαρίσεις και στον καλό σου για να πάτε παρέα, ή στις φίλες σου, για να απολαύσετε όλες μαζί ένα χαλαρωτικό πρωϊνό!  Το Hamam Omerye βρίσκεται στην πλατεία Τηλλυρίας Νο8, στην παλιά Λευκωσία, τηλ. 22 460006.

Μάθε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

https://www.hamamomerye.com/el

 

 

 

 

MadameLeFo