Απόλαυση και ευεξία σ’ ένα φλιτζάνι

Tο κλασικό «5 o’clock, it’s tea time» δεν αφορά πλέον μόνον κυρίες με ταγιέρ και καπέλα που πηγαίνουν για τσάι στις 5 το απόγευμα! Tο τσάι είναι και πάλι trendy και κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος… Κι αυτό, γιατί ένα φλιτζάνι με αχνιστό ρόφημα από τσάι με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, μας δίνει την έμπνευση για να ζούμε καλύτερα. Με λίγα λόγια, το τσάι αποτελεί μία «ασπίδα ζωής». Γι’ αυτό σήμερα σας ξεναγούμε στον θαυμαστό κόσμο των YOGI TEA® και σας δίνουμε έξυπνες συμβουλές, έτσι ώστε το ζεστό τσάι να γίνει η αγαπημένη, καθημερινή σας συνήθεια!

 

Οι θρύλοι του τσαγιού 

Σύμφωνα με τον πρώτο θρύλο, γύρω στα 2737 π.X. στην Κίνα, όταν ο αυτοκράτορας Shen Nung έβραζε νερό για να ξεδιψάσει στη σκιά ενός δέντρου άγριου τσαγιού, ένα απαλό αεράκι κούνησε τα κλαδιά του και έκανε μερικά φύλλα να πέσουν μέσα στο νερό. Από την ανάμιξη, το νερό πήρε ένα ελαφρύ χρώμα και άρωμα που ενθουσίασε τον αυτοκράτορα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το τσάι…

Παρόλα αυτά, οι ιστορίες για το τσάι είναι πολλές και προέρχονται από διαφορετικές χώρες. Για παράδειγμα, για αιώνες, οι Yogi που ζούσαν στα Ιμαλάια, στην Ινδία, έφτιαχναν νόστιμους και αποτελεσματικούς συνδυασμούς βοτάνων και μπαχαρικών, με τους οποίους θεράπευαν το σώμα και καταπράυναν το μυαλό και το πνεύμα τους. Κάποια στιγμή γύρω στο 1968, όταν ο Yogi Bhajan, γιός γιατρού από την Ινδία, έφτασε στη Δύση για να διδάξει την επιστήμη της Κουνταλίνι Γιόγκα, έφερε μαζί του και την παράδοση της πατρίδας του και αποκάλυψε στους μαθητές του την γνώση και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Η δημοφιλέστερη «συνταγή» του ήταν ένας συνδυασμός πέντε μπαχαρικών (με γαρύφαλλα, κάρδαμο, ολόκληρο μαύρο πιπέρι, κανέλα και πιπερόριζα), που οι μαθητές του την ονόμασαν Yogi tea. Και ως πανέξυπνος άνθρωπος που ήταν, τους ενθάρρυνε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Μία από τις πρώτες, ήταν η εταιρεία που έφερε τη διάσημη συνταγή του Yogi Tea και έβαλε το τσάι στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Σήμερα η Yogi Tea είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τσαγιού στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, με 40 και πλέον διαφορετικά βοτανικά μείγματα, που μας βοηθά να απολαύσουμε το «πάντρεμα» της μοντέρνας γνώσης με την αρχαία ινδική σοφία.

Πολύτιμη συλλογή

Ότι και να γράψουμε για την συλλογή τσαγιών της Yogi Tea θα είναι λίγο… Πέραν των 40 μειγμάτων, με αρωματικά βότανα, μπαχάρια, αρτύματα και άνθη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας προκαλούν να τα γευτούμε σε υπέροχα ζεστά ροφήματα, για να απαλλαγούμε από το κρυολόγημα, την ατονία, την δυσπεψία, αλλά και για να αποτοξινωθούμε, ή για να νιώσουμε ευεξία σε κάθε κύτταρο του κορμιού μας.

Και βέβαια, στη συλλογή YOGI TEA® θα ανακαλύψετε μαύρο και πράσινο τσάι για μας τις γυναίκες, αλλά και τσάι για τους άντρες, τσάι με αλόη, τσάι matcha με λεμόνι, τσάι με άρωμα από κελύφη κακάο, με γεύση σοκολάτας και τσίλι, τσάι με τζίντζερ, κάρδαμο και rooibos, τσάι για εσωτερική αρμονία, τσάι για ισορροπία, τσάι για ευεξία, κ.α. Υπάρχει όμως και τσάι χωρίς μέντα, χαμομήλι και καφεΐνη για να είναι ιδανικά για όσους ακολουθούν ομοιοπαθητική θεραπευτική αγωγή, και όχι μόνον.

Christmas tea 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή όμως, η YOGI TEA® κυκλοφορεί ειδικά για την εορταστική περίοδο η Χριστουγεννιάτικη έκδοση τσαγιού, για να γιορτάσουμε την πιο απολαυστική εποχή του χρόνου με ένα μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών (rooibos, κανέλα, βανίλια, πορτοκάλι, γαρύφαλλα και star anise). Το Christmas Tea της YOGI TEA® έκανε ήδη το ντεμπούτο του και φέτος και ήρθε για να μεταμορφώσει την κάθε χειμωνιάτικη μέρα σε μια χαρούμενη εμπειρία τσαγιού.

Και το πιο ενδιαφέρον; Αυτή η έκδοση κρύβει σε κάθε φακελάκι της μια ιδιαίτερη αγάπη , αφού στηρίζει την απασχόληση ατόμων με αναπηρίες. Η κανέλα και τα γαρύφαλλα που περιέχει στο μείγμα του το τσάι της Χριστουγεννιάτικης έκδοσης, προέρχονται από τη Σρι Λάνκα, όπου η YOGI TEA® στηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της αγροτικής κοινότητας Medadumbara Organic. Ένα πρόγραμμα που βοηθά τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο, και τα στηρίζει να ανοίξουν τις πόρτες για ένα καλύτερο μέλλον.

Πολύτιμα μυστικά

Βέβαια, για να απολαμβάνετε σωστά το τσάι YOGI TEA® καλό είναι να ξέρετε τα πιο κάτω πολύτιμα μυστικά. Και μόνον τότε, θα νιώσετε τα εξωτικά αρώματα και τις γεύσεις των ισχυρών οργανικών μειγμάτων να ευφραίνουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας.

  • Για ένα τέλειο ρόφημα, βράζετε πρώτα το νερό. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο φλιτζάνι το ζεστό νερό πάνω σ’ ένα φακελάκι YOGI TEA® και το αφήνετε για 4-5 λεπτά ή και περισσότερα, εάν θέλετε πιο δυνατή γεύση και άρωμα. Πιέζετε το φακελάκι απαλά, και όλα τα δραστικά συστατικά θα αφεθούν μέσα στο νερό.
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και γάλα και μέλι. Ωστόσο, το γάλα εξουδετερώνει σε κάποιο βαθμό την αποτελεσματικότητα του ροφήματος.

Αυτά τα τσάγια συνδυάζουν αρωματικούς θησαυρούς και παραδόσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη. Αρώματα και γεύσεις που θα τις απολαύσετε σε κάθε γουλιά. Γεύσεις που εξελίσσονται παιχνιδιάρικα στο στόμα, και θερμαίνουν την ψυχή και τη διάθεσή σας. Πάντως, εάν δεν τα δοκιμάσατε μέχρι σήμερα, είναι καιρός να τα ανακαλύψετε!

More info: Τα Yogi Tea διατίθενται στην Κύπρο από την KARPASIA HEALTH PRODUCTS LTD και θα τα βρείτε στα φαρμακεία και σε επιλεγμένα health food stores.

Μάθετε περισσότερα στο https://www.facebook.com/KarpasiaHealth/

 

 

 

 

MadameLeFo