«Βίκτωρ Ιωαννίδης: θαλασσινοί αναστοχασμοί», στη Λεβέντειο

Πραγματοποιήθηκαν χθες, 12 Οκτωβρίου 2021, από την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Άντρη Αναστασιάδη, τα εγκαίνια της προσωρινής έκθεσης «Βίκτωρ Ιωαννίδης: θαλασσινοί αναστοχασμοί» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Βίκτωρ Ιωαννίδης

Η έκθεση επικεντρώνεται σε ένα σημαντικό κύκλο της δουλειάς του Ιωαννίδη με θέμα τη θάλασσα και φιλοξενείται στην Αίθουσα Claude Monet, στο Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Βίκτωρ Ιωαννίδης

Τα περισσότερα από τα έργα της θεματικής αυτής φιλοτεχνήθηκαν από το 1969 έως το 1982 και έχουν όλα σχεδόν ως θέμα τους σκηνές από το παλιό λιμάνι της Λεμεσού και το καρνάγιο.

Βίκτωρ Ιωαννίδης

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Ίδρυμα Βίκτωρα Ν. Ιωαννίδη για τη συνεργασία στη διεκπεραίωση της έκθεσης . Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στο γιο του καλλιτέχνη, κύριο Στέλιο Β. Ιωαννίδη για την αγαστή συνεργασία. Εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες στους κύριους Μίμη Σοφοκλέους και Δημήτρη Θεοδότου, αντίστοιχα Διευθυντή και Λειτουργό στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Κέντρο Μελετών Λεμεσού, για την παραχώρηση υλικού. Θερμά ευχαριστεί για τον δανεισμό έργων τους: Άντρη Αναστασιάδη, Γιώργο και May Γαλαταριώτη, Αρτεμάκη Ζαχαρίου, Ισαβέλλα Ηλιάδη, Aλόη Κολακίδου, Πλάτωνα Λανίτη, Μάριο Ε. Λανίτη, Αντώνη και Νινώ Μιχαηλίδη, Ιωσήφ Παγιάτα, Ηρακλή Σκυριανίδη, Γαβριέλλα Πούρου Χαραλαμπίδη, Άννα Χατζηαντωνά, Lanitis E.C. Holdings Ltd και άλλους ιδιώτες συλλέκτες.

Κάνε scroll πιο κάτω για να δεις και άλλα στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης 

Βίκτωρ Ιωαννίδης

More info

Βίκτωρ ΙωαννίδηςΤην έκθεση συνοδεύει ομότιτλη έκδοση.

Επιμελήτριες έκθεσης: Δρ. Ελένη Νικήτα, Επιμελήτρια της Κυπριακής Συλλογής της Λεβεντείου Πινακοθήκης & Κατερίνα Στεφανίδου, Επιμελήτρια του Coco_Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης. 

Διάρκεια έκθεσης: 13 Οκτωβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2021

 

MadameLeFo
0