Στην ΙΚΕΑ βρήκαμε βιώσιμα έπιπλα και προϊόντα

Στην ΙΚΕΑ βρήκαμε βιώσιμα έπιπλα και προϊόντα… Ναι, γιατί σήμερα, όλο και περισσότεροι από εμάς αναπτύξαμε συνήθειες πιο φιλικές προς το περιβάλλον, το φυσικό μας σπίτι. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, σε ατομικό, κοινωνικό ή εταιρικό επίπεδο έχουν ευαισθητοποιηθεί προκειμένου να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα για μια καλύτερη και πιο «πράσινη ζωή». Εμείς υποστηρίζουμε αυτό το motto και σήμερα σου προτείνουμε μια σειρά από βιώσιμα έπιπλα και αντικείμενα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο “υπεύθυνη” απέναντι στο περιβάλλον. 

βιώσιμα έπιπλα

Η ΙΚΕΑ, εδώ και αρκετά χρόνια, υλοποιώντας το όραμά της για να προσφέρει μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς ανθρώπους έχει υιοθετήσει δράσεις  με θετικό αντίκτυπο σε εμάς και το περιβάλλον.

Το όραμά της  ΙΚΕΑ βασίζεται σε τρία σημεία εστίασης :

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Υγεία & Βιωσιμότητα.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Κυκλικότητα & Φροντίδα για τον Πλανήτη.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Δικαιοσύνη & Ισότητα.

βιώσιμα έπιπλαΥλοποιώντας το όραμά της σε σχέση με την Υγεία, τη Βιωσιμότητα, την Κυκλικότητα και Φροντίδα για τον Πλανήτη, η ΙΚΕΑ, σχεδιάζει φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα σε προσιτές τιμές. Εξοπλίζοντας ένα σπίτι μ’ αυτά τα προϊόντα και μαθαίνοντας πως να επεκτείνεις την ζωή τους φροντίζοντάς τα ή αλλάζοντας την χρήση τους εντελώς, μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα. Παράλληλα, θα προστατεύεις έτσι και τους πολύτιμους πόρους του πλανήτη μας.

Μείωσε το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα με βιώσιμα έπιπλα

Κι όμως, μπορείς να μειώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα εύκολα με 4 απλά tips:

  1. Ανανεώνεις και καθαρίζεις συχνά τον καναπέ σου, βγάζοντας και πλένοντας τα καλύμματα του.
  2. Δίνεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα έπιπλά σου, ανανεώνοντας, επισκευάζοντας ή βάφοντας τα.
  3. Διαλέγεις έπιπλα φτιαγμένα από ξύλο βιώσιμων πηγών,  ώστε το ίδιο το έπιπλο να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, και να μην επιβαρύνεις το περιβάλλον.
  4. Απολαμβάνεις την άνεση και την ανθεκτικότητα των βαμβακερών λευκών ειδών από βιώσιμες καλλιέργειες για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αέρας ανανέωσης στους καναπέδες

βιώσιμα έπιπλαΕάν ο καναπές διαθέτει καλύμματα που βγαίνουν και πλένονται, τότε μπορείς να τον διατηρείς πάντα καθαρό με ένα απλό πλύσιμο, ή τον ανανεώνεις εμφανισιακά εντελώς, δίνοντάς του ένα καινούργιο look με αλλαγή χρωμάτων και σχεδίων. Τα ανθεκτικά καλύμματα καναπέδων της ΙΚΕΑ έχουν δοκιμαστεί ώστε να αντέχουν πάνω από 25.000 κύκλους πλυσίματος… Γι’ αυτό και είναι  κατάλληλα για καθημερινή χρήση στο σπίτι και συχνή πλύση.

Ώρα για ανανέωση & βιώσιμα έπιπλα

βιώσιμα έπιπλαΕίναι γεγονός ότι ο χρόνος επηρεάζει ακόμη και τα πιο ανθεκτικά προϊόντα. Συχνά, όμως, χρειάζεται μόνο μια μικρή αλλαγή  για να επαναφέρουμε καρέκλες, τραπέζια ή καναπέδες σε χρήση. Επιπλέον, μπορούμε να βρούμε τα περισσότερα ανταλλακτικά που χρειαζόμαστε μέσω της εξυπηρέτησης πελατών της IKEA.

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την ικανοποίηση της αλλαγής και της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων. Πολλοί ανακαλύπτουν έτσι και νέα, λατρεμένα χόμπι, εξοικονομώντας χρήματα και χωρίς  να επιβαρύνεται το περιβάλλον, και το κάνουν εύκολα χρησιμοποιώντας εργαλεία της ΙΚΕΑ, φτιαγμένα για αυτό τον σκοπό. (Κάνε κλικ εδώ Εργαλεία και εξαρτήματα ΙΚΕΑ)

Ξύλο από ανανεώσιμες πηγές

βιώσιμα έπιπλαΤα προϊόντα που έχουν φτιαχτεί από ξύλο που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στον χρόνο. Σήμερα, περισσότερο από το 98% της ξυλείας που χρησιμοποιείται στην ΙΚΕΑ είναι από βιώσιμες πηγές. Μιλάμε για ξυλεία με πιστοποίηση FSC ή ανακυκλωμένη ξυλεία. Η ΙΚΕΑ προμηθεύεται όλη την ξυλεία που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της από δάση με υπεύθυνη διαχείριση, αποφεύγοντας την αποψίλωση. Να θυμάσαι: Το ξύλο είναι ένα εξαιρετικό υλικό με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε ανθεκτικά, διαχρονικά έπιπλα με χαρακτήρα, όπως είναι τα κομψά συστήματα αποθήκευσης IVAR. Επίσης, μπορούμε να το τρίψουμε και να το βάψουμε για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των επίπλων… Και βεβαίως, να το μετατρέψουμε σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Φυσικά καλύτερα υλικά

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν φυσικά υλικά στο σπίτι, ειδικά για προϊόντα που σχετίζονται με υφάσματα και έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Δικαιολογημένα, το βαμβάκι είναι μια δημοφιλής επιλογή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο. Από το 2015, το βαμβάκι στα προϊόντα της IKEA προέρχεται από βιώσιμες πηγές… Βλέπεις, αυτό χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά από τα προϊόντα της… Στις πετσέτες, αλλά και σε καναπέδες συνδυάζοντας ποιότητα και ένα βιώσιμο τρόπο ζωής. (Κάνε κλικ εδώ και θα βρειςΛευκά είδη ΙΚΕΑ)

Ο στόχος της ΙΚΕΑ είναι να φτιάχνει το 100% των προϊόντων της από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά μέχρι το 2030. Αλλά, έχοντας ήδη κάνει σημαντική πρόοδο σε αυτό τον τομέα, μας προσφέρει από σήμερα καλοσχεδιασμένα, βιώσιμα προϊόντα ποιότητας και προσιτών τιμών, των οποίων το 70% είναι ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα, και μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας ζωή. Μια καινούρια, καλύτερη μέρα ξεκινάει από το σπίτι!

MadameLeFo
0