Θα την έχουμε “κορώνα” στο κεφάλι μας!

Πρωτοπόροι στη μείωση χρήσης πλαστικού υλικού, η Lidl Cyprus προχωρά και θέτει νέους φιλόδοξους στόχους για ένα καλύτερο αύριο! Αποσύρρει τις πλαστιτκές σακούλες μιας χρήσης και τις αντικαθιστά με μια ανακυκλώσιμη “κορώνα”. Μιλάμε για μια  νέα σακούλα, που θα την κρατάμε ξανά και ξανά, για να μεταφέρουμε τα ψώνια μας…

Η Lidl αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που εδώ και 9 χρόνια έχει ενσωματώσει στην εταιρική της πολιτική την καινοτόμο ενέργεια χρέωσης της πλαστικής σακούλας. Κι αυτό, γιατί είχε απώτερο στόχο την μείωση της αλόγιστης χρήσης της και την προστασία του οικοσυστήματός μας. Από την έναρξη των δραστηριοτήτων της έθεσε υψηλούς στόχους πριν καν η νομοθεσία το επιβάλλει. Στη Lidl επενδύουν στη σταδιακή μείωση του πλαστικού υλικού συσκευασίας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τις δυνατότητες ανακύκλωσης.

Έτσι, από την προηγούμεη Δευτέρα, στις 25 Φεβρουαρίου, η Lidl Κύπρου είναι η πρώτη εταιρία του κλάδου που αποσύρει τις σακούλες μιας χρήσης (για τις οποίες μέχρι τώρα πληρώναμε 6 σεντ) από τα καταστήματά της. Όλοι οι καταναλωτες μπορούμε πια να βρούμε στα 17 καταστήματα Lidl τη νέα σακούλα για να κάνουμε τα ψώνια μας υπεύθυνα, χρησιμοποιώντας την ξανά και ξανά και ξανά!

Η νέα σακούλα αποτελείται τουλάχιστον κατά 80% από υλικό που προκύπτει από ανακύκλωση καταναλωτικών προϊόντων και είναι 100% ανακυκλώσιμη και στην οποία µπορούμε να βάζουμε προϊόντα βάρους μέχρι 10 κιλών. Με τη χρήση αυτής της συγκεκριμένης σακούλας θα μπορούμε όλοι μας να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων, αλλά και στη μείωση του CO2 έως 40% σε σύγκριση με σακούλες από πρωτογενή υλικά.

 Δεν σταματά ποτέ να πρωτοπορεί…

  • Ήδη μείωσαν το πάχος στα πλαστικά µπουκάλια αναψυκτικού αλλά και το πλαστικό περίβληµα του χαρτιού υγείας.
  • Μέχρι το 2025 θα μειώσουν τη χρήση πλαστικού υλικού τουλάχιστον κατά 20% .
  • Και στα 17 καταστήµατα που υπάρχουν σε όλη την Κύπρο, καταργούνται τα πλαστικά µίας χρήσης (όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, µαχαιροπίρουνα και µπατονέτες) έως το τέλος του 2019.
  • Επίσης μέχρι το 2025 θα εξασφαλίσουν 100% τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Στη Lidl Κύπρου στοχεύουν να δημιουργήσουν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι συσκευασίες και τα πλαστικά. Έτσι θα διασφαλιστεί η ανάκτηση και η διατήρηση των πόρων, η εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων και η μετατόπισή μας προς ένα πραγματικά κυκλικό σύστημα μακροπρόθεσμα. Με υπευθυνότητα στη Lidl Κύπρου κάνει πράξη τη δέσμευσή της για ένα καλύτερο αύριο, γιατί η ανακύκλωση είναι στο χέρι μας!

 

More info

Βρείτε περισσότερα στα

www.lidl.com.cy

www.facebook.com/lidlcy

www.twitter.com/Lidl_Cyprus_

https://www.instagram.com/lidl_cyprus/

Snapchat: lidlcyprus

 

Μάθετε περισσότερα για τη δράση της Lidl Cyprus κάνοντας κλικ εδώ

Μαθαίνω μαγειρεύοντας με τη Lidl

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0