Στοκχόλμη, η «Βενετία του Βορρά»

Και ποιός δεν θα ήθελε να βρίσκεται αυτή την εποχή στη Στοκχόλμη… Ε, λοιπόν, σήμερα Κυριακή ο Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» μάς ταξιδεύουν για δεύτερη συνεχή φορά στη Σουηδία, τη «βασίλισσα της Σκανδιναβίας»! Ειδικά σήμερα αναλαμβάνουν να μάς ξεναγήσουν στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη, τη «Βενετία του Βορρά».

Στοκχόλμη

Τα ταξίδια μας έλειψαν, αλλά ευτυχώς υπάρχει η αγαπημένη ταξιδιωτική εκπομπή που συνεχίζει τα ονειρεμένα ταξίδια της… Μάλιστα, μέσα από τέσσερα  μοναδικά επεισόδια,  ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του επιχειρούν να αναδείξουν τα παραμυθένια χιονισμένα τοπία της Σουηδίας. Μαί μ’ αυτά θα μας ξεναγήσουν στα αρχιτεκτονικά θαύματα αυτής της χώρας, και θα μας συστήσουν και τους καλοκάγαθους κατοίκους της.

Στοκχόλμη

Photo: Αρχείο Canva.com

Από την προηγούμενη Κυριακή, η πρώτη στάση της εκπομπής έγινε και συνεχίζει και σήμερα, στην περίφημη «Βενετία του Βορρά», στη Στοκχόλμη. Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του ανακάλυψαν τη Gamla Stan, την παλιά πόλη της Στοκχόλμης, ενθουσιάστηκαν από τα πολύχρωμα κτήρια της θρυλικής πλατείας Stortorget και τα Βασιλικά Ανάκτορα.  Στη συνέχεια, θα θαυμάσουν από κοντά το Δημαρχείο, ένα κομψοτέχνημα ορόσημο της πόλης, θα μάθουν την ενδιαφέρουσα ιστορία του Βασιλικού Θεάτρου, αλλά και του πρωτότυπου αγάλματος που διακοσμεί τον περίβολό του, και θα περπατήσουν στην Όστερμαλμ, σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους της Στοκχόλμης.

Στοκχόλμη

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αναγκάζουν τον Τάσο Δούση και την ομάδα του να κάνουν ένα  fika (το διάλειμμα στα σουηδικά)… Επισκέπτοναι ένα από τα παλαιότερα cafe της Στοκχόλμης και δοκιμάζουν το καλύτερο φιλέτο τάρανδου. Έτσι, παίρνουν τις απαραίτητες δυνάμεις για να θαυμάσουν το Παγοδρόμιο μέσα από εντυπωσιακές νυχτερινές εικόνες!!!

Στη «Βενετία του Βορρά»

Στοκχόλμη

Photo: Adam Gavlák από το Unsplash

Σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου ο Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» συνεχίζουν το ταξίδι τους στη «Βενετία του Βορρά»… Έτσι χαρακτηρίζεται η Στοκχόλμη, η πιο ρομαντική και παγωμένη πόλη της Σουηδίας! Σε αυτό το επεισόδιο κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της μεγαλούπολης και θαυμάζουν τις εντυπωσιακές γέφυρες. Επισκέπτονται την Όπερα, το hot point στο κέντρο της Στοκχόλμης, και το Grant Cafe με την αξιοσημείωτη ιστορία.

Στοκχόλμη

Η βόλτα στην πανέμορφη πόλη συνεχίζεται και ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του επισκέπτονται τον Βασιλικό Κήπο. Επισκέπτονται όμως, και το πασίγνωστο Μουσείο Βάσα. Στη συνέχεια του οδοιπορικού μένουν πραγματικά έκπληκτοι με τα εντυπωσιακά μέγαρα που κοσμούν τους δρόμους της Στοκχόλμης… Μαγεύονται δε από τη γενικότερη ατμόσφαιρα που θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό.

Στοκχόλμη

Photo: Αρχείο Canva.com

Φυσικά δεν παραλείπουν να δοκιμάσουν τις σπεσιαλιτέ ενός εστιατορίου με ρεκόρ Γκίνες. Και για το φινάλε, φρονίζουν να επισκεφτούν τον ναό της γαστρονομίας στην Στοκχόλμη.

Μείνε  συντονισμένη!  Μιλάμε για ένα συναρπαστικό επεισόδιο με μαγευτικές «ΕΙΚΟΝΕΣ» από τον Τάσο Δούση, σήμερα Κυριακή στο OMEGA.

 

 

MadameLeFo
0