Στην Ikea τώρα, τα αρωματικά κεριά OSYNLIG

Στην Ikea τώρα, τα αρωματικά κεριά OSYNLIG… Ναι, συνολικά 13 συλλεκτικά αρωματικά κεριά δημιουργήθηκαν από τον πολυτελή οίκο αρωμάτων και μόδας Byredo αποκλειστικά για την Ιkea… Μάλιστα, έφθασαν στο κατάστημα και σε περιμένουν να ανακαλύψεις ποιο είναι το άρωμα του δικού σου σπιτιού… Εμείς στη MadameLefo θα σε καθοδηγήσουμε για να εντοπίσεις το σωστό αρωματικό μονοπάτι!

«Το άρωμα μπορεί να μας ταξιδέψει. Ο οσφρητικός βολβός είναι το κομμάτι του εγκέφαλου που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα που μας προκαλούν. Αυτό σημαίνει πως ο εγκέφαλός μας μπορεί να συγκρατήσει και να επαναφέρει μνήμες, μέσω της όσφρησης, σε δευτερόλεπτα. Είναι επίσης ένας από τους λόγους που αισθανόμαστε τόσο άνετα στο σπίτι μας και στα σπίτια των φίλων μας, επειδή έχουμε συνδέσει τους συγκεκριμένους χώρους με συγκεκριμένα θετικά συναισθήματα».

Δες εδώ το σχετικό βίντεο 

Αυτή η ιδέα ενέπνευσε τη συνεργασία της ΙΚΕΑ με τον Ben Gorham, ιδρυτή του πολυτελούς οίκου αρωμάτων και μόδας Byredo. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία της συλλεκτικής σειράς αρωματικών κεριών OSYNLIG, που σημαίνει «αόρατο» στα σουηδικά. Πρόκειται για μια συλλογή από 13 μοναδικά αρωματικά κεριά που έχουν δημιουργηθεί για να προκαλέσουν τις αισθήσεις σου να ανακαλύψουν αυτό που δεν περιγράφεται με λόγια… Από τη νοσταλγία του παρελθόντος, μέχρι τα όνειρα που κάνεις για το μέλλον… Και πάνω απ’ όλα, για να σε βοηθήσουν να νιώσεις κάθε χώρο του σπιτιού με όλες σου τις αισθήσεις.

Ποιό είναι το άρωμα του σπιτιού σου;

«Το άρωμα που έχει το σπίτι σου είναι πολύ ιδιαίτερο και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το πώς σε κάνει να νιώθεις όταν βρίσκεσαι στον χώρο σου. Ένα σπίτι δεν έχει να κάνει μόνο με τις πρακτικές και λειτουργικές του ανάγκες… Είναι ο χώρος που μαζεύεστε με την οικογένεια και τους φίλους σου… Είναι ο χώρος που δημιουργούνται αξέχαστες αναμνήσεις μέσα από αντικείμενα, ήχους, φως και αρώματα», αναφέρει ο Ben Gorham, ιδρυτής της Byredο.

Βασισμένη σε αυτό το σκεπτικό, η συλλεκτική σειρά OSYNLIG περιλαμβάνει 13 διαφορετικές προτάσεις αρωμάτων για να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σου. Η σειρά χωρίζεται σε 3 κατηγορίες – αρώματα με βάση τη φρεσκάδα, τα άνθη και το ξύλο… Και οι σχεδιαστές της σειράς τα έχουν επιμεληθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τις μυρωδιές που σου ταιριάζουν καλύτερα.

«Κάτι που είναι φύσει αόρατο όπως το άρωμα, χρειάζεται κάτι που να του δίνει υφή», λέει η Iina Vuorivirta, Σχεδιάστρια στην ΙΚΕΑ. Κάθε κερί OSYNLIG έχει τοποθετηθεί σε ένα μοναδικό κεραμικό δοχείο, περασμένο με βερνίκι δύο χρωμάτων, τα οποία εκπροσωπούν τα συστατικά των αρωμάτων του κάθε κεριού – από κυπαρίσσι με σύκο, μέχρι καπνό με μέλι.

Κάθε κεραμικό δοχείο περιλαμβάνει επίσης μια ειδική σήμανση σε σχήμα τριγώνου. Αυτή η σήμανση είναι μια αναφορά στις νότες… Οι νότες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι άνθρωποι κατανοούμε το άρωμα… σαν ένα συνδυασμό από νότες κορυφής (top notes) που γίνονται αντιληπτές πρώτα, νότες καρδιάς (middle notes) που έρχονται στη συνέχεια και διαρκούν περισσότερο, και νότες βάσης (base notes), οι οποίες σχηματίζουν το κάτω μέρος του τριγώνου και που παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αρώματος. Το δοχείο τους έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε όταν το κερί τελειώσει, να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά! Δοκίμασέ το για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων ή για τη διακόσμηση του χώρου σου.

Η συλλεκτική σειρά OSYNLIG με τα 13 μοναδικά αρωματικά κεριά της, είναι ήδη διαθέσιμη και σας περιμένει να την ανακαλύψετε στο κατάστημα ΙΚΕΑ Λευκωσία και στο IKEA.com.cy .

 Είσαι έτοιμη να γεμίσεις τον χώρο σου συναισθήματα;

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0