“Στιγμές ζωής, στιγμές Λαϊκού”, νέα εποχή για τον κυπριακό καφέ του Λαϊκού

Κάθε πρωί, χρόνια τώρα, απολαμβάνω το κλασικό, κυπριακό καφεδάκι μου… Στο γραφείο, μετά το γεύμα το μεσημέρι, στην ώρα του διαλείμματος, παρέα με τις κολλητές μου,  παραγγέλναμε πάντα τρία καφεδάκια! Έναν με ολίγη, έναν μέτριο, κι έναν βαρύγλυκο… για να γευόμαστε την κορυφαία γεύση και το άρωμα που του χαρίζει το καλύτερο χαρμάνι. Στιγμές αξέχαστες, στιγμές ζωής… Και πάντα, με καφέ του Λαϊκού, με χρυσό φακελάκι μάλιστα!

Φωτογραφίες: Αρχείο Καφές του Λαϊκού & Γιάννης Νησιώτης

Τελευταία έμαθα ότι ο αγαπημένος μου καφέ έγινε 70 χρόνων κι έτσι δεν έχασα την ευκαιρία να διεισδύσω στα φωτογραφικά αρχεία του και να μάθω λιγάκι παραπάνω για την ιστορία του.

70 χρόνια Καφές Λαϊκού

Και επειδή για όλα υπάρχει μια αιτία, αρκεί να σας πω ότι με αφορμή τα 70χρονα του αγαπημένου μου καφέ, έμαθα κάποια στοιχεία που έλειπαν από τις γνώσεις μου. Πρόσφατα λοιπόν, το Λαϊκό Καφεκοπτείο και η Laiko Cosmos Trading γιόρτασαν τα 70 χρόνια ζωής του Καφέ Λαϊκού, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Ένας καφές που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας και δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ο «Χρυσός Καφές της Κύπρου». Με την κορυφαία γεύση και το άρωμα που του χαρίζει το καλύτερο χαρμάνι της Κύπρου, ο Καφές Λαϊκού παραμένει από το 1948 ο αγαπημένος καφές των Κύπριων καταναλωτών. Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν την τέλεια ευκαιρία για κάλεσμα σε … «κυπριακό πρόγευμα»!

Κάντε κλικ για να δείτε το νέο διαφημιστικό του Καφέ του Λαϊκού

Στιγμές ζωής, στιγμές Λαϊκου.

Παρουσιάζουμε την νέα μας διαφήμιση…στιγμές ζωής, στιγμές Λαϊκου.#kafeslaikou #70years #stigmeslaikou #pantakaipantou

Posted by Kypriakos Kafes Laikou – Κυπριακός Καφές Λαϊκού on Friday, May 18, 2018

Βρέθηκα λοιπόν, στο Ίδρυμα Artos, όπου έγινε παρουσίαση σε ένα χώρο πλημμυρισμένο από το μοναδικό άρωμα του Καφέ Λαϊκού και ήταν διακοσμημένο με τα πρώτα συλλεκτικά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του…

Ταξίδι στο χρόνο

Και ταξιδέψαμε παρέα, πίσω στο χρόνο: από το πρώτο Καφεκοπτείο και το μπρούτζινο μπρίκι της γιαγιάς, μέχρι και τη ρετρό τηλεοπτική διαφήμισης του Καφέ Λαϊκού και το ηχητικό μήνυμα που ακουγόταν και όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Εκ μέρους της εταιρείας Laiko Cosmos Trading, ο Αντρέας Χατζηλάμπρου, Brand Manager του καφέ για 18 xρόνια, μας προετοίμασε για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ακούσαμε με ενδιαφέρον τους κ.κ. Γιάννο Βαλανίδη, Γενικό Διευθυντή του Λαϊκού Καφεκοπτείου και Λάμπρο Αργυρίδη, Υπεύθυνο Παραγωγής του Καφέ Λαϊκού.

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο καφές ολόχρονα…

Μοιράστηκαν μαζί μας την αγάπη τους για το brand, τη μοναδική εμπειρία τους σε σχέση με την παρασκευή του, και τα σημεία – σταθμούς στην ιστορία του, από … το όραμα «μιας χούφτας ανθρώπων» που συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1947 έως τη σημερινή, λαμπρή παρουσία του Καφέ Λαϊκού στην κορυφή της κυπριακής αγοράς.

Για χρόνια, η διαφημιστική καμπάνια έλεγε “Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο καφές ολόχρονα” ή “Ο καθένας στη δουλειά του, και το Λαϊκό Καφεκοπτείο στους καφέδες”, και το διαπιστώνουμε σε κάθε φωτογραφικό κλικ που μας εμπιστεύθηκε η εταιρεία.

Ξεχωριστή, συναισθηματικά επιφορτισμένη στιγμή, ήταν η αναφορά στα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο τόπος μας και τους εγκλωβισμένους που χρησιμοποιούσαν το πακέτο του Καφέ για να στείλουν ένα γράμμα στους αγαπημένους τους, κρυφά.

Η Πρέσβειρα του Καφέ Λαϊκού

Τέλος, οφείλω να ομολογήσω πως ενώ παλιότερα ο παραδιακός κυπριακός καφές ήταν το αγαπημένο ρόφημα των αντρών στο καφενείο, σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει… Η νέα γενιά συνεχίζει να απολαμβάνει το άρωμά του και όχι μόνον… Τρανό παράδειγμα η νεαρή ζωγράφος Μαρία Αριστείδου, η Πρέσβειρα του Καφέ Λαϊκού.  Η καλλιτέχνης έχει γίνει ευρύτατα γνωστή στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας για τους πίνακες της σαν πρώτη ύλη τον ψημένο καφέ Λαϊκού. Εμείς στη MadameLeFo την είχαμε ήδη φωτογραφήσει στις αρχές της άνοιξης και μας είχε διηγηθεί τη δική της ιστορία. Μια ιστορία που περνάει μέσα από ένα φλιτζανάκι καφέ του Λαϊκού…

Στην εκδήλωση του Καφέ του Λαϊκού η Μαρία περιέγραψε την ιδιαίτερη τεχνοτροπία που έχει δημιουργήσει για να ζωγραφίζει πορτρέτα, και όχι μόνον. Ασφαλώς, τα έργα της κοσμούσαν το ίδρυμα Artos κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και μίλησε με αισιοδοξία ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς που συνεχίζει την παράδοση των εβδομήντα χρόνων καταναλώνοντας φανατικά Καφέ Λαικού. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της παρουσίασης της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας του Καφέ Λαϊκού η οποία και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Φωτογραφία: Γιάννης Νησιώτης

H “οικογένεια” του Λαϊκού Καφεκοπτείου μάς ευχαρίστησε θερμά όλους όχι μόνο για την παρουσία μας στη ζεστή εκδήλωση, αλλά και για την υποστήριξη μας στον Χρυσό Καφέ Λαϊκού. Ο καφές που με πάθος, μεράκι και υπερηφάνεια παρασκευάζεται για 70 χρόνια δημιουργώντας μοναδικές στιγμές για τον καθένα μας… Στιγμές ζωής, στιγμές Λαϊκού.

More info

www.facebook.com/KAFESLAIKOU/

http://www.laikocosmos.com/

Μάθετε περισσότερα για την Μαρία Αριστείδου, την “Πρέσβειρα” του Καφέ Λαϊκού κάνοντας κλικ εδώ 

Οι πεταλούδες της άνοιξης απογειώνονται από ένα φλιτζανάκι του καφέ

 

MadameLeFo