Ψυχική Υγεία & Social Media: Συζήτηση για το τι νιώθεις

Ψυχική Υγεία των Νέων και Social Media… Στην εποχή του «φαίνεσθαι» αναπτύσσεται μια συζήτηση για το πώς νιώθεις που “εκτίθεσαι” στα social media… Αλήθεια, εσύ νιώθεις ικανοποιημένη; Πάμε παρακάτω για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες… 

Ψυχική Υγεία

Photo Credits: Anrita1705 από το Pixabay

Στο κινητό ή στο laptop σου οι διαδικτυακές τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν αδιαμφισβήτητα πολλά οφέλη. Και επιπλέον αποτελούν χρήσιμα εργαλεία στη ζωή μας, διευκολύνοντας τη σύνδεση και επαφή μεταξύ των ατόμων, βοηθώντας στην ανταλλαγή ιδεών αλλά και στην online εκμάθηση.

Πώς επικοινωνούμε και πώς αλληλεπιδρούμε;

Ψυχική Υγεία

Photo Credits: William Iven από το Pixabay

Ωστόσο, ποιός είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε και αλληλεπιδρούμε; Η αλήθεια είναι ότι έχει επηρεαστεί με την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης των social media και της δυνατότητας συνδεσιμότητας με εικονικά δίκτυα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ταυτόχρονα και αναπόφευκτα, αυξάνεται και η συνδεσιμότητα με ένα εικονικό alter ego ή συμπληρωματικό ‘avatar’ του εαυτού μας, το οποίο πολλές φορές ακροβατεί και παρεισφρέει μεταξύ της πραγματικής και εικονικής πραγματικότητας που πλάθουμε και βιώνουμε.

Τα social media επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία; 

Photo Credits: Moose Photos από το Pexels

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), διοργανώνει ζωντανή συζήτηση για το πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία.

  • Μπορεί η αυτοεκτίμηση μας να μετρηθεί με το πόσους followers έχουμε;
  • Τα like τονώνουν το ναρκισσισμό μας;
  • Πόσο φίλοι μας είναι οι FB friends;
  • Πόση πίεση νιώθουμε να συντηρούμε μια κατασκευασμένη εικόνα ευτυχίας στις σελίδες μας;
  • Κατά πόσο η εικόνα που προβάλλουμε στο Instagram, ανταποκρίνεται στον πραγματικό εαυτό μας;

Σε αυτά και άλλα πολλά, θα επικεντρωθεί η ανοικτή συζήτηση, με κύριους ομιλητές την Γιώτα Στύλου, Ψυχολόγο στα Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης του ΟΝΕΚ και τον Παναγιώτη Σταυρινίδη, Καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Learn more

Ψυχική Υγεία

Photo Credits: Andrea Piacquadio από το Pexels

Η συζήτηση θα διεξαχθεί ζωντανά, με τις δικές σας παρεμβάσεις και ερωτήσεις, στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας στο Facebook στο πλαίσιο του podcast του Οργανισμού Νεολαίας, #YouthCast, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 20:00.

Facebook.com/OrganismosNeolaiasKyprou

#YouthCast

Ψυχική Υγεία

 

MadameLeFo
0