Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα

Τώρα μπορείς: Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα… Μ’ αυτό το σύνθημα άρχισε ένας πρωτότυπος Διαγωνισμός Μαγειρικής, που διοργανώνεται από τον ΠΑΣΥΚΑΦ και την Universal Life. Σκοπός τους; Απλά, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή μας για τους γαστρεντερικούς καρκίνους.

Σε πρόσφατη διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Ακρόπολη, η Universal Life και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) ανακοίνωσαν την έναρξη του διαδικτυακού διαγωνισμού μαγειρικής «Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα». Ο διαγωνισμός έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τους γαστρεντερικούς καρκίνους.

Πώς θα συμμετάσχεις; 

Μαγείρεψε υγιεινά

Εάν λατρεύεις τη μαγειρική, τώρα μπορείς να έχεις μια μοναδική εμπειρία! Διάλεξε τα αγαπημένα σου υλικά, μαγείρεψε και καταχώρισε τη συνταγή σου! Πώς; Η διαδικασία συμμετοχής στον πρωτοποριακό και ενημερωτικό αυτό «ταξίδι μαγειρικής» είναι ιδιαίτερα απλή. Θα μπεις στην ιστοσελίδα www.cookyourhealth.com.cy και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες για να συμμετάσχεις (μέχρι τις 18 Μαρτίου) στο διαγωνισμό με μία δική σου συνταγή. Και θα έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις πλούσια δώρα. Όλες οι συνταγές που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από επιλεγμένους μάγειρες και διατροφολόγους. Η αξιολόγηση της συνταγής και η βαθμολόγησή της στην 1η φάση (στάδιο συμμετοχής) θα γίνει από τους σεφ Κυριάκο Φώκου, Νικόλα Κωνσταντίνου και Θεόδωρο Ελευθερίου.  Μαγείρεψε υγιεινάΟι 8 φιναλίστ θα προσκληθούν να μαγειρέψουν τα πιάτα τους για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Τότε θα μπορεί να ψηφίσει και το κοινό, επιλέγοντας μαζί με την κριτική επιτροπή τις 3 καλύτερες υγιεινές συνταγές.

Αντιμετώπιση Γαστρεντερικών Καρκίνων

Μαγείρεψε υγιεινάΗ πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Άννα Αχιλλεούδη ευχαρίστησε θερμά την Universal Life για την αμέριστη στήριξη στη διοργάνωση ενός τόσο πρωτοποριακού διαγωνισμού. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων «αλθέα», αποστολή της οποίας είναι η μείωση των νέων περιστατικών των συγκεκριμένων μορφών καρκίνου στην Κύπρο. Παράλληλα, τόνισε ότι η υγιεινή διατροφή ανήκει στους σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των γαστρεντερικών καρκίνων. Ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για τη δημιουργία της εκστρατείας, προσκάλεσε όλους να συμμετέχουν στο “cook your health” και ευχήθηκε όπως δούμε όσο το δυνατό περισσότερες μοναδικές υγιεινές συνταγές μέσα από το διαγωνισμό.

Δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Μαγείρεψε υγιεινάΑπό την Universal Life η κ. Αιμιλία Ορφανίδου εξέφρασε την χαρά και την περηφάνια της Εταιρείας που συνέβαλε στη διοργάνωση αυτού του πρωτότυπου διαγωνισμού υγιεινής μαγειρικής. Όπως δήλωσε η κ. Ορφανίδου, η Universal Life, ως διαχρονικός χορηγός του ΠΑΣΥΚΑΦ, αγκάλιασε αμέσως την προσπάθεια, αφού η υγεία αποτελεί διαχρονικά το επίκεντρο των δράσεων της Universal Life σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.  Η κ. Ορφανίδου ανέφερε ότι η Universal Life παραμένει πιστή στη δέσμευση πού ανέλαβε να ενισχύσει τις προσπάθειες της «αλθέα» και του ΠΑΣΥΚΑΦ στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα θέματα πρόληψης. Γι’ αυτό και αποδέχθηκε την χορηγία του διαγωνισμού, ως μια έμπρακτη προσπάθεια προβολής της υιοθέτησης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Στο τέλος της εκστρατείας, θα εκδοθεί και θα διατεθεί προς πώληση ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές των φιναλίστ του διαγωνισμού. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη φροντίδα και την ενίσχυση ατόμων που πάσχουν από κάποια μορφή γαστρεντερικού καρκίνου.

More info

Το διαγωνισμό «Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα», στηρίζουν επίσης ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ, η TOP KINISIS, το ξενοδοχείο Aphrodite Hills Atlantica και το Intercollege.

 

 

MadameLeFo
0