Κύπρος και Ελλάδα ανάμεσα στους νικητές της ΙΚΕΑ

Oλοκληρώθηε ο 5ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής Λούτρινων Παιχνιδιών ΙΚΕΑ, μέρος της καμπάνιας ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ για καλό σκοπό, που διοργανώνεται από την ΙΚΕΑ… Και τα νέα είναι ευχάριστα! Ένα εντεκάχρονο κορίτσι από την Κύπρο και ένα εννιάχρονο αγόρι από την Ελλάδα είναι ανάμεσα στους νικητές. Συγχαρητήρια παιδιά, ας το γιορτάσουμε κι ας δούμε τι δημιούργησαν οι νικητές. 

Θυμάστε τι σας λέγαμε στις αρχές Νοεμβρίου για τα παιδιά που θα ζωγράφιζαν στην ΙΚΕΑ; Ε, λοιπόν, φέτος ήταν η 5η συνεχής χρονιά, που παιδιά από όλον τον κόσμο συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ζωγραφίζοντας το παιχνίδι των ονείρων τους. Και όλα ήλπιζαν η ζωγραφιά τους να μεταμορφωθεί σε πραγματικό λούτρινο παιχνίδι. Φέτος, όμως, έσπασαν ρεκόρ οι συμμετοχές! Ανάμεσα στα 87.000 παιδικά έργα τέχνης που συγκεντρώθηκαν από την ΙΚΕΑ, δυο δικά μας παιδιά, η η 11χρονη Ριάνα από την Κύπρο και ο 9χρονος Θωμάς από την Ελλάδα, καθώς και άλλα 4 παιδιά θα δουν τις δημιουργίες τους να προστίθενται στη νέα συλλεκτική σειρά  SAGOSKATT, το Φθινόπωρο του 2019.

Ο Bodil Fritjofsson, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Προϊόντων στο Παιδικό IKEA, δήλωσε: «Όπως κάθε χρονιά, η απόφαση δεν είναι εύκολη, γιατί υπάρχουν τόσες υπέροχες, όμορφες και δημιουργικές ζωγραφιές! Για να επιλέξουμε, κοιτάμε βασικά πράγματα, όπως η μοναδικότητα της ζωγραφιάς, τι θα μπορούσε να προσφέρει το λούτρινο παιχνίδι, τι αντιπροσωπεύει για τα παιδιά, και εάν είναι εφικτό να κατασκευαστεί. Έτσι καταλήγουμε σε μια δυνατή επιλογή σχεδίων που μαζί συνθέτουν μια υπεροχή συλλογή. Αυτό που ξεχώρισε φέτος, όπως και κάθε χρονιά ήταν η δημιουργικότητα, αφού υπήρχαν τόσες μοναδικά υπέροχες ζωγραφιές!»

Οι νικητές ΙΚΕΑ 

Οι νικητές που ξεχώρισαν με τη φαντασία και τη μοναδικότητα των συμμετοχών τους  και έλαβαν τα ακόλουθα θετικά σχόλια της κριτικής επιτροπής είναι οι :

Ριάνα, 11 χρονών, Κύπρος«Αυτό το περίεργο ρομπότ είναι τόσο συναρπαστικό! Ένας υπέροχος συνδυασμός λούτρινου παιχνιδιού και τεχνολογίας με ένα φανταστικό τρόπο. Και ταυτόχρονα παραμένει τόσο φιλικό και έτοιμο για αγκαλιές»

Θωμάς, 9 χρονών, Ελλάδα«Πιστεύουμε ότι αυτό το μπλε τερατάκι είναι απλά αξιολάτρευτο, σχεδόν μας φωνάζει – Γειά σου! Σε αγαπώ!»

 Claudia, 6 χρονών, Κανάριες Νήσοι «Αυτή η ψηλή, κίτρινη καμηλοπάρδαλη, με ουρά στα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι τόσο συμπαθητική. Αυτό το λούτρινο παιχνίδι θα γίνει ένας καλός φίλος για πολλά παιδιά».

Darren Wing Hei, 5 χρονών, Χονγκ Κονγκ, Κίνα

«Νιώθεις ότι φέρνει το ουράνιο τόξο από τον ουρανό στη γη. Τρυφερό και μαλακό με ζεστές κάλτσες».

Noor, 7 χρονών, Ιορδανία

«Μεγάλα, αγαπησιάρικα μάτια και απαλά, χνουδωτά αυτιά. Αυτό το μικρό ποντίκι θα κάνει κάθε παιδί να χαμογελάσει με τα χαρούμενα ματάκια του και το μπουκέτο με μπαλόνια». 

 Kilian, 9 χρονών, Γερμανία

« Ένα πολύ φιλικό και χαρούμενο λούτρινο τερατάκι που βγάζει τη ροζ γλωσσίτσα του έξω. Είναι πάντα έτοιμο για μία μεγάλη αγκαλιά!»  

To έχουμε με τις νικήτριες στην ΙΚΕΑ

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζει η ζωγραφιά ενός παιδιού από την Κύπρο. Το 2016, στον αντίστοιχο Διαγωνισμό, ανάμεσα σε περισσότερες από 800 ζωγραφιές από όλο τον κόσμο, η κριτική επιτροπή της ΙΚΕΑ στη Σουηδία επέλεξε δέκα τυχερούς νικητές, ανάμεσά τους και τη ζωγραφιά της 6χρονης Στέλλας από τη Μοσφιλωτή! Το χαριτωμένο, ροζουλί φλαμίγκο της Στέλλας, καθώς και όλες οι νέες δημιουργίες των παιδιών κατασκευάστηκαν σε λούτρινα παιχνίδια.

ΙΚΕΑ ζούμε μαζί!

More info

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία

«ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ»

κάντε κλικ πιο κάτω 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για καλό σκοπό