IKEA & ύπνος: Βρες τους καλύτερους σύμμαχους σου

IKEA & ύπνος… Ναι, ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός… Για τη σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά και για την ομορφιά μας. Κι επειδή η ΙΚΕΑ πιστεύει στη δύναμη του ύπνου, μάς προσφέρει ένα χέρι βοήθειας… Έτσι θα βρούμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες μας, για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για έναν ποιοτικό ύπνο. Πάμε να δούμε μαζί ποιοί είναι οι βασικότεροι παράγοντες και τι μπορείς να κάνεις για να κοιμάσαι καλά… 

IKEA & ύπνος

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου… Παρόλα αυτά, οι βασικότεροι και σημαντικότεροι είναι η άνεση, η θερμοκρασία και το φως. Κάνε scrool πιο κάτω και θα μάθεις όλα όσα θα σου προσφέρουν τον πιο απολαυστικό και ποιοτικότερο ύπνο.

IKEA & ύπνος: Άνετο κρεβάτι & σωστό στρώμα! 

IKEA & ύπνος

Το στρώμα είναι το πρώτο βήμα για έναν καλό ύπνο! Και η άνεση είναι το κλειδί για έναν ποιοτικό ύπνο. Όσο πιο άνετα νιώθουμε στο κρεβάτι μας, τόσο πιο καλά κοιμόμαστε. Το κατάλληλο κρεβάτι μάς βοηθά να ξυπνάμε ήρεμοι και ξεκούραστοι. Στην ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ υπάρχουν Σχεδιαστικά Προγράμματα, Σχεδιαστής Κρεβατιού και Οδηγός Άνεσης, που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις εύκολα το ιδανικό κρεβάτι, το κατάλληλο στρώμα, μαξιλάρι και πάπλωμα και να απολαμβάνεις πάντα έναν ξεκούραστο ύπνο βάσει των αναγκών σου.

IKEA & ύπνος

Το καλύτερο στρώμα είναι αυτό που ταιριάζει στις συνήθειες του ύπνου σου, γιατί ο καθένας προτιμά μία συγκεκριμένη στάση ύπνου και νιώθει καλύτερα σ’ ένα συγκεκριμένο επίπεδο θερμοκρασίας. Στην ΙΚΕΑ θα ανακαλύψεις πολλές επιλογές στρωμάτων, όπως στρώματα αφρού ή ελατηρίων ή συνδυασμό των δύο.

Τα στρώματα με ελατήρια, προσφέρουν τη σωστή στήριξη κατανέμοντας το βάρος του σώματος και, παράλληλα, επειδή ο αέρας κυκλοφορεί, δεν ζεσταίνεσαι το βράδυ και τίποτα δεν διακόπτει τον ύπνο σου.

IKEA & ύπνος Τα στρώματα αφρού είναι μία ακόμα καλή επιλογή, καθώς, δίνουν τη στήριξη που χρειάζεσαι, ισιώνουν τη σπονδυλική σου στήλη και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στους μυς, στα χέρια και τον αυχένα για περισσότερη χαλάρωση.

Επίσης, η συλλογή στρωμάτων ΙΚΕΑ περιλαμβάνει στρώματα αφρού μνήμης… Ναι, στρώματα αφρού μνήμης… Αυτά τα στρώματα αγκαλιάζουν το σώμα και προσαρμόζονται στο σχήμα του και έτσι σε ανακουφίζουν από την πίεση.

IKEA & ύπνος: Βρες το μαξιλάρι σου και μάθε τον ρόλο του…

IKEA & ύπνος

Ένας από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σου είναι και το μαξιλάρι. Επίλεξε ένα μαξιλάρι που συνεχίζει τη φυσική γραμμή της σπονδυλικής  στήλης, από το κάτω μέρος της πλάτης μας μέχρι το κεφάλι. Η κακή στάση ύπνου μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, αν το μαξιλάρι είναι πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό.

Είτε κοιμάσαι ανάσκελα, είτε στο πλάι, είτε μπρούμυτα ή αν αλλάζεις θέση πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ΙΚΕΑ παρέχει εργονομικά μαξιλάρια σε πολλά σχήματα και μεγέθη που ανταποκρίνονται στις προσωπικές σου ανάγκες, έτσι ώστε να απολαμβάνεις ένα άνετο ύπνο και να ξυπνάς αναζωογονημένη.

IKEA & ύπνος: Τακτοποίηση & σωστή οργάνωση δωματίου

Το υπνοδωμάτιο πολλές φορές είναι το καταφύγιό σου. Όσο πιο οργανωμένο είναι, τόσο πιο εύκολα θα χαλαρώσεις και θα κοιμηθείς. Γι’ αυτό, καλό είναι να επιλέγεις αξεσουάρ και προϊόντα οργάνωσης για να καλύψεις τις αποθηκευτικές σου ανάγκες.

Επίσης, στην ΙΚΕΑ θα ανακαλύψεις μια μεγάλη συλλογή συνθέσεων αποθήκευσης. Ντουλάπες και πρωτότυπες λύσεις για να έχεις τακτοποιημένα τα ρούχα και όλα τα αντικείμενά σου.

Μπορείς επίσης να βρεις και κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους. Αυτά είναι ιδανικά για μικρά δωμάτια, γιατί  σχεδιάστηκαν γιαε να αξιοποιούν όλο τον διαθέσιμο χώρο για αποθήκευση. Και το σημαντικότερο; Αυτά τα κρεβάτια υπάρχουν σε όλα τα μεγέθη.

IKEA & ύπνος: Ιδανικός φωτισμός

IKEA & ύπνοςΑν δεν το ξέρεις ακόμη και ο φωτισμός στο υπνοδωμάτιό σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σου. Για παράδειγμα, οι κουρτίνες συσκότισης και τα στόρια βοηθούν στο να δημιουργήσεις το επιθυμητό περιβάλλον χαλάρωσης.

Επιπρόσθετα, στις συλλογές της ΙΚΕΑ υπάρχει κουρτίνα που καθαρίζει τον αέρα μέσα στο σπίτι… Ναι! Αυτή η κουρτίνα αντλεί ενέργεια από το φυσικό φως και μετατρέπει τον μολυσμένο αέρα σε καθαρό. Έχει μια ειδική επίστρωση που φιλτράρει τον αέρα… Μιλάμε για ένα νέο κι απλό τρόπο να καθαρίσεις τον αέρα στο σπίτι σου.

Σε περίπτωση που το φως, σου είναι απαραίτητο για να κοιμηθείς, ένα φωτιστικό δαπέδου είναι η ιδανικότερη λύση για να βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι σου. Για τους λάτρεις της ευκολίας και της τεχνολογίας, υπάρχουν τα προϊόντα «έξυπνου» φωτισμού, τα οποία είναι εύκολα στην τοποθέτηση και στη χρήση τους. Πρόκειται για προϊόντα με ασύρματο φωτισμό που μπορείς να ενεργοποιήσεις και να απενεργοποιήσεις ή ακόμα και να αυξομειώσεις την ένταση και να προσαρμόσεις το χρώμα του φωτός από το κρεβάτι σου.IKEA & ύπνος

IKEA & ύπνος: Κατάλληλη θερμοκρασία

Ακόμα και η θερμοκρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά κοιμάσαι… Και όχι μόνο επειδή μπορεί να ζεσταθείς ή να κρυώσεις στο κρεβάτι. Όποια κι αν είναι η θερμοκρασία προτίμησής σου, το να διατηρείς το σώμα σου σε μία σταθερή θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, είναι ζωτικής σημασίας για έναν ποιοτικό ύπνο. Αυτό μπορείς να το πετύχεις με επιλογή παπλώματος που επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει…

IKEA & ύπνοςΓια παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις ένα πάπλωμα το οποίο περιέχει ίνες lyocell που απορροφά την υγρασία και παρέχει το ιδανικό επίπεδο θερμότητας όλο τον χρόνο. Η ΙΚΕΑ περιλαμβάνει παπλώματα για όλες τις εποχές, ελαφριά και δροσερά, πιο ζεστά ή μέτρια ζεστά, που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες σου. Μπορεί να μην το σκέφτηκες ποτέ, αλλά ακόμη και η επιλογή απαλών υφασμάτων, είναι μία καλή λύση προκειμένου να εξασφαλίσεις έναν πιο άνετο ύπνο.

IKEA & ύπνος

Το λινό ύφασμα για παράδειγμα, βοηθά το σώμα να διατηρήσει ομοιόμορφη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας… Κι αυτό, γιατί το λινό «αναπνέει» και απορροφά την υγρασία. Επίσης, ένα εργονομικό μαξιλάρι με δροσιστικό τζελ βοηθά στη διατήρηση ομοιόμορφης θερμοκρασίας και προσφέρει μια δροσερή, ευχάριστη επιφάνεια ύπνου.

IKEA ύπνος

Η ξεκούραση και ο καλός ύπνος θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας. Καιρός είναι να υιοθετήσουμε κάποιες βασικές καλές συνήθειες… Κι έτσι θα χαρίσουμε στον εαυτό μας το πολύτιμο δώρο του ύπνου… Ας προσφέρουμε λοιπόν, τη φροντίδα που μας αξίζει για μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι για εμάς και τους αγαπημένους μας.

IKEA & ύπνος

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0