Γνωριμία με το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά

Τα ταλαντούχα παιδιά σας έχουν εξαιρετικές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για μάθηση; Τότε, αυτή η είδηση τα αφορά… Το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά (CTY) του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα και τα παιδιά σας μπορούν να συμμετάσχουν. Πώς; Μάθετε σήμερα όλες τις σχετικές πληροφορίες. 

Ταλαντούχα Παιδιά

Το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά/Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Ταλαντούχα ΠαιδιάΦέτος, η Ημέρα Γνωριμίας για μαθητές από την Κύπρο, της Ε’ Δημοτικού έως και της Γ’ Γυμνασίου, πραγματοποιείται στην Αγγλική Σχολή  (The English School), στη Λευκωσία, το ερχόμενο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, με την ευγενική χορηγία της Lidl Cyprus και είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται αύριο Δευτέρα, 26/11/2018. Γι’ αυτό βιαστείτε… Συμπληρώστε τώρα την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στο www.anatolia.edu.gr/ctyeventcyprus 

Τι είναι το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά

Ταλαντούχα ΠαιδιάΤο CTY Greece/ Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο CTY Greece προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο κάνοντας κλικ πιο κάτω

Τα προγράμματα είναι θερινά, διαρκούν τρεις εβδομάδες, διαδικτυακά (online), και Σαββατοκύριακα. Για να συμμετέχει ένας μαθητής σ’ αυτά τα προγράμματα πρέπει να περάσει ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις, για τις οποίες δεν χρειάζεται προετοιμασία. Φέτος οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν στις 9 Φεβρουαρίου 2019 στη Λευκωσία και στις 10 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό.

Ταλαντούχα ΠαιδιάΚατά την Ημέρα Γνωριμίας το ερχόμενο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, οι μαθητές θα πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα που προσφέρονται στο CTY Greece και θα εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης. Οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τέσσερα μαθήματα:

  • «Από το μηδέν ως το άπειρο» (στα ελληνικά) για μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ Δημοτικού.
  • «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» (στα ελληνικά) για μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού.
  • «Κρυπτολογία» και «Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά» (στα αγγλικά) για τους μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου.

Ταλαντούχα Παιδιά

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece, και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσουν τον τρόπο εκμάθησης σ’ αυτό το ξεχωριστό πρόγραμμα.

Ταλαντούχα ΠαιδιάΗ συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στο www.anatolia.edu.gr/ctyeventcyprus 

Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων, θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων για να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του CTY Greece.

Υποτροφίες και για μαθητές από την Κύπρο

Ταλαντούχα ΠαιδιάΑπό το 2013 και μέχρι σήμερα 489 μαθητές από την Κύπρο έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του Κέντρου, ενώ 88 μαθητές παρακολούθησαν τα προγράμματά του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Από αυτούς, 50 μαθητές συμμετείχαν στα θερινά προγράμματα και σε 22 παιδιά χορηγήθηκαν υποτροφίες. To CTY Greece εξασφάλισε από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα με βάση την απόδοση στις εξετάσεις του CTY Greece και τα οικονομικά κριτήρια.

Ταλαντούχα ΠαιδιάΗ Lidl Cyprus, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το CTY Greece προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας 40.000 ευρώ που καλύπτουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο για τα θερινά προγράμματα του CTY Greece. Ταλαντούχα ΠαιδιάΕνημερωτικά, θα σας αναφέρουμε ότι για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr/el

Ταλαντούχα Παιδιά

 

More info

Δωρητής του προγράμματος στην Κύπρο είναι η Lidl Cyprus. Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0