Για 44η χρονιά η Πορεία Χριστοδούλας στις 14 Απριλίου

Η 44η Πορεία Χριστοδούλας διοργανώνεται και φέτος από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου. Με σύνθημα “Στη Μάχη Ενάντια στον καρκίνο”, η πορεία πραγματοποιείται την Κυριακή, 14 Απριλίου, στις 10:30 π.μ. σε όλες τις πόλεις. Επιπλέον, στις 11 Απριλίου 2019, θα διεξαχθεί οδικός έρανος.

Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και Τράπεζα Κύπρου ρίχνονται για μια ακόμη χρονιά στη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Σε πρόσφατη διάσκεψη Τύπου, ο πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, δρ Αδάμος Αδάμου, εξήγησε: «Η Πορεία Χριστοδούλας εδραιώθηκε ως η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης  προς όλους όσους έχει αγγίξει ο καρκίνος. Είναι όμως και μία από τις κύριες πηγές εσόδων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Οι πόροι που συλλέγονται μας επιτρέπουν να λειτουργούμε και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας. Υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους».

Στο μεταξύ, ο δρ. Αδάμου επεσήμανε ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτείται από ένα μεγάλο εγχείρημα του Συνδέσμου. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Προστίθενται δηλαδή, 10 επιπλέον δωμάτια στο Κέντρο, και άλλοι χώροι εξυπηρέτησης ασθενών. Σε λίγους μήνες, η “νέα Αροδαφνούσα” θα δεχθεί ασθενείς, σε ένα υπερσύγχρονο χώρο με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα και προδιαγραφές.

 Πορεία Χριστοδούλας & Τράπεζα Κύπρου  

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, δρ Χριστάκης Πατσαλίδης, αναφέρθηκε στη δυναμική συμμετοχή της Τράπεζας στη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση της χρονιάς. «Για την Πορεία Χριστοδούλας οι εθελοντές – μέλη του προσωπικού μας, όπως κάθε χρόνο, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για τη συγκέντρωση χρημάτων για στήριξη των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου».

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου, αναφέρθηκε στη μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνεται στη Λευκωσία. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, την ημέρα της Πορείας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου, δίπλα από το πάρκο Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 μ.μ. Θα συμπεριλαμβάνει φαγητό, ποτό, παιγνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, τουρνουά futsal, Kids Run In Colour, μουσική και χορό. Η κ. Ιωαννίδου επίσης ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές που συμβάλλουν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ με τη συμμετοχή του Μίλαν Τραΐκοβιτς κάνοντας κλικ εδώ

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Μίλαν Τραΐκοβιτς, τον χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης, που δέχθηκε αφιλοκερδώς την πρόσκληση της Τράπεζας για συμμετοχή, ως guest star, στο διαφημιστικό σποτ της Πορείας Χριστοδούλας. Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς με τη σειρά του ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου και δήλωσε ότι είναι τιμή του να συμμετέχει κι αυτός στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Για την ιστορία… 

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη πορεία Χριστοδούλας οργανώθηκε το 1976, με σκοπό την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου για να λειτουργήσει την «Αροδαφνούσα». Τότε, ήταν το μοναδικό ολοκληρωμένο Κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας που λειτουργούσε στην Κύπρο. Ο σκοπός «επιτεύχθηκε και τον Οκτώβριο του 1976 η «Αροδαφνούσα» δέχθηκε τους πρώτους καρκινοπαθείς.

More info 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stimaxi.com.cy ενώ μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τους πιο κάτω τρόπους:

  • Ηλεκτρονικές εισφορές στο www.stimaxi.com.cy
  • Μέσω Quick-Pay application της Τράπεζας Κύπρου με τον κωδικό DON-967073
  • Μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.