Black Friday: Πως θα κάνεις τις πιο έξυπνες αγορές

Συνηθίζεις κάθε χρόνο να αγοράζεις τα απαραίτητα κατά τη διάρκεια του Black Friday… Ωστόσο, ορισμένες συμβουλές είναι πάντα χρήσιμες για να μην πέσεις σε… παγίδες. Λίγες μέρες πριν τη πολυαναμενόμενη ημέρα σου δίνουμε τα tips που θα σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς τις καλύτερες προσφορές και να κάνεις πραγματικά έξυπνες αγορές…

Άρχισε να κατασκοπεύεις από πριν: Δημιούργησε μια λίστα με τα προϊόντα που σκοπεύεις να αγοράσεις. Ερεύνησε τις τιμές τους πριν από το Black Friday για να είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για πραγματική έκπτωση.

Παρακολούθησε τις προσφορές προκαταρκτικά: Οι εταιρείες συνήθως δημοσιεύουν τις προσφορές τους πριν από την ημέρα του Black Friday. Μελέτησε τις προσφορές εκ των προτέρων για να αποφασίσεις τις αγορές σου.Δώσε σημασία στα πακέτα: Ορισμένα καταστήματα προσφέρουν πακέτα προϊόντων με ελκυστικές εκπτώσεις. Εάν σκοπεύεις να αγοράσεις πολλά προϊόντα από το ίδιο κατάστημα, αξιολόγησε αν υπάρχουν πακέτα που θα είναι πιο οικονομικά.

Κάνε χρήση κουπονιών: Έλεγξε κουπόνια εκπτώσεων προτού ολοκληρώσεις τις αγορές σου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείς να εξοικονομήσεις ακόμα περισσότερα χρήματα.Παρακολούθησε τα social media: Οι εταιρείες συχνά ανακοινώνουν ειδικές προσφορές μέσω των κοινωνικών μέσων. Ακολούθησε τους λογαριασμούς των αγαπημένων σου εταιρειών για να μην χάσεις καμία προσφορά.

Φρόντισε να προετοιμαστείς για τις online αγορές: Εάν προτιμάς τις online αγορές, καλό είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις λογαριασμό στα καταστήματα απ’ όπου σκοπεύεις να κάνεις αγορές. Αυτό θα σου επιτρέψει να ολοκληρώσεις τις αγορές σου γρηγορότερα.Και να θυμάσαι: Η σωστή προετοιμασία μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις έξυπνες αγορές και να εξοικονομήσεις χρήματα. Καλές αγορές!

Τι να αγοράσεις; 

Η επιλογή του τι να αγοράσεις κατά τη διάρκεια του Black Friday εξαρτάται από τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σου. Ωστόσο, εδώ θα σου δώσουμε μερικές ιδέες για δημοφιλείς κατηγορίες προϊόντων που συνήθως έχουν καλές προσφορές κατά τη διάρκεια του Black Friday:

Ηλεκτρονικά: Τηλεοράσεις, φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ακουστικά και φωτογραφικές μηχανές είναι συνήθως σε προσφορά.Ηλεκτρονικά παιχνίδια και κονσόλες: Αν είσαι gamer, το Black Friday είναι κατάλληλη περίοδος για αγορά νέων παιχνιδιών ή αναβαθμίσεων για τις κονσόλες σου.

Έπιπλα και είδη διακόσμησης: Εάν ψάχνεις για έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα, το Black Friday είναι μια καλή περίοδος για να βρεις τις πιο ενδιαφέρουσες προσφορές.

Οικιακές συσκευές: Σκέψου να ανανεώσεις τις ηλεκτρικές συσκευές σου, π.χ. ηλεκτρικές σκούπες, φούρνους, πλυντήρια ρούχων και άλλες οικιακές συσκευές.Ρούχα και παπούτσια: Ορισμένα από τα μεγάλα καταστήματα μόδας προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Fitness και είδη υγείας: Σκέψου να αγοράσεις κάποιες έξυπνες συσκευές υγείας, όπως fitness trackers, ηλεκτρονικές ζυγαριές ή εξοπλισμό άσκησης.Και τα καλλυντικά σου, εννοείται! Προτείνουμε να εστιάσεις σε προϊόντα που πραγματικά χρειάζεσαι ή που είναι επίκαιρα για σένα και την οικογένειά σου. Επίσης, να θυμάσαι ότι πρέπει να ελέγξεις τις προσφορές προκαταρκτικά και να συγκρίνεις τις τιμές για να βεβαιωθείς ότι πρόκειται για πραγματική έκπτωση.

Και λίγο story για το Black Friday  

Το “Black Friday” έχει πολλές πιθανές καταγωγές, και υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την προέλευση του όρου. Η πιο διαδεδομένη ιστορία συνδέει το Black Friday με την αμερικανική παράδοση των αγορών μετά το Thanksgiving, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τη δεκαετία του 1960 ο όρος “Black Friday” άρχισε να χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους στη Φιλαδέλφεια για να περιγράψουν την έναρξη της περιόδου των αγορών για τα Χριστούγεννα. Η φράση αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να περιγράψουν την χαοτική κυκλοφορία και τα πλήθη κόσμου στα καταστήματα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving).Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πρώτες αναφορές του “Black Friday” σχετίζονταν με τον όγκο της κυκλοφορίας και τον ενδεχόμενο χάος, και όχι με την κερδοσκοπία ή τα κέρδη των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, ο όρος εξελίχθηκε για να σημαίνει την ημέρα που οι εμπόροι αρχίζουν να έχουν κέρδη και να εξοφλούν τα χρέη τους, γιατί η αυξημένη κυκλοφορία και οι προσφορές οδηγούν σε μεγάλες πωλήσεις. Σήμερα, το Black Friday έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες ημέρες αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες χώρες, και στον τόπο μας, με τις επιχειρήσεις να προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές στους καταναλωτές.

Εμείς δεν έχουμε παρά να σου ευχηθούμε να βρεις εξαιρετικές προσφορές και να κάνεις τις πιο συμφέρουσες αγορές κατά τη διάρκεια του Black Friday!

 

Μάθε περισσότερα για το story Black Friday κάνοντας κλικ εδώ

Η Black Friday έχει τη δική της… ιστορία

 

MadameLeFo