Ο Covid-19 βάζει “φρένο” στις εβδομάδες μόδας 

Η διεθνής μόδα μετράει απώλειες… Ο κόσμος συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα προστασίας, και βρίσκεται σε καραντίνα -χωρίς να διαφαίνεται ο τερματισμός τους -σε μια προσπάθεια να μετριάσει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωναϊού. Έτσι, οι ιθύνοντες του προγραμματισμού των fashion shows για το καλοκαίρι στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη, αποφάσισαν να τα ακυρώσουν ή να μεταθέσουν τις ημερομηνίες τους.

Covid-19

Από το show του ιταλικού οίκου Fendi Men’s Fall 2020 στο Μιλάνο. Photo Credits: The Impression

Η επίδραση του Covid-19 στον κόσμο της μόδας

Η Camera Nazionale della Moda Italiana πήρε τις αποφάσεις της χθες. Έτσι, ανακοίνωσε ότι η Milano Moda Uomo που είχε προγραμματιστεί για την εβδομάδα της 19ης Ιουνίου, μετατίθεται. Διευκρίνησε μάλιστα ότι θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα με τη Milano Moda Donna το Σεπτέμβριο. Τόνισε επίσης ότι τώρα ετοιμάζουν νέες ψηφιακές μορφές για τις ημέρες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την εβδομάδα ανδρικής μόδας. Και θα παρουσιαστούν μέσα από τις πλατφόρμες b2b και b2c για το καλό των brands.

Covid-19

Από το show του οίκου Maison Margiela στο Παρίσι, για το χειμώνα του 2020. Photo Credits: The Impression

Οι Εβδομάδες αντρικής και γυναικείας μόδας στο Λονδίνο και στο Παρίσι ακυρώθηκαν, ενώ η Εβδομάδα Ανδρικής μόδας στο Μιλάνο θα μετατεθεί και θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα με τα shows της Εβδομάδας Γυναικείας μόδας.

Covid-19

Από το show του οίκου Versace στο Μιλάνο, για το χειμώνα του 2020. Photo Credits: The Impression

Στη δήλωση της η Camera Nazionale della Moda Italiana εξηγεί: «Γνωρίζουμε ότι θα καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες για να είναι έτοιμες οι νέες συλλογές μέχρι τον Ιούνιο για να ξεκινήσει μια καινοτόμος εκστρατεία πώλησης. Οι 800 εκθεσιακοί χώροι στο Μιλάνο θα έχουν ενεργό ρόλο σε αυτή τη νέα μορφή παρουσίασης».

Covid-19

Από το show του οίκου Celine στο Παρίσι, για το χειμώνα του 2020. Photo Credits: The Impression

Ακυρώνονται οι επιδείξεις μόδας και στο Παρίσι λόγω Covid-19 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Fédération de la Haute Couture et de la Mode, που εδρεύει στο Παρίσι, ανακοίνωσε χθες ότι η προγραμματισμένη Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας στο Παρίσι στις 23 Ιουνίου και η εβδομάδα μόδας Haute Couture της 5ης Ιουλίου έχουν επίσης ακυρωθεί.

Covid-19

Το show του οίκου Burberry στο Λονδίνο, για το χειμώνα του 2020. Photo Credits: The Impression

Σειρά πήρε το British Fashion Council, που ανακοίνωσε ότι η Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας του Ιουνίου στο Λονδίνο ακυρώθηκε. Μάλιστα, ο οργανισμός «εξετάζει νέους τρόπους για να ψηφιοποιήσει πλατφόρμες για τις παρουσιάσεις της μόδας». Όλες αυτές οι ακυρώσεις έρχονται σε μια εποχή που η Ιταλία αναφέρει τη μεγαλύτερη άνοδο των θανάτων και η Γαλλία επέκτεινε το εθνικό lockdown της μέχρι τις 15 Απριλίου.

Covid-19

Από το show του Thom Browne στη Νέα Υόρκη, για το χειμώνα του 2020. Photo Credits: The Impression

Ο Covid-19 ακυρώνει τα fashion shows και στη Νέα Υόρκη

Επιπλέον, στη Νέα Υόρκη, το Resort 2021 έχει ακυρωθεί και η Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας της Νέας Υόρκης, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Ιούνιο, θα αναβληθεί.

«Το CFDA παρακολούθησε προσεκτικά τις εξελίξεις του Covid-19, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες και πόρους που θα βοηθήσουν τη βιομηχανία να προχωρήσει σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο», ανέφερε η ομάδα. «Έχουμε επίγνωση του παγκόσμιου αντίκτυπου που είχε αυτή η πανδημία στην καθημερινή μας ζωή, στις επιχειρήσεις μας και στον λαό μας. Με αυτό κατά νου, το CFDA αποφάσισε να ακυρώσει το επίσημο πρόγραμμα παρουσίασης του NYFW: Resort 2021. Σας συνιστούμε και παροτρύνετε τους σχεδιαστές να μην δείξουν τις συλλογές του Resort (Cruise) του 2021».

Από την ανοιξιάτικη συλλογή του οίκου Fendi για το 2020, στο Μιλάνο. Photo Credits: The Impression

Έτσι, ο ένας μετά τον άλλον οι πιο γνωστοί οίκοι ανακοινώνουν πως δεν θα πραγματοποιήσουν τα Cruise 2021 shows τους καθώς θέτουν σαν προτεραιότητα την ασφάλεια των συνεργατών αλλά και των προσκεκλημένων τους.  Επιπλέον, το CFDA αποφάσισε να αναβάλει τα fashion shows της ανδρικής μόδας του Ιουνίου και θα συνεργαστεί με τις εκθέσεις για την New York Men’s Day, Liberty Fairs και Project trade shows για την ευθυγράμμιση σε μελλοντικές ημερομηνίες.

Από την ανοιξιάτικη συλλογή του οίκου Fendi για το 2020, στο Μιλάνο. Photo Credits: The Impression

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0