FUELHOUSE! Είδαμε το νέο hot spot της Λευκωσίας

Fuel yourselfbaby! ”… Μ’ αυτό το σύνθημα, δυο δυναμικά κορίτσια, οι αδελφές Μέλανη και Ναταλία Στεφανίδου αποφάσισαν να πυροδοτήσουν με ρυθμό και ενέργεια τη ζωή όλων μας… Το υπερσύγχρονο γυμναστήριο τους, το FUELHOUSE, επιχειρεί να δώσει ένα νέο στυλ στην άσκηση και το σύγχρονο lifestyle μας… Εμείς τις επισκεφθήκαμε και  σε ξεναγούμε νοητά για να πάρεις μια πρώτη «οπτική»… γεύση του τι εστί FUELHOUSE.

Συναντήσαμε τα δυο κορίτσια την προηγούμενη εβδομάδα στον υπερσύγχρονο χώρο τους… Ένα γυμναστήριο διαφορετικό από όλα τα άλλα… Ένα γυμναστήριο που βάλθηκε να δώσει μια διαφορετική νότα στη ζωή μας!

Γνώρισε τα Fuel House girls 

Η Μέλανη, όταν τέλειωσε τις σπουδές της (στην Κοινωνιολογία και Master Marketing), δούλευε σε μια εταιρεία που ασχολείτο με την τεχνολογία… Αλλά δεν ήταν gym addicted! Αντίθετα, η Ναταλία, ήταν πάντα active… Μάλιστα, από τότε που θυμάται τον εαυτό της, η άσκηση ήταν μέρος της ζωής της… Στη φοιτητική της ζωή μάλιστα, η γυμναστική- καθημερινή πολλές φορές- ήταν ο τρόπος που την βοηθούσε να ισορροπεί από τις απαιτήσεις των μαθημάτων της… Όταν τέλειωσε τις σπουδές της (στα Μαθηματικά και Master στο Corporate Finance) άρχισε να εργάζεται στο ξενοδοχείο Millennium στο Λονδίνο… Κάποια στιγμή έκαναν και οι δυο ένα course για Hospitality and Hotel Management…

Όμως, το γυμναστήριο Barry’s Bootcamp, ένα από τα top fitness studios στο Λονδίνο, με τον ατμοσφαιρικό χώρο του, ήταν ο τόπος που βοηθούσε τη Ναταλία να ξεφεύγει από την πίεση της δουλειάς της… Η έντονη μουσική και η δυναμική άσκηση ήταν δυο στοιχεία που της έδιναν «τροφή» για να αποδίδει καλύτερα στη δουλειά της, αλλά και να  διατηρεί τις άψογες αναλογίες του κορμιού της.

Τελικά, όταν επέστρεψε Κύπρο, και αφού εργάστηκε σε διάφορα πόστα που αν και είχαν απόλυτη σχέση με τις σπουδές της, διαπίστωσε ότι δεν ήταν αυτό που την γέμιζε… Και τότε πήρε την μεγάλη απόφαση να κάνει στροφή 360ο… Έβαλε στόχο να υλοποιήσει το όνειρό της και τελικά το πέτυχε…

Δες εδώ ένα σχετικό βίντεο για το FUELHOUSE

Οι στόχοι του FUELHOUSE

Στο μεταξύ, διαπίστωσε ότι γυμναστήρια υπήρχαν πολλά στην Κύπρο, αλλά πουθενά δεν έβρισκε την ανάλογη ατμόσφαιρα του Barry’s Bootcamp, του γυμναστηρίου που πήγαινε στο Λονδίνο… Και ήταν εκείνο που την ενέπνεε…

Κάπως έτσι λοιπόν, η Ναταλία άρχισε να κάνει μαζί με την συνδρομή του πατέρα τους, την έρευνα αγοράς για να διακριβώσει τελικά ότι όντως έτσι ήταν τα πράγματα… Και αυτό της έδωσε ώθηση να προσπαθήσει να υλοποιήσει το όνειρό της. Αφού έκανε τεράστιες προσπάθειες να φέρει το franchise του αγαπημένου της γυμναστηρίου, τελικά μαζί με την αδελφή της και τις συμβουλές των γονιών τους κατέληξαν να δημιουργήσουν το δικό τους brand name… Και έτσι «γεννήθηκε» το FUELHOUSE.

Βέβαια, μέχρι να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα, πέρασαν πάνω από δυο χρόνια… Η Ναταλία πήγε αρκετές φορές στο Λονδίνο, όπου επισκέφθηκε διάφορα διάσημα γυμναστήρια για να τα μελετήσει σε όλες τους τις λεπτομέρειες: Φωτογράφιζε – σαν τον «κατάσκοπο» (!)-τους χώρους τους, τα μηχανήματα, τη διακόσμησή τους… Και τελικά, πριν ένα περίπου χρόνο, αφού συγκέντρωσε στατιστικά στοιχεία από τον ΚΟΑ, συνειδητοποίησε σιγά σιγά ότι το concept του ονείρου της θα ήταν βιώσιμο… Και κάπως έτσι άρχισε να κάνει τα πρώτα baby steps για την υλοποίηση του FUELHOUSE. Ενός γυμναστηρίου υπόδειγμα, που τελικά ήρθε για να δώσει ένα νέο στυλ στην άσκηση και το σύγχρονο lifestyle μας…

FUELHOUSE με σύγχρονο design  

Όταν πλέον λήφθηκε η απόφαση και με το business plan στα χέρια τους, τα κορίτσια έκαναν την αρχή με την επιλογή του χώρου… Κι αυτό γιατί, για να μπορεί να είναι και να μοιάζει με όσα είχε στο μυαλό της η Ναταλία, έπρεπε να «επενδύσουν» πολύ στον χώρο. Επιλέγηκε λοιπόν, το κτίριο που το φιλοξενούσε με επιτυχία το Vivendi, την αγαπημένη disco των 90s… Και μετά έγινε το δεύτερο σημαντικό βήμα: Το design του χώρου…

Το διεθνώς γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο της M.O.B. (M.O.B Design Studio) στη Λευκωσία, ανέλαβε δράση… Αν και ήταν το πρώτο γυμναστήριο με το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθούν, εκεί οι Interior Designers (ο Σταύρος Ιωάννου και ο Δημήτρης Άρνος), είδαν το project του FUELHOUSE ως μια μεγάλη πρόκληση… Έτσι, αφού κατανόησαν το concept και τις ανάγκες που θα είχε το FUELHOUSE άρχισαν να δημιουργούν τα πρωτότυπα designs τους. Κάπως έτσι, οι δυο τεράστιες τάξεις, στο υπόγειο του κτιρίου, διαμορφώθηκαν κατάλληλα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του Bootcamp και του Boxing.

Όσο για τα αποδυτήρια; Είναι ένα πραγματικό «κόσμημα» του χώρου που αναδεικνύει το minimal design και την καθαριότητα… Εξοπλισμένο με μοντέρνα αξεσουάρ, μπορείς μετά την άσκησή σου να κάνεις το ντους σου και αφού περιποιηθείς τα μαλλιά σου θα είσαι έτοιμη να πας κομψή στη δουλειά σου…

Δες εδώ ακόμη ένα σχετικό βίντεο για το Fuel House

FUELHOUSE: Οι γυμναστές και o εξοπλισμός…

Στο μεταξύ, για να γίνει το FUELHOUSE γυμναστήριο, τα κορίτσια χρειαζόταν- εννοείται- και οι γυμναστές και ο εξοπλισμός… Γι’ αυτό και φρόντισαν να καταγράψουν ένα τεράστιο αριθμό γυμναστών, τις μάρκες των μηχανημάτων που θα χρειαζόταν και όχι μόνον…

Στο τέλος, επέλεξαν την TechnoGym, που θεωρείται ότι έχει τους κορυφαίους διαδρόμους τρεξίματος  γυμναστικής ανά το παγκόσμιο. Και «αρχηγός» για την εκγύμναση; Μετά από ένα λεπτομερέστατο φιλτράρισμα, τα κορίτσια επέλεξαν να συνεργαστούν με τον Courtney Fearon.

«O Courtney είναι ο Master Trainer της Nike, και ο βασικός consultant του FUELHOUSE… Είναι ο «άνθρωπός» μας, ο «άνθρωπος» που έστησε όλο το πρόγραμμα του χώρου μας», μου εξήγησε η Ναταλία.

Sustainable & Vegan επιλογές

Και μετά ήρθε η επιλογή του branding… «To FUELHOUSE έγινε πραγματικότητα χάρη στο Studio Don, ένα branding agency, που εξειδικεύεται και δουλεύει αποκλειστικά για brand names στην Αγγλία. «Οι γραφίστες τους λοιπόν, δημιούργησαν λεπτομέρειες που δεν περνούσαν κάν από το νου μας… Τα βέλη που υπάρχουν σχεδόν παντού στο χώρο μας, έχουν λόγο γιατί είναι έτσι σχεδιασμένα…

Για να καταλάβεις, οι γραφίστες εμπνεύστηκαν από το πως βλέπεις στο μικροσκόπιο την χημική ένωση του FUEL(πετρέλαιο)! Και στο τέλος, όλα «δένουν» μεταξύ τους… Τα βέλη υπάρχουν παντού, στο λογότυπό μας, στους τοίχους, στο μενού, στις πετσέτες…», μου εξηγεί η Μέλανη. «Ήδη συνεργαστήκαμε με την ACE play more, ένα brand made in Cyprus για activewear (ρούχα γυμναστικής), και προσαρμόσαμε το brand name μας στα κομμάτια που έχουμε στο in Fuel shop στο χώρο μας.

Μέχρι και ένας κάλαθος, που γράφει «hey, recycle me» δεν είναι τυχαία σ’ αυτό το σημείο, δίπλα στο bar… Εδώ στο bar επίσης, τα shakes μας, είναι όλα vegan και τα εμπνευστήκαμε από όσα δοκιμάσαμε στο εξωτερικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι για τη δημιουργία τους βασιστήκαμε σε δικές μας συνταγές… Και κάπως έτσι δημιουργήσαμε τα δικά μας customized shakes! Μάλιστα, η ειδική vegan πρωτεΐνη που χρησιμοποιούμε, η Hermosa, είναι η πρωτεΐνη που δημιούργησε η Έρικα, η σύζυγος του ενός των ιδιοκτητών του Barry’s Bootcamp στο Λονδίνο.

Πληροφοριακά θα σου πω ότι είναι vegan, και έχουμε μόνον δύο γεύσεις, βανίλιας και σοκολάτας. Το πιο ενδιαφέρον όμως, είναι ότι είμαστε οι πρώτοι που την φέραμε στην Κύπρο. Και ακόμη μια πληροφορία: 1 scoop έχει 128 θερμίδες. Όταν την προσθέσεις σε ένα shake με γάλα αμυγδάλου, βρώμη, φρούτα και ξηρούς καρπούς, τότε οι θερμίδες τους ανεβαίνουν και μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις 400 θερμίδες. Βέβαια, τα Classic Refuel είναι τα πιο διαιτητικά! Ένα ποτήρι vegan γάλα με πρωτεΐνη δεν ξεπερνά τις 200 θερμίδες! Ωστόσο, αν επιλέξεις κάποιο από τα υπόλοιπα, που έχουν γύρω στις 400 θερμίδες τότε, ναι, μπορείς να αντικαταστήσεις και ένα ολόκληρο γεύμα!», μου ανέφερε η Ναταλία.

Τα προγράμματα του FUELHOUSE

Από την 1η Οκτωβρίου, το FUELHOUSE έκανε την εκκίνησή του! Και λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής. Στις δύο αίθουσες του FUELHOUSE μπορείς να κάνεις boxing ή bootcamp σε 60 λεπτά διαλειμματικής προπόνησης. Οι δυο ιδιοκτήτριες του FUELHOUSE κατέληξαν σ’ αυτό τον συνδυασμό, γιατί θεωρούν ότι είναι το πιο αποτελεσματικό duo και έλειπε από την Κυπριακή αγορά. Στις αίθουσες, τα state of the art μηχανήματα, τα φωτορυθμικά και η μουσική σε ξεσηκώνουν για να γυμναστείς δυναμικά.

Στην αίθουσα του Boxing μπορούν να γυμναστούν 20 άτομα, 10 στους super μοντέρνους σάκους (με νερό), και οι υπόλοιποι 10 στα ανάλογα σημεία με τα βάρη Les Mills.

Στην αίθουσα του Bootcamp μπορούν να γυμναστούν 20 άτομα: Οι 10 στους υπερ σύγχρονους «δρόμους» της Technogym (SkillRun TX 500) και οι 10 στα ανάλογα σημεία με τα βάρη TechnoGym.

Δηλαδή 50% της προπόνησης είναι cardio στους σάκους ή στους δρόμους και 50% strength training (ενδυνάμωση) με τα βάρη. Κάθε μέρα βέβαια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλάζει το focus. Δηλαδή, μπορείς να κάνεις και κάτι διαφορετικό… Την μια μέρα γυμνάζεις το πάνω μέρος του σώματος, την επομένη το κάτω μέρος… Την μεθεπόμενη, και τα δύο… Και πάλι απ’ την αρχή… Κάπως έτσι, είναι σαν να κάνεις personal training! Και βεβαίως, μ’ αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να παραλείψεις το γυμναστήριο σου κάποια μέρα της εβδομάδας…

Πρωτότυπες διαδικασίες μέσω διαδικτύου

Βέβαια, λόγω της πανδημίας, και στις δύο αίθουσες του FUELHOUSE τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής. Και έτσι, επειδή κάθε 10τ.μ. δικαιούνται να γυμνάζεται μόνον 1 άτομο, γι’ αυτό προς το παρόν σε κάθε τάξη γυμνάζονται μόνον 10 άτομα.

Μια από τις μοναδικότητες έγκειται στο πώς ένας πελάτης κλείνει τάξη. Η διαδικασία γίνεται διαδικτυακά με απλό τρόπο. Ο πελάτης αρχικά δημιουργεί το δικό του λογαριασμό μέσω της ιστοσελίδας μας www.fuelhousecy.com ή μέσω της εφαρμογής FUELHOUSE (iOs & Android). Μετά, μπορεί να προσθέσει με ασφάλεια τα στοιχεία της κάρτας του και να αγοράσει το πακέτο τάξης της επιλογής του. Το μαγικό εργαλείο εδώ, είναι η δυνατότητα επιλογής εκ των προτέρων, όχι μόνο της ημέρας και ώρας, αλλά και της θέσης (spot) που ο πελάτης επιλέγει να γυμναστεί.

Εδώ λοιπόν, η γυμναστική δεν είναι ένα αποτρεπτικό έξοδο… Γιατί με €15 το μάθημα (με περισσότερα μαθήματα πέφτει και η τιμή!) θα ασκηθείς σ’ ένα μοντέρνο και υπερσύγχρονο χώρο, και θα δεις αποτελέσματα σύντομα. Αρκεί να είσαι συνεπής με το πρόγραμμα που θα επιλέξεις. Όσον αφορά το χρόνο σου; Μπορείς να επιλέξεις, ανάλογα με το δικό σου προγραμματισμό… Το FUELHOUSE λειτουργεί από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ! Άρα, δεν έχεις δικαιολογία για να μην μπορείς να αποφασίσεις να προσφέρεις στον εαυτό σου τουλάχιστον 1 ώρα για να γυμναστείς… Λεπτομέρειες για τα μαθήματα καθώς και για εγγραφή (ηλεκτρονικά) υπάρχουν στην ιστοσελίδα του γυμναστηρίου www.fuelhousecy.com αλλά και στο Instagram @fuelhousecy Τί λες; Φύγαμε για FUELHOUSE

More info

Το FUELHOUSE βρίσκεται στην οδό  Μιχάλη Παρίδη, Στρόβολος, Λευκωσία, τηλ. 22663000

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο www.fuelhousecy.com και στα social media του

FUELHOUSE  

 

 

 

 

 

 

MadameLeFo