Φτιάξε τώρα τον χώρο εργασίας των ονείρων σου

Ο χώρος εργασίας σου στο σπίτι θέλεια ανανέωση… Ε, λοιπόν, με τη βοήθεια της ΙΚΕΑ μπορεί να γίνει ο χώρος των ονείρων σου… Κάνε scroll και θα βρεις ένα σωρό πρωτότυπες ιδέες. 

Το σπίτι αποτελεί πλέον για πολλούς την κύρια βάση εργασίας, ενώ οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το γραφείο του σπιτιού μας αρκετά μέσα στη μέρα ή την εβδομάδα. Δεν έχει σημασία αν αυτό το γραφείο είναι μια μικρή γωνιά σε ένα χώρο ή αποτελεί ξεχωριστό δωμάτιο στο σπίτι. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι η δημιουργία ενός ιδιαίτερου και πρακτικού γραφείου, σύμφωνα με τις ανάγκες και το στιλ του καθενός, που θα μας εκφράζει, εμπνέει και θα ενισχύει την παραγωγικότητα και δημιουργικότητά μας.

Εάν έχεις ένα ξεχωριστό δωμάτιο στο σπίτι σου, τότε τέλεια! Μπορείς να μετατρέψεις αυτόν τον χώρο στο δικό σου προσωπικό γραφείο στο σπίτι. Αλλά αυτό είναι μια δυνατότητα μόνο για ένα μέρος των εργαζομένων. Αν δεν έχεις επιπλέον δωμάτιο, τότε βρες το τέλειο σημείο στο σπίτι σου. Εάν χρειάζεσαι απομόνωση για να συγκεντρωθείς, πρέπει να σκεφτείς ποιος είναι ο πιο ήσυχος χώρος. Εάν το σπίτι είναι άδειο τις περισσότερες ώρες της ημέρας, τότε μπορείς να τοποθετήσεις άνετα το γραφείο στο σαλόνι. Αν όμως το σαλόνι είναι απασχολημένο τις ώρες εργασίας σου, τότε ίσως η κρεβατοκάμαρα είναι η ιδανικότερη λύση.

Αφού καταλήξεις στο ιδανικό σημείο, σημαντικό είναι το κρατάς συγυρισμένο. Ένας ακατάστατος χώρος εργασίας μπορεί να αποσπά την προσοχή και να εμποδίζει την παραγωγικότητα. Επένδυσε λοιπόν σε έξυπνες λύσεις- όπως τα ράφια, τα ντουλάπια και τα κουτιά- για να διατηρήσεις τα είδη γραφείου και τα έγγραφά σου οργανωμένα και εύκολα προσβάσιμα.

Ο σωστός φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της καταπόνησης των ματιών και τη βελτίωση της εστίασης. Επίλεξε μια καλά φωτισμένη περιοχή στο σπίτι σου και πρόσθεσε επιπλέον που θα προσδώσουν στιλ και λειτουργικότητα.

Εάν ξοδεύεις πολύ χρόνο καθισμένοι στο γραφείο σου, επομένως είναι σημαντικό να έχεις μια άνετη και υποστηρικτική καρέκλα. Σκέψου επίσης το ενδεχόμενο να δημιουργήσεις ένα υψηλό γραφείο όπου θα μπορείς να δουλεύεις όρθια για να προωθήσεις την κίνηση και να βελτιώσεις τη στάση του σώματος σου.

Με αυτές τις έξυπνες συμβουλές και ιδέες επίπλωσης από την IKEA, μπορείς να δημιουργήσεις έναν άνετο, οργανωμένο και εμπνευσμένο χώρο γραφείου στο σπίτι που θα σε βοηθήσει να παραμείνεις παραγωγική και με κίνητρο όλη την ημέρα.

 

Βρες περισσότερες ιδέες στην ιστοσελίδα της IKEA.

 

 

 

MadameLeFo