Επίπλωσε το σπίτι σου με τον Προσωπικό Διακοσμητή της ΙΚΕΑ

Έχει καιρό που σκέφτεσαι μια αλλαγή στους χώρους σου. Ειδικά τις μέρες που ήσουν κλεισμένη στο σπίτι, το πήρες απόφαση. Θα την κάνεις την ανανέωση! Ναι, αλλά, δεν ξέρεις από πού ν’ αρχίσεις… Κι όμως, τώρα υπάρχει η λύση… Η σύμβουλος διακόσμησης της νέας υπηρεσίας Home Furnishing Advice της ΙΚΕΑ, θα σου δώσει τις πιο έξυπνες και λειτουργικές λύσεις… Κι εσύ θα αποφασίσεις.

Θέλεις έμπνευση. Θέλεις δημιουργικότητα. Θέλεις φρέσκιες ιδέες για να διακοσμήσεις το καινούργιο διαμέρισμά σου, ή απλά να ανανεώσεις τους χώρους του υφιστάμενου σπιτιού σου. Και τα θέλεις όλα όπως τα φαντάζεσαι. Εμείς τα βάλαμε όλα κάτω και για αρχή πήγαμε στην ΙΚΕΑ. Εκεί συναντήσαμε την Ειρήνη Λουκά, σύμβουλο της νέας υπηρεσίας Home Furnishing Advice. Και αφού μάθαμε τα πάντα, τώρα θα σου εξηγήσουμε step by step τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την ξεχωριστή υπηρεσία της ΙΚΕΑ.

Στο χώρο της υπηρεσίας Home Furnishing Advice

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΙΚΕΑ, μας υποδέχτηκε η Ειρήνη. Με το που άρχισαν ο εικονολήπτης και ο φωτογράφος μας τις πρώτες λήψεις, πάτησα κι εγώ το play στο μαγνητοφωνάκι μου. Και κάπως έτσι αρχίσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα μας με την σύμβουλο της υπηρεσίας Home Furnishing Advice, για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες.ΙΚΕΑ

 • Ειρήνη μου, καλημέρα. Σ’ ευχαριστούμε που κατάφερες να βρεις χρόνο για τη MadameLeFo. Αρχικά, πες μας λίγα λόγια για την υπηρεσία Home Furnishing Advice που προσφέρει η ΙΚΕΑ.

Η ΙΚΕΑ με την υπηρεσία Home Furnishing Advice δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να φτιάξει το σπίτι του όπως ακριβώς το φαντάζεται. Αφού ο πελάτης μοιραστεί μαζί μας πώς θα ήθελε να διαμορφώσει τον χώρο του, φροντίζουμε το σχέδιο να είναι σύμφωνο με το προσωπικό γούστο και τις ανάγκες του δίνοντας στο σπίτι του το στιλ που επιθυμεί και την απαραίτητη λειτουργικότητα, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τον προϋπολογισμό του κάθε πελάτη. Με αυτό τον τρόπο η ΙΚΕΑ συμβάλλει στη δημιουργία μιας ευχάριστης καθημερινότητας για όλους.

 • Τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο στη δουλειά σου;

Η δουλειά μου είναι σίγουρα πολύ δημιουργική, γι’ αυτό και μου αρέσει ιδιαίτερα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είναι πολύ ενδιαφέρον να φροντίζεις το κάθε σχέδιο να ανταποκρίνεται στο γούστο και την αισθητική του κάθε πελάτη και να ικανοποιεί τις ανάγκες του. Είναι τεράστια η χαρά και η ικανοποίηση που νιώθω όταν στο τέλος της διαδικασίας βρίσκουμε την ιδανική λύση για τον καθένα και βλέπουμε τους πελάτες να ακολουθούν τις προτάσεις και τις συμβουλές μας για τον προσωπικό τους χώρο.ΙΚΕΑ

 • Όταν λοιπόν, σχεδιάζεις ένα δωμάτιο, ποιοί είναι οι πιο σημαντικότεροι παράγοντες που καθορίζουν τις συμβουλές σου;

Ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες είναι η λειτουργικότητα του χώρου, έτσι ώστε να μπορεί ο ιδιοκτήτης να κινείται άνετα στο σπίτι του και να απολαμβάνει κάθε στιγμή της μέρας του. Επίσης, δίνουμε σημασία στην αισθητική του χώρου, έτσι ώστε να ευχαριστεί τον άνθρωπο που βρίσκεται μέσα και περνάει πολλές ώρες της καθημερινότητάς του.

 • Το μέγεθος και το σχήμα ενός χώρου πόσο επηρεάζουν τις προτάσεις σου, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα σε εμφάνιση και αίσθηση;

Ο χώρος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στη δημιουργία των προτάσεών μας. Το κάθε σχέδιο προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες του εκάστοτε χώρου. Οι πελάτες προβληματίζονται πολλές φορές – ειδικά για το μικρό μέγεθος του δωματίου που θέλουν να διαμορφώσουν. Παρόλα αυτά, η ΙΚΕΑ είναι εξειδικευμένη στο να δίνει λύσεις για όλους τους χώρους, μικρούς και μεγάλους.

 • Ποιά είναι η φιλοσοφία σου για τη διακόσμηση και ποια στοιχεία καθορίζουν το στιλ που θα προτείνεις στον πελάτη που ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία του Home Furnishing Advice της ΙΚΕΑ;

Η φιλοσοφία μου ως Home Furnishing Advisor της ΙΚΕΑ βασίζεται στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελάτη και είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όραμα της ΙΚΕΑ, το οποίο εστιάζει στη δημιουργία μιας καλύτερης καθημερινής ζωής στο σπίτι. Το πιο βασικό είναι να μου δώσει ο πελάτης κάποια στοιχεία για να καταλάβω την αισθητική του, τις ανάγκες του, τις προτιμήσεις του και τι ακριβώς χρειάζεται, και ακολούθως θα μπορέσω να τον εξυπηρετήσω καλύτερα. Άλλωστε, αυτός είναι και ο στόχος της υπηρεσίας μας.

 • Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για σένα όταν δημιουργείς κάποιο χώρο για τους πελάτες σου;

Στην ΙΚΕΑ πιστεύουμε ότι τα σπίτια πρέπει να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα των ανθρώπων που μένουν σε αυτά. Σπίτια που εκφράζουν το στιλ μας, με λειτουργικά έπιπλα και αντικείμενα που καλύπτουν τις ανάγκες μας και μας κάνουν να νιώθουμε άνετα. Η μεγαλύτερη πρόκληση λοιπόν για μένα, είναι να βρω ευρηματικές ιδέες και λύσεις για μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Να εντοπίσω τις ανάγκες τους, να καταλάβω τις επιθυμίες τους και να βρω τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά, τα οποία να είναι μεν λειτουργικά, αλλά παράλληλα να ικανοποιούν όλα τα παραπάνω. Γι’ αυτό προσπαθώ πάντα να αντιληφθώ τις ανάγκες του καθενός, τι είναι πιο σημαντικό γι’ αυτόν, τι ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική του και να καταφέρω τελικά να δημιουργήσω όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

 • Ποιές είναι οι προτεραιότητές σου όταν δουλεύεις με κάποια όρια που μπορεί να σου θέσει ο πελάτης; Ειδικά όταν σου δίνει ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό (budget) και πρέπει να ακολουθήσεις τις οικονομικές δυνατότητές του;

Προτεραιότητά μας είναι πάντα η λειτουργικότητα. Η επιλογή των βασικών επίπλων γίνεται βάσει των αναγκών του πελάτη, του γούστου του αλλά και της λειτουργικότητάς τους στο χώρο. Αφού επιλέξουμε τα έπιπλα που εξυπηρετούν καλύτερα τον σκοπό τους στο χώρο, προχωράμε στα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες προσπαθώντας πάντα να υπάρχει ισορροπία προκειμένου να μην υπερβούμε το διαθέσιμο budget και να καταλήξουμε στην πιο ολοκληρωμένη λύση με τις πάντα προσιτές τιμές ΙΚΕΑ. ΙΚΕΑ

 • Φέτος, το καλοκαίρι τι χρώματα πρωταγωνιστούν στην διακόσμηση των χώρων ενός σπιτιού;

Η αλήθεια είναι ότι φέτος το καλοκαίρι πρωταγωνιστούν πολλοί χρωματισμοί. Σκεφτείτε ένα σκηνικό της δεκαετίας του 1950 στο Μαϊάμι, λιγάκι πιο τροπικό look, με χρωματισμούς του ροζ και του μοβ, πορτοκαλί, τιρκουάζ, σε συνδυασμούς που δίνουν ένα πιο ρετρό στιλ.

 • Εκτός από τα έπιπλα, ποιά είναι τα έξτρα στοιχεία που θα πρότεινες για να συμπληρώσουν τη σύνθεση ενός χώρου; Π.χ. φωτιστικά, κουρτίνες, διακοσμητικά, φυτά; Πώς τα ιεραρχείς και ποιές είναι οι προτεραιότητες;

Τα διακοσμητικά στοιχεία δεν είναι απλώς λεπτομέρειες, αλλά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.  Πολύ σημαντικό ρόλο έχουν τα χαλιά, οι κουρτίνες και τα μαξιλαράκια, που δίνουν ύφος, χαρακτήρα, στιλ και χρώμα στο χώρο. Ο φωτισμός επίσης, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Γιατί, μπορεί μεν να έχει ένα καθαρά λειτουργικό ρόλο, αλλά συντείνει και αισθητικά στο αποτέλεσμα. Τέλος, θα έλεγα πως και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως οι κορνίζες, οι πίνακες, τα βάζα, τα λουλούδια, και τα κεριά, έχουν τη δική τους συμβολή στην ανάδειξη ενός χώρου.ΙΚΕΑ

Μάθε πως χρησιμοποιείται η υπηρεσία IKEA Home Furnishing Advice

 • Τελικά, πώς μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία IKEA Home Furnishing Advice;

Μπορεί εύκολα ο κάθε πελάτης να μπει στην ιστοσελίδα της IKEA Κύπρου και να κατευθυνθεί στο tab των υπηρεσιών της ΙΚΕΑ, στο https://www.ikea.com.cy/exupiretisi-pelaton/upiresies-ikea/sumvoules-epiplosis/

Τα βήματα είναι απλά. Αρχικά, επιλέγει την επιθυμητή ημέρα – ώρα και συμπληρώνει τα στοιχεία του για να κλείσει ραντεβού στο κατάστημα ΙΚΕΑ στη Λευκωσία. Στη συνέχεια, συμπληρώνει στο ερωτηματολόγιο τα δωμάτια του σπιτιού του και τα τετραγωνικά μέτρα για τα οποία θα επιθυμούσε τις συμβουλές επίπλωσης και βλέπει την αξία της υπηρεσίας.

Προπληρώνει την αξία της υπηρεσίας εύκολα μέσω της ιστοσελίδας μας. Αν χρειάζεται, όμως, οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να τον καθοδηγήσουμε προκειμένου να ολοκληρώσει την πληρωμή του είτε τηλεφωνικά στο 22-502502 είτε στο κατάστημα ΙΚΕΑ. Η χρέωση της υπηρεσίας είναι 200€ ανά δωμάτιο διάστασης μέχρι 50τ.μ.. Για δωμάτια άνω των 50τ.μ. ισχύει επιπλέον χρέωση, 4€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η χρέωση θα επιστραφεί κατά την αγορά και πληρωμή επίπλων ΙΚΕΑ αξίας 750€ και άνω που σας προτείνουμε.

ΙΚΕΑΟι έμπειροι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες μετρήσεις που θα χρειαστούν. Επικοινωνούμε με τον πελάτη 5 εργάσιμες ημέρες πριν το ραντεβού που επέλεξε για να ορίσουμε το ραντεβού μέτρησης. Κατά τη διάρκεια της μέτρησης, ο εξειδικευμένος συνεργάτης της ΙΚΕΑ, επισκέπτεται τον χώρο του πελάτη για τη μέτρηση και τη λήψη φωτογραφιών.

Την ημέρα του ραντεβού στο κατάστημα συζητάμε τις ανάγκες του και δίνουμε προσωπικές συμβουλές επίπλωσης με εξειδικευμένες γνώσεις που ταιριάζουν στο χώρο του καθενός. Μαζί με τον πελάτη προγραμματίζουμε το δεύτερο ραντεβού για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού στο κατάστημα. Στο δεύτερο ραντεβού στο κατάστημα, παρουσιάζουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση επίπλωσης με προϊόντα IKEΑ. Και δίνουμε μία οικονομική προσφορά και τις υπηρεσίες μεταφοράς και συναρμολόγησης.

 • Ευχαριστούμε πολύ Ειρήνη για τις πολύ διαφωτιστικές πληροφορίες που μας έδωσες.

Εάν λοιπόν θέλετε κι εσείς να αλλάξετε ή να ανανεώσετε τον χώρο σας και χρειάζεστε τη συμβουλή του ειδικού, τώρα, με την υπηρεσία της ΙΚΕΑ θα έχετε τον δικό σας προσωπικό διακοσμητή. Θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τον χώρο σας όπως ακριβώς τον φαντάζεστε, πάντα στις προσιτές τιμές ΙΚΕΑ! Επισκεφθείτε τώρα το https://www.ikea.com.cy/exupiretisi-pelaton/upiresies-ikea/sumvoules-epiplosis-spitiou και κλείστε το ραντεβού σας!

ΙΚΕΑ

 

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ MADAMELEFO

Συνέντευξη: Λένα Τσουκαλά 

& Στέλλα Βασιλοπούλου

Φωτογράφος: Σάββας Γρηγορίου

https://www.instagram.com/PicturePerfect_CY/

https://www.facebook.com/PicturePerfectCY/

Video: Άγγελος Γρηγορίου

Instagram thatartistyoumayknow

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0