Λεβέντειος Πινακοθήκη: νέες προτάσεις, γεμάτες χρώμα

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη μας καλεί να μείνουμε σε επαφή με την Τέχνη… Και θα το επιτύχουμε με τις νέες δράσεις της… Αξιοποιούμε την θετική ενέργεια του πολιτισμού για να κάνουμε κάθε μας στιγμή, καλύτερη.

Λοιπόν, ΝΑΙ… Αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι, μένουμε μαζί! Οι καλοκαιρινές προτάσεις, της Λεβέντειου Πινακοθήκης είναι γεμάτες χρώμα…

Λεβέντειος Πινακοθήκη & εναλλακτικές διαδράσεις

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει πλήρως ανοίγοντας τις πόρτες της στο κοινό της πρωτεύουσας και όχι μόνο το Φθινόπωρο. Μέχρι τότε όμως προτείνει και συμπληρώνει τις καλοκαιρινές μας μέρες με τρεις εναλλακτικές διαδράσεις. Τρεις δράσεις που θα μας κρατήσουν συντροφιά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Λεβέντειος Πινακοθήκη: “Μένουμε σε Επαφή” με 3 νέα προγράμματα

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη ενημερώνεται συνεχώς από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τις εξελίξεις για τον νέο κορονοϊό COVID-19 στη χώρα μας και διεθνώς, και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων της.

Παρόλα αυτά μένουμε σε επαφή” με τους επισκέπτες μας μέσα από το πρόγραμμα «Η Λεβέντειος στις Οθόνες σας» και το πρόγραμμα «Ραντεβού με την Τέχνη» και το «Καλοκαιρινό Σχολείο». Αυτή η πολιτιστική πρόταση της Λεβεντείου Πινακοθήκης τονίζει ότι πρέπει να παραμένουμε θετικοί και να διατηρήσουμε την επαφή μας επικοινωνώντας μέσω της δύναμης της τέχνης.

«H Λεβέντειος Πινακοθήκη στις Οθόνες σας»

Με τον γενικό τίτλο «H Λεβέντειος Πινακοθήκη στις Οθόνες σας» και με έργα ζωγραφικής, θεματικές και εικονικές ξεναγήσεις, καλοκαιρινό σχολείο, μουσικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις θα σας κρατούν σε επαφή με το μεγαλείο της Ευρωπαϊκής Τέχνης από τις οθόνες του υπολογιστή σας.

 

Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Πινακοθήκης αλλά και από το κανάλι της στο YouTube επιμελήτριες, μουσειοπαιδαγωγοί και συνεργάτες της Λεβεντείου Πινακοθήκης θα ενημερώνουν και θα ψυχαγωγούν το κοινό, παρουσιάζοντας θέματα που σχετίζονται με τις συλλογές, τους ζωγράφους, τις εικαστικές περιπλανήσεις στην Ευρωπαϊκή Τέχνη.

Κάθε εβδομάδα θα κυκλοφορεί το πρόγραμμα των δράσεων της Λεβεντείου Πινακοθήκης και οι φίλοι και λάτρεις της Ευρωπαϊκής Τέχνης θα μπορούν να τις παρακολουθούν από τις οθόνες τους.

«Ραντεβού με την Τέχνη»

Με αυτό το ξεχωριστό ραντεβού, το «Ραντεβού με την Τέχνη» όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνούν για να κλείνουν μια ιδιωτική επίσκεψη/ ξενάγηση στη Πινακοθήκη. Η ξενάγηση θα προφέρεται δωρεάν σε ομάδες μέχρι 5 ατόμων από τις μουσειοπαιδαγωγούς και επιμελήτριες της Πινακοθήκης. Στην ιστοσελίδα της Λεβεντείου Πινακοθήκης έχει αναρτηθεί πρόγραμμα με τις ημερομηνίες και ώρες που μπορείτε να κλείσετε το δικό σας Ραντεβού με την Τέχνη. Η θεματική των ξεναγήσεων έχει καλοκαιρινή διάθεση και θα προσφέρει σε όσους θα επισκεφθούν «Ένα ταξίδι στις Θάλασσες της Τέχνης».

 

«Καλοκαιρινό Σχολείο- Ταξιδεύοντας μέσα από την Τέχνη»

Αυτό είναι ένα πρωτότυπο διαδραστικό διαδικτυακό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Θα προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τόπους μακρινούς μέσα από την Τέχνη. Οι μασκότες της Πινακοθήκης, ο Λέο και η Λεώνη, και οι μουσειοπαιδαγωγοί της Πινακοθήκης θα ταξιδεύουν τα παιδιά σε διαφορετικές εποχές και μέρη σε όλο τον κόσμο!

Έτσι, θα ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του καρναβαλιού της Βενετίας ή θα απολαύσουν μια πεντανόστιμη κρέπα μαζί με τον Boudin στην Trouville… Θα διασχίσουν το Ιόνιο Πέλαγος με ένα ιστιοφόρο και θα χορέψουν στους δρόμους της Αβάνας! Κάθε εβδομάδα θα ταξιδεύουν σε ένα καινούργιο μέρος εμπνευσμένο από τους πίνακες και τα αντικείμενα της Πινακοθήκης. Σε λίγες μέρες θα σαλπάρουν όλοι μαζί σε αυτό το ταξίδι ανακάλυψης, μάθησης και γέλιου!

Κάθε Τετάρτη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα συντονιστείτε με την Λεβέντειο Πινακοθήκη για να ταξιδέψετε σε νέους προορισμούς. Το κάθε φιλμάκι θα ηχογραφείται και θα αναρτάται στις σελίδες της Πινακοθήκης στο Facebook και Instagram. Μείνετε συντονισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Απ’ εκεί θα ενημερώνεστε για το ταξίδι της κάθε εβδομάδας και για τα υλικά που θα χρειαστούν για τις δραστηριότητες.

Λεβέντειος Πινακοθήκη & άλλες εκδηλώσεις

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες είναι ακόμα «απαγορευμένες» λόγω των μέτρων της πανδημίας. Κι όμως, η Τέχνη βρίσκει και πάλι τον τρόπο να αποτελέσει μέρος της ζωής μας και να εισβάλει στο σπίτι μας.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη για άλλη μια φορά ενθαρρύνει νέους καλλιτέχνες και τους φιλοξενεί για διάφορα performances ανάμεσα στα έργα τέχνης. Οι εκδηλώσεις κινηματογραφούνται και παρουσιάζονται διαδικτυακά μέσα από τις επίσημες ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα της Πινακοθήκης.

Στις 18 Μαΐου 2020, για παράδειγμα, δόθηκε ρεσιτάλ από το Κλιμάκιο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

Το ερχόμενο Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, έχει προγραμματιστεί ένα χορογραφικό δρώμενο αποτελούμενο από δυο χορογραφίες των Μαρία Καμπέρη και Dara Milovanovic. Η εκδήλωση θα κινηματογραφηθεί και θα παρουσιαστεί διαδικτυακά μέσα από τις επίσημες ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Στις 2 Ιουλίου 2020, ένα ρεσιτάλ με δύο τσέλο, με τις μαθήτριες της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας Ελεονώρα Σαββίδου Μισσούρη και Σοφία Κλεόπα.

 Μέσα προβολής 

Facebook @A. G. Leventis Gallery

https://www.facebook.com/AGLeventisGallery/

Instagram @agleventisgallery

 

Περισσότερα στο: https://www.leventisgallery.org

 

Εκπλήξεις και στο πωλητήριο 

Το Πωλητήριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης The AGLG Shop επαναλειτούργησε για το κοινό από την 1η Ιουνίου 2020 και παρουσιάζει το καθιερωμένο ετήσιο Παζαράκι Βιβλίων! Μάλιστα, υπάρχει έκπτωση 40% σε όλες τις εκδόσεις της Λεβεντείου Πινακοθήκης και όχι μόνον! Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό θέμα της MadameLeFo.

Στο Πωλητήριο θα βρείτε επίσης και εντυπωσιακές μάσκες προστασίας, με λεπτομέρειες από τα έργα μεγάλων δημιουργών, όπως των Monet, Signac, Seghers, Hatzikyriakos-Ghika, Dufy.

 

Ναι, αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι, το διαφορετικό από τα άλλα, μένουμε μαζί. Μένουμε σε επαφή με την τέχνη, μέσα από τις δράσεις της Λεβεντείου Πινακοθήκης… Κι έτσι αξιοποιούμε την θετική ενέργεια του πολιτισμού για να κάνουμε κάθε μας στιγμή, καλύτερη.

More info

Για περισσότερες πληροφορίες:

info@leventisgallery/ Facebook/ Instagram

ή στο τηλέφωνο 22668838  Ext. 106/ 105

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0