Φόρεσε την πιο trendy μάσκα για προστασία

Σε μία εποχή όπου η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί ΑΜΕΣΗ ανάγκη, ο ΟΝΕΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αναδείξει τη σημαντικότητα της χρήσης μάσκας, ειδικότερα ανάμεσα στους νέους. Γι’ αυτό και τους καλεί να φορούν τη μάσκα τους, για να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Ρίξε μια ματιά πιο κάτω και θα καταλάβεις πόσο σημαντική είναι αυτή η τόσο πολύτιμη δράση…

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) προχώρησε σε συνεργασία με Κύπριους καλλιτέχνες. Αυτοί ανέλαβαν το project και σχεδίασαν πέντε μάσκες. Μάσκες οι οποίες μεταφέρουν το μήνυμα της προστασίας με τον δικό τους ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο. Πέντε καλλιτέχνες με διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά με ένα κοινό μήνυμα στους νέους… Την ανάγκη να φοράνε τη μάσκα τους, έτσι ώστε να προστατέψουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά τους γύρω τους.

Φορώ μάσκα, μεινίσκω ασφαλής…

Μεταξύ των καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν είναι ο Twenty Three, ο οποίος ασχολείται με την τέχνη του δρόμου από το 2012. Τα street art έργα του βρίσκονται στη Λευκωσία, στη Μαδρίτη, στο Μεξικό, στο Παλέρμο, στη Λα Κορούνια και στη Ρώμη. Επίσης, η εικονογράφος και graphic designer Ερμίνα Εμμανουήλ, η οποία εργάστηκε σε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στη Λευκωσία και σε Animation Studio στη Λάρνακα.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες είναι και η Άντρια Αλαμπρίτη, που μεταξύ άλλων εργάστηκε για δύο χρόνια στη Smiley Company στο Λονδίνο, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στον χώρο, αφού συνεργάστηκε με μεγάλες εταιρίες όπως Zara Home, Claire’s Accessories, Moonpig, Vittel κ.ά.

Στην πενταμελή ομάδα βρίσκεται και ο Φίλιππος Βασιλειάδης, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου, ο οποίος από το 2004 έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις γραφιστικής και Καλών Τεχνών στην Κύπρο και το εξωτερικό. Τέλος, η Άννι Δαμιανού, η οποία από το 2008 συνεργάστηκε με διαφημιστικά γραφεία και δημιουργικά στούντιο, αλλά και με ελεύθερους επαγγελματίες και εκδοτικούς οίκους.

Για τον σκοπό της διάθεσης των μασκών, θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΝΕΚ συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Έτσι, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου από τις 12.00 μέχρι και τις 16.00, θα στηθεί περίπτερο διανομής μασκών στο The Mall of Cyprus στη Λευκωσία.

Η προστατευτική μάσκα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε αυτή τη στιγμή στη μάχη κατά της πανδημίας. Γι’ αυτό και η χρήση της είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία… Κι αυτό γιατί μόνο έτσι μειώνουμε τις πιθανότητες εμείς ή κάποιος συνάνθρωπός μας να μολυνθεί με τον κορωνοϊό. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μάσκα δεν είναι αγγαρεία, είναι υποχρέωση.

Στο μεταξύ, μπορείς να ποστάρεις μια φωτογραφία σου στα social media φορώντας είτε τη δική σου μάσκα, είτε μία από τις μάσκες του ΟΝΕΚ, με το hashtag #wearyourmaskcy και να γίνεις κι εσύ αρωγός αυτής της δράσης.

Η πανδημία στην Κύπρο: Μια Online συζήτηση με τον υπουργό Υγείας

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για έγκυρη ενημέρωση των νέων για τα θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις 19:00, διαδικτυακή συζήτηση του υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με τον Κωνσταντίνο Ψυλλίδη.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία ως αποτέλεσμα της covid-19 καθώς και οι ευκαιρίες και τα σχέδια για το αύριο. Τη συζήτηση με τον υπουργό Υγείας θα μπορείς να την παρακολουθήσεις ζωντανά από τη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) στο Facebook.

Παράλληλα, αντιλαμβανόμενοι το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες θα θελήσουν να υποβάλουν τα δικά τους ερωτήματα, είτε όσον αφορά τα μέτρα, είτε για την πανδημία γενικότερα, αυτό θα μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας sli.do, event name ONEK, event code #ONEK.

Η συζήτηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας που πραγματοποιεί ο ΟΝΕΚ για αντιμετώπιση της πανδημίας. Με τις πρωτοβουλίες του, ο ΟΝΕΚ ενθαρρύνει μεταξύ άλλων, τους νέους για τη χρήση μάσκας και την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Παράλληλα, δίνει έμφαση στη σωστή ενημέρωση από έγκυρες και αξιόπιστες πηγές. Τέλος, ο ΟΝΕΚ τονίζει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί στη στήριξη των νέων και όλης της κοινωνίας.

More info

Μάθε περισσότερα για τις δράσεις του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στο https://onek.org.cy/

Ειδικότερα για τις δράσεις κατά της Πανδημίας του Κορωνοϊού Covid19 θα πληκτρολογήσεις το https://onek.org.cy/coronavirus/

MadameLeFo
0