Επαναλειτουργεί η Σχολή Πρώτων Βοηθειών για γονείς

Η Σχολή Πρώτων Βοηθειών για γονείς επαναλειτουργεί… Πρόκειται για μια συνεργασία της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων – ΟΚΥΠΥ, του Υπουργείου Υγείας και του SupportCY της Τράπεζα Κύπρου, με στόχο την αντιμετώπιση τραυματισμών σε παιδιά. Μάθε τώρα όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. 

Με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γονέων και όχι μόνο σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης τραυματισμών σε παιδιά, επαναλειτουργεί η Σχολή Πρώτων Βοηθειών για γονείς από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων – ΟΚΥΠΥ, το Υπουργείο Υγείας και το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.Η Σχολή Πρώτων Βοηθειών για γονείς, έχει ως στόχο την εκπαίδευση στις βασικές πρώτες βοήθειες σε παιδικά ατυχήματα όπως αντιμετώπιση ρινορραγίας, κτυπήματος στο κεφάλι, εγκαύματος, λιποθυμίας, κοψίματος – αιμορραγίας, πνιγμονής από ξένο σώμα όπως και διαδικασίες κλήσης ασθενοφόρου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέραν της εκπαίδευσης των πρώτων βοηθειών, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο κέντρο ελέγχου των ασθενοφόρων καθώς και να ενημερωθούν για το σωστό τρόπο κλήσης ασθενοφόρου.Σε μήνυμά της, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας της Σχολής, η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, σημείωσε πως κατά την εμφάνιση έκτακτων περιστατικών, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και δη των γονέων, οι οποίοι έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη διαφύλαξη της υγείας του παιδιού. «Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, ενισχύεται ο ρόλος των γονέων στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, μέσω της επιμόρφωσης και της εκπαίδευσής τους. Ένας ρόλος, που σχετίζεται με την παροχή Πρώτων Βοηθειών προς τα παιδιά, καθώς οι γονείς ενδέχεται να κληθούν να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά», συμπλήρωσε η Υπουργός Υγείας.Η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου Έλλη Ιωαννίδου, υπογράμμισε ότι το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, πιστό στη φιλοσοφία του, ενισχύει και θα συνεχίσει να ενισχύει τις προσπάθειες της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και του Υπουργείου Υγείας για την εκπαίδευση των γονέων σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως οι Πρώτες Βοήθειες για γονείς. «Πραγματικά το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά μεγάλο και αποδεικνύει ακόμα μια φορά την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων πρωτοβουλιών», συμπλήρωσε.Η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ριάνα Κωσταντίνου, ανέφερε ότι Υπηρεσία Ασθενοφόρων ΟΚΥΠΥ εκτός από την επιχειρησιακή δράση της στη Διαχείριση της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας Υγείας, έχει ως βασική προτεραιότητα και τις δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων στις βασικές Πρώτες Βοήθειες. «Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δημιουργήσει τη Σχολή Γονέων για να εκπαιδεύσουμε τους γονείς στην αντιμετώπιση τυχόν επειγουσών καταστάσεων, που πιθανόν να συναντήσουν στην καθημερινότητα τους. Η γνώση των γονέων σε συνδυασμό με την επικοινωνία τους με το Συντονιστικό Κέντρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και την άμεση ανταπόκριση των ασθενοφόρων, έχει ως στόχο να βοηθήσει στη μείωση των επιπλοκών και κατά συνέπεια να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης των παιδιών μας», τόνισε η κ. Κωσταντίνου.

More info

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου. Οι θέσεις για τα σεμινάρια εντός Ιουνίου έχουν καλυφθεί. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες και χώροι εκπαιδεύσεων στη επίσημη σελίδα του SupportCY στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

MadameLeFo